Köfteler Pratik içli köfte (resimli)

ilayda26

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2007
922
3
0
Fransa
Çocuklara topkek yapmak için aldığım slikon kalıp farklı işlerde faydalı oldu bana. Mesela içli köfte yapımında:)

Malzemeler
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı kaynar su
2 orta boy patates(haşlanmış, rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı salça veya kırmızı biber
1 yumurta
150 gr kıyma
1 yemek kaşığı tereyağ
1 orta boy soğan
Yarım su bardağından biraz fazla kıyılmış ceviz
tuz, karabiber

Soğanı yemeklik doğrayıp, tereyağında biraz çeviriyoruz. Kıymayı ekliyoruz ve suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz. Tuz, karabiber ve cevizi ekleyip karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. (Cevizi, ağıza gelecek dirilikte olması için bıçakla kıyıyoruz) (Ben cevizle birlikte biraz da kıyılmış antepfıstığı ekledim)

Bulguru ayıklayıp, yoğuracağımız kabın içine koyuyoruz. Üzerine kaynar su ekleyip bir kapakla kapatıyoruz ve 10 dakika kadar kabarmasını bekliyoruz. Patates, yumurta, tuz ve salçayı ekleyip iyice yoğuruyoruz.

Kalıbı sıvıyağ ile yağlıyoruz. Yoğurduğumuz bulgurdan küçük parçalar koparıyoruz. Kalıbın içine koyup, parmağımızı suya batırarak inceltip, içine kıymalı harçtan koyuyoruz. Daha küçük bir parça koparıp, yine elimizi ıslatarak kapak yapıyoruz ve üzerini kapatıp, kenarları iyice birleştiriyoruz. 200 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar(yaklaşık 30 dakika) pişiriyoruz. Kalıptan dikkatlice çıkarıp, servis yapıyoruz.

Ilayda cok güzel bir fikir bu.. Bunu hemen denemeliyim.. Ellerine saglik a.s.

ve Patatesi haslayip ezerekmi eklyioruz yoksa hic haslamadan rendeleyipmi ekliyoruz

Ilayda cok güzel bir fikir bu.. Bunu hemen denemeliyim.. Ellerine saglik a.s.

Tessekür ederim, resim ekleyebilirsen sevinirim :1hug:

ve Patatesi haslayip ezerekmi eklyioruz yoksa hic haslamadan rendeleyipmi ekliyoruz

Patatesleri haslayip rendeliyoruz canima.s.

valla süper fikir ya eline saglik.bende deneyecegim.bütün vertdigin tariflere baktim cok hoc ve kolay gözüküyor.deniycegim sirayla insallah.cok tsk

valla süper fikir ya eline saglik.bende deneyecegim.bütün vertdigin tariflere baktim cok hoc ve kolay gözüküyor.deniycegim sirayla insallah.cok tsk

çok tesekkûr ederim, bu laflari duymak ne gûzel, insanin emegi bosa gitmedigini hissediyor :1hug: Tariflerimi uygularsan resim ekle emii , sevinirim yerimseniben

bulguruna patates koyup hiç denememiştim suda haşlamada da denesek bu şekilde olurmu acep....
kalıpta yapmakta güzel fikir kızartınca biraz ağır oluyo.. bu şekilde hem daha hafif olur ...paylaşım için teşekkürler canım ..Şeniz

çok güzel ya ben içli köftenin oyma kısmını bilemediğim için yapamıyodum ama bu önerin ve emeğin için çok teşekür ederim

:CüvCüv: kalıpta içli köfte yapmak süper bir fikir... en kısa zamanda denemek istiyorum...dışarıda yapılanlar evdeki tadı vermiyor...sevgiler a.s.

:1no2:sevgili ilayda yaptıgınız içli köfte tarifini yemek sitesinde görmüştüm koydugunuz resimde yemek sitesindeki resim

merhaba :)
bende yeni katılanlardanım..:)
süper bir yemek ellerinize sağlık
bu akşam deniyorumm..:)
sevgiler
merve

harıka bır fıkır canım
ıclı kÖfteyı yenı yenıdır cok sevıyorum
ama cesaret edemedım yapmaya
bÖylesını mutlaka denıcem
ellerıne saglık tatlım

Harika bir tarif ya..

Yapmak istiyorum ama firina koydugumuz icin acaba ayni tadi veriyormu?

Deneyenler paylasabilir mi lütfen.

Aksama ne yemek yapacagimi sasirdimboshayallersmile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…