kabağı rendeleyip az zeytinyağında suyunu salıp çekene kadar kavurup üzerine sarmısaklı yoğurt döküyorum hafif ve çoooook lezzetli
havuç ve k.lahanasını yedim kabağı ilkez duydum cokacimcoook
mutlaka denemelisin bayılırsın ben havucuda ayrı soteleyip kabakla karıştırıyorum yeşil turuncu harika görünüyor
seraydan yemek tarifleri burdan diğer tariflerime de bakabilrsiniz
kabağı rendeleyip az zeytinyağında suyunu salıp çekene kadar kavurup üzerine sarmısaklı yoğurt döküyorum hafif ve çoooook lezzetli
kızartmamak için haşlanmış patatesleri kalın kalın dilimliyorum
iki yüzlerinede tuz ve karabiber serperek biraz tereyağı koyduğum teflon tavada kabuk tutacak
kadar kızartıyorum
çok lezzetli bir garnitür oluyor
deepfreezde hep hazırda tuttuğumuz haşlanmış nohutla şipşak nohutlu pilav:) bu sene başladık gerçi biz yapmaya, geçen gün kendim de denedim ilk defa harika oldu. eskiden olsa, ohooo nohutu ısla geceden de haşla falan hiç uğraşamazdım.
ılık sudan geçirip vakita varsa 5-10 dk beklettiğim pirinci zeytinyağda kavurup, üzerine istediğim kadar nohutu poşetten ekliyorum, bir iki kavurup ,1 e 1,5 ölçüsünde suyunu ekliyorum ve sebzeli çeşniden ekliyorum, bu yüzden tuz koymuyorum. oh miss :)))
not:bir baklagil bir pilav pişirmektense hem doyurucu hem sağlıklı bir yemek oluyor.
ya derin dondurucudan çıkan nohutun tadı güzel gelmiyo bana, çok değişiyo tadı sanki, ben mi beceremiyorum acepbilmiyorumkismile
alla alla, nasıl kullanıyorsun peki? çözmeden direk poşetten tencereye pirinçlerin üstüne ya da pirinçlerden önce koyuyorum ben, çok da güzel oluyor. yani ev halkı dışında yiyenler de beğeniyor. ama yemek de yapardık önceki seneler de onlar da iyi oluyordu. diğer gıdaları yemede de zorlanıyor musun peki, bazı insanlar derin dondurucuya karşı nasıl diyeyim ön yargılı olabiliyor. itinayla alıştırıyom ben onları ama kaydirigubbakcemile3
yok canım ya, bende aynen anlattığın gibi yapıyorum, zaten öncesinde çözdürcek sabrım yokturkaydirigubbakcemile3 derin dondurucuyu çok kullanırım ben ama ne bileyin sarma gibi içinde pirinç olan şeyler ya da nohut orjinali gibi olmuyo yakaydirigubbakcemile3
mesela kurabiye,kek, börek tarzının tadı değişmiyo ama bakliyat çok değişiyomuş gibi geliyo, damak tadı farklılığı sanırımbilmiyorumkismile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?