aradan aylar geçmiş,bu süre içerisinde 2.tüp bebek denememde başarısızlıkla sonuçlandı,yani aslında tuttuda sonradan değerlerim düştü,bu neden olur onuda anlamış değilim.
neyse gelelim sadete,açtığım başlığı şimdi beğenmedim,başlığı değiştirmenin bir yolu yokmu acaba?
diyetime ne mi oldu,tabiiki yalan oldu,pazartesi başlayan salı biten diyetlerden oldu benimkisi,aslında asla tam kararlı olmadım,biliyorum 8-10 kilo kadar fazlam var ama birtürlü hırslanamadım.araya birde tüp bebek tedavisi başlayınca battı balık yan going misali hepten bırakıverdim ipin ucunu.heleki başımın belası göbeğim ilaç ve iğnelerin etkisiyle dahada büyüdü ve belimin etrafına sağlı sollu şekilsizce yayıldı,yılbaşı fotoğraflarımın çoğunu bu nedenle sildim.
bugünlerde yine kafama birşey dank etti ve mutsuz olduğumu farkettim,düşündüm beni ne mutlu edebilir diye tabiiki çocuğumun olması,sonrada biraz kilo vermek.çocuğumun olması elimde değil ama zayıflamak elimde diye düşündüm ve biliyorumki zayıflasam psikolojikmen gerçekten çok mutlu olucam.aynaya bakınca kendimi dahada çok sevicem.yaşım 33 olduğu halde 25-26 gösteriyorsun diyorlarsa zayıflasam kimbilir nasıl görünürüm düşüncesi beni bugün diyetisyene gitmeme neden oldu,yoksa bana kalsa asla diyete falan başlayacağım yoktu.1 aylık ücretimide peşin verdimki,olurda vazgeçmeye kalkarsam verdiğim paraya acırda diyete devam ediyim diye.
neyse efendim gittim diyetisyene,boyumu ölçtü,o nerende ne kadar fazlalık var baskül zımbırtısına çıkardı beni,sağ kolda şu kadar solda şu kadar fazlan var,sağ bacak şu,sol bacak bu dedi.ve beklediğim cümleyi kurdu,göbek bölgende 4 kilo bıdı bıdı birşey dedi,en merakla beklenen bölüm buydu,4 ü duydum kusuratını dinlemedim bile.biliyordum göbeğimin hamile bir kadınla yarıştığını ama gerçekleri duymak acı verdi ne yalan söyleyeyim.ha hırslandımmı yooo hala hırslanmadım ama diyet yapmaya azbuçuk karar verdim,eve geldim 6 kaşık taze fasülye,2 kaşık yoğurt,2 dilim tam tahıllı ekmek,1 tabak çoban salata yedim.1 saat sonra yeşil çay içtim,şimdide 1 elma 2 ceviz yedim.aslında listemde ara öğün 2 meyvem var fakat canım istemiyor,1 elma yedim geçtim.
bundan sonra yazmayı düşünüyorum,belki kendimi motive eder.ama her an planlı programlı yemekte zormuş daha ilk öğünden onu anladım,öğle yemeği,ara öğün için telefonun saatini kurdum,sürekli saatli yemekte gerçekten mekaşetli iş ama yapacağım artık birşeyler.
burayada bugünkü kilomuda ekliyeyim de belki geriye dönük bakmak isterim;kilom kıyafetle 63,6 çıktı.