Kekler - Pastalar Portakallı kek

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.870
40.691
698
3 yumurta
. 1 su bardağı şeker
1su bardağı.sıvı yağ
1 su bardağının yarısı portakal suyu yarısı süt
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket kabartma.tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı+2 yemek kaşığı un...
hepsini bir kasede karıştırıyoruz. mikserla. ve kalıba koyup. fırına atıyoruz.bu kadarr:)
14825044794498526989586.jpg
POE

portakalla yapılan herşeyi çok severim ellerine sağlık :16:
portakal suyu yerine marketlerde satılan sulandırılmamaış portakal şurubundan koysak olur mu evde portakal yok markete gitmeye üşeniyorum :1:

portakalla yapılan herşeyi çok severim ellerine sağlık :16:
portakal suyu yerine marketlerde satılan sulandırılmamaış portakal şurubundan koysak olur mu evde portakal yok markete gitmeye üşeniyorum :1:

teşekkürler. valla hiç denemedim. aynı tadı verirmi bilmem ama portakal kabuğu rendeside olmazsa olmazı. o olmadan o tadı bullmak biraz zor sanki.

teşekkürler. valla hiç denemedim. aynı tadı verirmi bilmem ama portakal kabuğu rendeside olmazsa olmazı. o olmadan o tadı bullmak biraz zor sanki.

portakal kabuğu rendesini küçük bir kavanoz doldurmuştum ama ben yinede marketin yolunu tutayım en iyisi bu güzel kekten biran önce yapmak istiyorum :16:

portakal kabuğu rendesini küçük bir kavanoz doldurmuştum ama ben yinede marketin yolunu tutayım en iyisi bu güzel kekten biran önce yapmak istiyorum :16:

bencede öyle yapın. birde o tadı vermez falan. emeğinize değmez.... ama gerçekten çok lezzetli bir kek oluyor..

ellerine sağlık. ben de çok yaparım bayılırım da:) ama süt koymuyorum o 1 bardak tamamen portakal suyu oluyo..yetmezse kalanını maden sodasıyla tamamlıyorum. süt olmayanlara öneri olsun diye
bi de üstüne 1 bardak portakal suyu 1 kaşık nişasta azcık da damak tadına göre şekerle kaynatıp ılınınca kekin üstüne dökünce...süper portakal jöleli, portakal portakal bi kek oluyo tavsiye ederim:)

ellerine sağlık. ben de çok yaparım bayılırım da:) ama süt koymuyorum o 1 bardak tamamen portakal suyu oluyo..yetmezse kalanını maden sodasıyla tamamlıyorum. süt olmayanlara öneri olsun diye
bi de üstüne 1 bardak portakal suyu 1 kaşık nişasta azcık da damak tadına göre şekerle kaynatıp ılınınca kekin üstüne dökünce...süper portakal jöleli, portakal portakal bi kek oluyo tavsiye ederim:)

teşekkür ederim. bu söylediğiniz şeyleride deneyeceğim.

1 inci kez tutmadi(acemiyimdirde:1:)
ama tam simdi bi kez daha yaptim tuttu.
tadi cok guzel,konuya geri gelip tarifin icin tesekkur etmek istedim.:16:

kek çok güzel görünüyor elinize sağlı bide üstüne portakal suyundan bir sos olsa çok da güzel olur bence

Back
X