Pozitif olmak kendini kandırmakmış

İyi de burada konu ben değilim
Kim konu? Ben miyim? ;)
Siz demediniz mi kisisel gelisim okudum yarari olmadi zarari oldu diye? Bize fikrimizi sormadiniz mi?
Kisisel gelisim kitaplari size nerede ne yapacaginizi,ne sekilde dusuneceginizi,hangi yolu sececeginizi soylemez. Sadece bazi konularda farkindalik yaratir. “Sen kopegi isirmiyorsan kopek de seni isirmaz” diyen kitabi okumayin zaten. Ma prem shunyo falan okuyun ille kisisel gelisim icin kisisel gelisim kitabi okumaniza gerek yok. Okuduklariniz dogru secimlerse zaten sizi gelistirir

Napalım somurtup oturalım o zaman etraf öyle insanlarla dolu resmen insanın enerjisini emiyor ama gülen bir insan görunce içim açılıyor sizde iyice saçmalamışsınız :KK66: pozitiflikten kimseye zarar gelmez ama negatiflikten bıktık zaten

Haklisin burda.
Benim de bir arkadasim var maddi manevi hicbir sorunu yok ama surekli off poff hayat cok bos..modunda.
Insanin butun enerjisini aliyor
Kotu bir huy

Kim konu? Ben miyim? :KK66:
Siz demediniz mi kisisel gelisim okudum yarari olmadi zarari oldu diye? Bize fikrimizi sormadiniz mi?
Kisisel gelisim kitaplari size nerede ne yapacaginizi,ne sekilde dusuneceginizi,hangi yolu sececeginizi soylemez. Sadece bazi konularda farkindalik yaratir. “Sen kopegi isirmiyorsan kopek de seni isirmaz” diyen kitabi okumayin zaten. Ma prem shunyo falan okuyun ille kisisel gelisim icin kisisel gelisim kitabi okumaniza gerek yok. Okuduklariniz dogru secimlerse zaten sizi gelistirir
Bunu sdece ben demiyorum ve bu genel bir sorun bence

Haklisin burda.
Benim de bir arkadasim var maddi manevi hicbir sorunu yok ama surekli off poff hayat cok bos..modunda.
Insanin butun enerjisini aliyor
Kotu bir huy
İşte ben bundan bahsediyorum yoksa herşeyde ay pozitifim diye gezilmez mümkünde değil bu memlekette :70: neyse konu sahibinin de pozitiflikle alakası yok zaten :27:

Niye yasak bacim buyur:) kendini gelistirenlere nasil gelistirdiler nasil bi yol katettiler dedim.. kimseden ses yok:)) herkese cvp vermek hayatindan istemediklerini cikarmak vs. Iyide bunlari zaten yapiyosa biri nasil gelisecekmis:)) ne konuda:))

ben pozitif düşüncenin temelinin dayandığı yerin yasaklı konu olduğunu düşünüyorum.
bakınız: kendisine tokat atana diğer yanağını çevirdiği söylenen kişi:)
temeli buna dayandırıp kişisel gelişim kitabı yazan bir sürü kişide var zaten. uğur koşar mıydı neydi. o ve türevleri..

Bunu sdece ben demiyorum ve bu genel bir sorun bence
Genel sorunsa herkesin caresi farklidir,siz kendinizdeki careye ve cozumlere odaklanirsaniz esas ihtiyaciniz giderilmis olur. Nerede napayim bilemedim gittim kisisel gelisim kitabi aldim duzeldim denir mi sizce akil var mantik var yani ;) soylemesi bile komik.

ben pozitif düşüncenin temelinin dayandığı yerin yasaklı konu olduğunu düşünüyorum.
bakınız: kendisine tokat atana diğer yanağını çevirdiği söylenen kişi:)
temeli buna dayandırıp kişisel gelişim kitabı yazan bir sürü kişide var zaten. uğur koşar mıydı neydi. o ve türevleri..
Ozunde bende orda sakli oldugunu biliyorum..

Sadece beni bağlamayan, başkalarının da katkısını gerektiren hiçbir şeyde olumlu olmam. Gerçekçi ve hatta bazen karamsar olurum. Çünkü beklentiler üzer. Beklemezsen üzülmezsin. Kendi üstüne düşeni yaparsın kalanların ne yapacağı onların vicdanına, iş ahlakına, pozisyonuna ve tamamen keyfine bağlıdır. Yani dediğiniz gibi köpekten ısırmamasını beklemek yerine onun bir köpek olduğunu ve doğasında sadıklığın yanı sıra ısırmanın da olduğunu kabullenmeniz lazım.

Nickten belli ablacım:bicak:

Kişisel gelişim kitapları, o secretlar vs bir furyaydı yani bir sektör gibi düşünün. İnsanlara sürekli mutlu olmak zorundasınız mesajı pompalandı. Oysaki insan psikolojisi için en tehlikeli durumlardan biri ‘bastırma’ yapmak ve yüzleşmemektir. Kişisel gelişim kitaplarında da hep bu acıdan kaçış yollarını görüyoruz. Acıdan kaçılmaz, yüzleşilir, sindirilir ve yürümeye devam edilir. Verilen mesajlar asla gerçekçi değil çünkü hayat herzaman mutlu olduğumuz bi arena değil. Bunun içinde acı da var, hüzün de var, mutsuzluk da var. Bunları inkar etmek hayal kırıklığından başka bir şey yaratmaz.

Kişisel gelişim kitaplarının kişiliğimize etkisi büyük oluyor bence buradakilerin asksini düşünüyorum.Zırvalık değil herşeyi dört dörtlük uygulyamasa dahi insan inanç veriyor motive ediyor yol gösteriyor Jack Ensign Addington / %100 Düşünce Gücü kitabını okumuştum çok şey katmıştı hayatıma.

Niye yasak bacim buyur:) kendini gelistirenlere nasil gelistirdiler nasil bi yol katettiler dedim.. kimseden ses yok:)) herkese cvp vermek hayatindan istemediklerini cikarmak vs. Iyide bunlari zaten yapiyosa biri nasil gelisecekmis:)) ne konuda:))
Ilk cevabi Ben size vereyim bari:) tek yonlu degilde cesitli konulardaki ( ekonomi,saglik,siyaset,dini,dunyaya ile,insanlar ile ve kulturler ileilgili) kitaplari ,makaleleri,kose yazilarini okuyarak basladim ist:) Tek yonlu okundugunda insan sabit fikirli oluyor. Sonra her kesimden ,kulturden insanlarla konusup kendi goruslerimle karsilastirarak ise basladim kendimi gelistirmek icin. Haylide yol katettigimi dusunuyorum:)

Ilk cevabi Ben size vereyim bari:) tek yonlu degilde cesitli konulardaki ( ekonomi,saglik,siyaset,dini,dunyaya ile,insanlar ile ve kulturler ileilgili) kitaplari ,makaleleri,kose yazilarini okuyarak basladim ist:) Tek yonlu okundugunda insan sabit fikirli oluyor. Sonra her kesimden ,kulturden insanlarla konusup kendi goruslerimle karsilastirarak ise basladim kendimi gelistirmek icin. Haylide yol katettigimi dusunuyorum:)
Tesekkur ederim cvp icin:) ama bunlari yapilmek icin kisisel gelisim kitaplarina ihtiyac mi var sence?

Bu durumdada iyi taraflarini bulmaya calisacaksin.umidini hic yitirmeyeceksin. Ben milyonda bir rastlanan bir kanser turune yakalandim. Cok mutsuz ve negatif oldugum icin olmek hic umrumda degildi o donem. Doktorum bana sukret hic degilse dunyanin en iyi hastanesi ve doktoru yani basinda ve baska bir ulkeye gitmek zorunda degilsin dedi. doktoruma cok kizmistim. Negatif kisiligime ragmen kisa bir surede enazindan olum riskini atlattim. Simdi fark ediyorumki herseye ragmen yasamanin ne kadar guzel ve doktorumun ne kadar dogru soyledigini. Bu hastalik yasamanin ne kadar guzel oldugunu ve her durumda mutlu olmak gerektigini ogretti. Hayata daha siki sariliyorum ve hicbirseyi dert etmemeye calisiyorum simdi. Iste size yasadigimin pozitif yani:)
Bende kanser atlattım. Sanırım ölümün ucundan donen insanlar daha iyi anlıyor pozitif düşünmenin yararlarını:) Çok geçmiş olsun arkadasim

siz kitap okumanın size kattıklarından bahsetmişsiniz. ona itirazımız olamaz zaten.
kişisel gelişim kitapları için sormuştu arkadaş.

Kişisel gelişim kitapları, o secretlar vs bir furyaydı yani bir sektör gibi düşünün. İnsanlara sürekli mutlu olmak zorundasınız mesajı pompalandı. Oysaki insan psikolojisi için en tehlikeli durumlardan biri ‘bastırma’ yapmak ve yüzleşmemektir. Kişisel gelişim kitaplarında da hep bu acıdan kaçış yollarını görüyoruz. Acıdan kaçılmaz, yüzleşilir, sindirilir ve yürümeye devam edilir. Verilen mesajlar asla gerçekçi değil çünkü hayat herzaman mutlu olduğumuz bi arena değil. Bunun içinde acı da var, hüzün de var, mutsuzluk da var. Bunları inkar etmek hayal kırıklığından başka bir şey yaratmaz.
Anlatmak istenilen bu işte. Uzman psikolog ve psikiyatrlarin yazdığı müstesna kitaplari hariç tutuyoruz bu tür kitaplar gerçekten boş. Aci, mutsuzluk, hayal kırıklığı birer tecrübedir. Bu durumu sindirip atlatmak insana çok şey katar. Ama bastırmak insana çok zarar verir.

Ben her yazarın değil de bazi yazarlarin kişisel gelişim kitaplarinı okudum ve bana gerçekten iyi geldi. Evet düşunce gücü önemlidir. Çünkü parapsikolojide insanin ve düşuncenin de bir enerji oldugu, hangi enerjiyi yayarsak o duzeydeki olayların başımıza geleceği yazar. Olumlu düşünce de olumsuz düşünce enerjisidinden daha çok enerji veriyormuş
Evet olumlu düşünmeliyiz ama Polyannacılik da yapmamalıyız diye düşünürüm. Ne iyi ne kötü nötr olurum yani

Peki o zaman o kitaplari okumak yerine morelini yüksek tut, olumlu düsün, sen cok güclüsün, gücünü kesfet falan diyelim de okumaya gerek kalmasin.
Ben de iyi olmama ragmen hep kazik yemis bir insan olarak daha yirtici bir bireye dönüstüm.
Dünüstügüm seyden memnunum. Kendime yetiyor olmak güven veriyor bana.
Hicbirseye bagli ya da mecbur olmamak asil ihtiyacimiz olan. Ya da benim ihtiyacim olan..
Kisisel gelisim kitaplari anlik insana gaz veriyor o kadar, hep pismanlik duydum aldiklarima.
Gercek sorununu cözmek ve kapatmadan kabul etmek lazim.
Hepimizin problemleri var. Kendi hakkimi yedirmekten vazgecince kendimi buldum.

Back
X