En başarılı bulduğunuz ''Ev Yapımı Kurabiyeler '' hangisidir?

• Ankete Katılan
    946
  • Anket Kapalı .
Tamam sistemde varsa yollarım:)

"Tiroid Nodüllerinin Tedavisi Nasıldır?​

Tiroid nodüllerinin tedavisi nodülün tipine,
· büyüklüğüne,
· yol açtığı belirtilere göre değişkenlik gösterebilir.

Kanserleşme tespit edilmeyen ve herhangi bir şikayete yol açmayan nodüllerde hekimin uygun görmesi halinde tedavi yerine izlem yapılabilir. İzlem yapılan kişi düzenli olarak kontrol muayenesine gider ve tiroid nodüllerinde herhangi bir değişiklik olup olmadığı incelenir.

Aşırı aktivite gösteren nodüller varlığında ise radyoaktif iyot kullanımı ile bu nodüllerin küçültülmesi denenebilir. Radyoaktif iyot aynı zamanda guatr veya çok sayıdaki nodül varlığında da başvurulan bir tedavi yöntemidir.
Gebelik döneminde olan veya gebelik istemi bulunan kadınlarda radyoaktif iyot ile tedavi tercih edilmez.

Tiroid nodüllerinin tedavisine yönelik olarak başvurulan bir diğer yöntem de cerrahi olarak nodülün çıkartılmasıdır. Cerrahi prosedürler özellikle;

· kanserleşme eğilimindeki,
· aşırı büyümüş (genellikle 3 cm’den büyük çaplı),
· çevresindeki soluk borusu (trakea) ya da yemek borusu (özefagus) gibi yapılara bası yapan (kronik öksürük, yutkunurken takılma hissi gibi belirtilere yol açabilirler)
· boyun bölgesinin ön kısmında çok büyük şişliğe yol açan
· aşırı tiroid hormonu salgılayan (sıcak) nodül varlığında tercih edilebilir."

geçmiş olsun, inşallah basitçik bir şey çıkacak. nette bunu buldum. Florence Nightingale hastanesi paylaşmış. bence seninkiler basit bir tedaviyle geçer hatta belki de sadece izlem yapılır. benim beynimdeki tümör de öyleydi. ilaçsız kendiliğinden kayboldu çok şükür. sadece izlem yapıldı.

3-5-10 dedi sekreterine3-4 tane saydı
Raporu en nabız da göremedim.Haftayı bekleyeceğim artık:)
Allah yardımcıları olsun,çok yoğunlar soru sormaya kıyamıyorsunSadece nodül mü var dedim.Evet dedi ve o saymaya devam etti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…