Pozitif olmak kendini kandırmakmış

Kızlar hayatımda hrp pozitif olayım dedim.olumlu düşünrsem olumlu olur herşey dedim.bu beb köpeği ısırmayacağım için köpeğin de beni ısırmamasunı beklemek kadar saçmaymış.hayatımda hep kişisel gelişim kitapları okudum ve bu kitaplar herşeyi düşünceye bağlıyorlardı.
Hayatta önemli olan gerçekçi olmakmış.o zaman soruyorum bu kişisel gelişim kitapları yararlı olacağı yerde zararlı olmuyor mu

Bu kişisel gelişim olayını çok yanlış anlamakta var doğru kullanmakta , herkesin farklı bir içselliği vardır maddesel düşünen bir insansan eğer kişisel gelişim taktikleride olumlu olmasını istediklerininde hiçbir anlamı yok olması imkansız şeyleri istemekte hayalcilikten öte gitmez . Düşünsel bir insan olarak hislerim konusunda asla yanılmamam hayattaki şansımdır herhalde o kişisel gelişim kitaplarından da niyetlendim ama hiç okumadım gerek duyulacak kadar boşlukta kalmadım sanırım ama güç içinde tam kalbinle göğüs kafesinin arasında bi yerlerde çokta şey yapmamak lazım hani kafayada takınca böyle tıkanıosun içindeki gerçek seni tanıdığın zaman işte gerçek gelişim

Son düzenleme:
ben de kişisel gelişim kitaplari okudum
psikolojim çöktü yaaa.
bi daha okusam delirirm herade:KK70::KK70:
burda kişisel gelişim kursu açildi gitsem mi dedim amannn...:)
en sevdiğim yazar muhammed bozdağ..:)
Geçenlerde muhammed bozdağın bir kitabını inceledim, psikolojideki bazı bilimsel yöntemleri derlemiş toplamış biraz mistik sosa bulamış al sana kişisel gelişim kitabı. Faydasını gören de vardır illa ki ama ben asıl uzmanlık alanı psikoloji olan kişilerce yazılmış ve bilimsel temeli olan kendine yardım kitaplarını okumayı tercih ederim, ediyorum.
çözüm kişisel kitaplarda degil kafasinda bitirmek...
sevmediği kişileri hayatindan çikarmak görüşmemek....
ben bunlari öğrendim ..
bana kafana takma boşver diyolar
kafama takmadığımdan degil bişeye anlatmaya ihtiyacim olduğu içindir..

Pozitif düşünmek demek benim için iyi düşün iyi olsun demek değil. Olan olaylardan pozitif yanlar bulmaya çalışmak demek yani inadına mutlu olacak birşeyler çıkarmak demek. Çünkü kötü düşünürsek kötü olacağına inansam hayatım kaymıştı. Çünkü her zaman felaketleri düşünürüm ama hayatımda çok mutluyum çok şükür. Mesela yapmur yapsa ya niye yağıyor demem. Kaderimde ıslanmak varmış keyfini çıkartayım derim ben. Benim anladığım anlamda pozitif olmak böyle oluyor. Kişisel gelişim,olumla vs gibi şeylere hiç inanmıyorum ben
Benim pozitif düşünce anlayışım farklı mesela. Öyle olaylardan pozitif yanlar çıkarmaya filan çalışmam. Kötüyse kötüdür. Gerçekten kötü bir şey yaşamışsam, acımı çekiyorum, bu acının normal olduğunu kabulleniyorum ve bir süre sonra iyileşme sürecine geçeceğimi düşünüyorum. Öyle de oluyor. Buradaki pozitiflik iyileşeceğine inanmak bence. Her kötü olayda iyi bir yan bulunabilir mi gerçekten? Ben yapamam. :KK64:

Konu sahibi siz de “pozitif düşünce” ve “kişisel gelişim” i birbirine karıştırmayın
Pozitif düşünce çok önemli ama yanlış yerde arıyorsunuz “mutluluğu”:KK51:

Kitaplarda değil kendi içinizde, mantığınızda, duygularınızda arayın.

Sukurler olsun insanlarimiz uyaniyor su kisisel gelisim zirvasindan
aslında geçen yıllarda kişisel gelişime verdim kendimi diye diye dayımdan boşanan bir yenge bu konuya öbertili gözlerle bakmamada neden oldu diyebilirim merağım ondan kaynaklandı korkum kendimden kafaya takardım baya bi araştırmaya korktum ama inancım gereksiz olduğundan yana tabii

Eski saf ben kimseye kötü laf etmezsem kimsenin de beni ezmeye, egosunu tatmin etmeye çalısmayacağını düşünürdü. Ama öyle değilmiş..
Kendimi dev aynasında görüp ben iyiyim diğer herkes kötü demem. Ama çevremde beni yargılamaya dünden hevesli insanların olduğunu anladım.

Keşke diyorum biraz erken anlayıp öfkeden patlamak yerine zamanında lafı gediğine koyup o kadar kolay lokma olmadığımı benimsetebilseydim..

Kimseye güvenmem. Tek olumlu yaklaşımım ve merhametim oğluma, diğer çocuklara ve hayvanlara..

Mesela bir işyerinde işe başladın.hiçkimseye kötülüğün yok.herşey iyi olacal diyorsun ama birileri de sana kafayı takıyor gibi
Bu durum sizin ve ordakilerin elektiriginizin tutmasiyla ilgili,pozitif olmayla cok alkali birsey degil. Bu gibi seyler birazda sans. Siz pozitif dusundunuz diye,isyerinizde 20 kisi varsa hepsiyle uyumlu olacaksiniz ve birbirinizi seveceksiniz diye birsey siz konusu olamaz. Burda ki pozitif dusunce 20 kisiden 10 kisisi ile iyiyiyseniz o kisma odaklanmalisiniz. Anlasamadiginiz diger 10 kisiye degil:))

Kızlar hayatımda hrp pozitif olayım dedim.olumlu düşünrsem olumlu olur herşey dedim.bu beb köpeği ısırmayacağım için köpeğin de beni ısırmamasunı beklemek kadar saçmaymış.hayatımda hep kişisel gelişim kitapları okudum ve bu kitaplar herşeyi düşünceye bağlıyorlardı.
Hayatta önemli olan gerçekçi olmakmış.o zaman soruyorum bu kişisel gelişim kitapları yararlı olacağı yerde zararlı olmuyor mu
Kafaya takmama sanati adlı kitabı okudunuz sanırım. Bu da yeni moda. Ben sizin gibi düşünmüyorum.Olumlu olmak evrene olumlu mesaj gönderip olumluyu beklemek gerekiyor. Ancak aynı zamanda da gerçekçi olup toz pembe bakmamak lazim. Şöyle anlatayım. Agir bir hastalığınız var. 1 ay sonra sonuçlarınız çıkacak bu 1 aylık dönemde iyi cikmasi için kendinizi motive etmelisiniz anca kötü çıkarsada hamdolsun deyip çözüm bulmalısınız. Yanı o aradaki 1 ayı kendinize zehir etmemelisiniz

ohhh be sonunda benim kafada birine denk geldim

etrafım pozitifçi olumlamacı tiplerle dolu sinirimi bozuyo saçmalıkları inan

neymiş sen gülersen hayatta sana gülermiş he canım kendini kandırmaya devam et

sen istediğin kadar yırtın herşey olacağına varır
Her şey olacağına varır. Kaderciyiz tabikide. Olumlu pozitif düşünmede amaç zaten dünya toz pembe demek değil. Başına gelenler karşısında çıkış yollarını bulmak. Laylaylom olmak değil tamam bunu yaşadım şımdı nasıl altından kalkarım demek

Olumlu olmak iyidir ama bir yere kadar abartmayın. Çok yakın bir arkadaşım var bir ara öyle bir hale gelmişti tecavüze uğrasa ‘demek ki adamın ihtiyacı vardı görüldü’ deyip kenara çekilir olmuştu. Neyseki konuşa konuşa onu normal hale getirdik. Abartmayın.
evrene ne gönderirsen onu alırsın falan hikaye.
Çok komik buldum örneğinizi ama kesinlikle katılıyorum

Gerçekçi ve bu yüzden de kronik mutsuzum.Ben de artık bu ruh halimden kurtulmak için az kişisel gelişim kitabı okuyup kendimi zorlayım diyodum.

Sadece beni bağlamayan, başkalarının da katkısını gerektiren hiçbir şeyde olumlu olmam. Gerçekçi ve hatta bazen karamsar olurum. Çünkü beklentiler üzer. Beklemezsen üzülmezsin. Kendi üstüne düşeni yaparsın kalanların ne yapacağı onların vicdanına, iş ahlakına, pozisyonuna ve tamamen keyfine bağlıdır. Yani dediğiniz gibi köpekten ısırmamasını beklemek yerine onun bir köpek olduğunu ve doğasında sadıklığın yanı sıra ısırmanın da olduğunu kabullenmeniz lazım.

Kendinize alinti yapmissiniz herhalde kendinize diyorsunuz :KK66:
Yok neden polemik yapayim. Siz pozitif ne zaman oldunuz da yararini goremediniz ona sasirdim. Olmadiginiz bir seyin yararini gorememek normal. Hep negatif bir dusunce yapiniz vardi actiginiz konulardan anladim. Suc degil negatif olmak, sadece bir secim. Siz de boyle bir insansiniz,sizi de boyle kabul etmek lazim :KK66: eh biz de bunu yapiyoruz
İyi de burada konu ben değilim

Kafaya takmama sanati adlı kitabı okudunuz sanırım. Bu da yeni moda. Ben sizin gibi düşünmüyorum.Olumlu olmak evrene olumlu mesaj gönderip olumluyu beklemek gerekiyor. Ancak aynı zamanda da gerçekçi olup toz pembe bakmamak lazim. Şöyle anlatayım. Agir bir hastalığınız var. 1 ay sonra sonuçlarınız çıkacak bu 1 aylık dönemde iyi cikmasi için kendinizi motive etmelisiniz anca kötü çıkarsada hamdolsun deyip çözüm bulmalısınız. Yanı o aradaki 1 ayı kendinize zehir etmemelisiniz
O kitabı inceledim evet bu kitap farklı diğerlerindem

Ya da bir sağlık sorunun var.deli gibi her yerde çareni arıyorsun ama devanı bulamıuorsun.ne kadar pozitif olsan da.çaresi yok mesela
Bu durumdada iyi taraflarini bulmaya calisacaksin.umidini hic yitirmeyeceksin. Ben milyonda bir rastlanan bir kanser turune yakalandim. Cok mutsuz ve negatif oldugum icin olmek hic umrumda degildi o donem. Doktorum bana sukret hic degilse dunyanin en iyi hastanesi ve doktoru yani basinda ve baska bir ulkeye gitmek zorunda degilsin dedi. doktoruma cok kizmistim. Negatif kisiligime ragmen kisa bir surede enazindan olum riskini atlattim. Simdi fark ediyorumki herseye ragmen yasamanin ne kadar guzel ve doktorumun ne kadar dogru soyledigini. Bu hastalik yasamanin ne kadar guzel oldugunu ve her durumda mutlu olmak gerektigini ogretti. Hayata daha siki sariliyorum ve hicbirseyi dert etmemeye calisiyorum simdi. Iste size yasadigimin pozitif yani:)

Pozitif olmak kendini kandirmak degil. Mesela bankada sira bekliyorsun, üfleye pufleye sira beklesende 1 saat beklersin, baska seyler dusunup kafani dagitarakta. Aslinda basimiza henuz gelmeyen seyler icin kendimizi uzmek sacma.
Benim bir arkadasim var surekli ben sanssizim, hersey beni bulur diye soylenir durur gercekten hersey onu bulur. Sakin olsa gayet normal bir hayati olur bence.

yasak olmasa da şu konuyu tartışabilsek ne güzel olurdu..
Niye yasak bacim buyur:) kendini gelistirenlere nasil gelistirdiler nasil bi yol katettiler dedim.. kimseden ses yok:)) herkese cvp vermek hayatindan istemediklerini cikarmak vs. Iyide bunlari zaten yapiyosa biri nasil gelisecekmis:)) ne konuda:))

Back
X