• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pozitif düşünmek, KK hatunları nasıl pozitif olabiliyorsunuz?

Pozitif kk üyeleri mi? :D Foruma bak bakalım kaç tane pozitif konu var. :rolleyes:
Öhöm öhöm. Tabii şaka takıldım sadece. :KK48: Ben de pek pozitif bir insan değilim o yüzden sana pek önerim olamayacak. Ama bence sen zaten bu sorununu çözmeye başlamışsın kabullenerek yardım alarak. Darısı biz yapmayanların başına... :KK48:
 
sizi karamsar yapan şeylerin ne olduğunu hiç düşündünüz mü? yani neden hep olumsuz açıdan bakıyorsunuz mesela, bunu yaratan şey ne? kötü örnekler mi, altıncı hisleriniz mi, sizin çabalamanızla mı alakalı yoksa çevrenizdekilerden mi etkileniyorsunuz? bunu bulmak lazım. karamsarlık tamamen içinizden gelen birşey de olabilir, yaşadığınız kötü tecrübeler falan da olabilir. eğer çevrenizde olumsuz insanlar varsa mesela, çıkarın onları hayatınızdan, silin atın. hayatınızdan çıkaramıyorsanız da mesafe koyun ya da derin konular konuşmayın. olumlu ve olumsuz enerjinin yayılma gücü yüksektir, ben negatif insanların enerjisini hemen alıyorum ve onlardan olabildiğince uzağa kaçıyorum mesela. negatif insanlar asla sevilmezler, bir süre sonra sizi çevresinde kimse istemez, kimse size birşey anlatmaz, danışmaz. kaçacaksınız çünkü öylelerinden. çevrenizde size devamlı dert yakınan, birşeylerden şikayetçi olan insanlar mı var? bunlardan etkileniyor da olabilirsiniz. ben derhal çıkarıyorum ya da hiç hayatıma almıyorum öylelerini.

tanıdığım en negatif insan üniversitedeki oda arkadaşımdı mesela, yurtta. biz 4 kızdık, birimiz dünyanın en karamsarı, en şikayetçisi... birlikte birşey yapalım deriz, arıza çıkarır... bir yere gideriz kusur bulur laf söyler. sınav kötü geçer hem kendine hem çevresine dünyayı zehir eder, özellikle seninki iyi geçtiyse yandın, hiç kapatmaz o konuyu. özellikle olumsuz konuları asla kapatmazdı, bilmem kaç ay önceki meseleyi durup durup anlatır, şikayet ederdi. en kötü tarafı çözüm de üretemezdi. boştu yani, boş laf. hep aramızda idare ettik falan ama baktık olmuyor enerjimizi tüketiyor, aldık karşımıza konuştuk. ben böyleyim, değişmem dedi döndü sırtını biz de arkadaşlığımızı kestik, aynı odaya da çıkmadık. hal böyle olunca fesatlık yaptı, bizim birlikte aynı odaya çıkmayı düşündüğümüz kızla bizden önce konuşup kendisi birlikte çıkma kararı aldırdı. :D neyse dedik üzerinde durmadık, kendi yolumuza baktık. aradan iki gün falan geçti, o işi de bozuldu, tamamen yalnız kaldı. rasgele birilerini buldu ama onlar da aynı odaya çıktığına pişman oldu. bunları nereden mi biliyorum? kız yurdu orası, dedikodu eksik olmazdı. :) yani karamsar olmanın kötü kalpli olmayla da ilişkisi oluyor genelde. ya karamsarlık insanın kalbini karartıyor ya da kalbindeki karalık yüzünden karamsar oluyorsun. GENELLEME yapmıyorum, sadece düşüncem bu. o nedenle pozitif olmaya odaklanın bence.
 
pofu rumuzlu arkadasin actigi bir konu vardi pozitif düsünceyle ilgili ordad da güzel bilgiler var.Bir ara sürekli bakiyordum.Zira benim de senden ge ri kalir yanim yok negatiflik konusunda.Bu isler cok zor.Bilincaltinin cok ilginc bir calisma sekli var.bir ara cd ler getirttim.dinliyordum düzenli olarak biraktim.aslinda birakmamamk gerekiyor ya...
 
Ben çok pozitif değilim ama yaptığım iki şey var herkese rağmen ben hala iyi durumdayim çok şükür güçlü bi insanım diye düşünüyorum ve iyi olmamı istemeyenlere inat daha iyi olmalıyım diye düşünüyorum ve tabi çocuğum için. Bi de tevekkül var ben inanıyorum allah benim gelecegimde bana güzel seyler verecek inşallah istediklerim hayirlisiyla olacak. Umitsizlige kapildigim zaman dur bakalim belli olmaz yarın belki çok farklı bi şey olacak diye ümit ediyorum yarin olmazsa öbür gün olacak inşallah diye düşünüyorum. Bi de kendimi seviyorum çünkü bu devirde sen kendini seveceksin kendine saygı duyacaksin ki başkalarıda sana saygılı olacak. Bi de çok sevdigin bi insan varsa mesela annen annem için iyi olmalıyım gibi de dusunebilirsin onun için basarmalıyım
 
Benim yöntemim çok saçma. Galiba benim de pskologa ihtiyacım var :) mesela geceleri herşeyden etkilenir korkarım ben. Aha derim kendi kendime belkide bir katil var arkamda şimdi ölebilirim. Ama nasıl bir korku anlatamam. Sonra derim kendime lan bu katil ordaysa zaten beni korksamda öldürür korkmasamda en iyisi son dakikalarımın keyfini çıkarıyım der korkumu hafifletir uykuya dalarım. Yani bilemedim bu sizin sordugunuz soruya bir cevap oldumu olamadı mıı olmadı galiba :)) siz o pskologun adresini verin bence bana şimdi farkettim de böyle hayat geçmez yani :KK70:
 
Ben de pozitif biriyimdir. Çevremdeki kişiler bunu bazen aşırı rahatlık ya da gamsızlık diye niteler. Annem dünya yansa senin bir bağ otun yanmaz der.

Mesela sizinki gibi karlı bir günde trafik felç olmuştu ve okuldan eve gelmek için otobüsten inip 1.5saat yürüdüm yürüdüm yürüdüm. Kaç kez düşmenin eşiğine geldim. karnım acıktı yanımda param yoktu kar yedim ahahahah. Off poff diyeceğime o anı tatlandırmaya bakarım kısacası. şu şarkıyı o kadar severim ki ne zaman duysam ağzım kulaklarıma varır mesela; adam olduramamış ama bak ne kadar enerjik ne kadar pozitif. Yerimm:KK200:

 
Son düzenleme:
Back
X