Mutfak Püf Noktaları Pratik ipak yemekler

meldam

Kaderimin Efendisiyim
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2007
14.906
22
208
42
Diğer
kızlar çoğumuzun bildiği şöle pratik tarifler yemekler varsa burada paylaşalım
ben başım sıkıştımı sıkça yaptığım bir yemekle başlayım sizinde varsa burada yazalım bize yardımcı olsun
BEN 1 ADET GÖĞÜS ETİNİ ALIRIM KUŞBAŞI DOĞRARIM AZBİRAZ HAŞLARIM KOKUSU GİDER YAĞ, PULBİBER,BAHARATINI ATAR FIRINA SÜRERİM YADA OCAKTA BİR GÜZEL KAVURURUM DIŞARIDAKİ DÖNER ETİ İLE AYNI LEZETTE OLUR
BİRDE EVDEKİ BİBERLERİ LİMONTUZU , TUZ İLE HAŞLARIM İYİCE HAŞLANIR SONRA SÜZERİM ÜZERİNE BİR TARAFTA SİRKE SARIMSAK SU İLE LİMONTUZUNU ERİTİR HAŞLADIĞIM BİBERLERİN ÜZERİNE DÖKERİM KURU NANEYİDE EKLEDİKTEN SONRA PRATİK TURŞUM HAZIR

Kizlar birde buz kaliplarinda pratik limonata yapmayi bilen varsa yazar mi

ben zeytınyağlı fasulye yağparken çöplerının ayıklayıp butun butun ocağa koyarım soğanı butun domatesi bütün koyar 2 şkr atıp tuzunu,yağını ilave edip kapanı kapatrım fasulyem hazır:):)

haşlanmış 3-4 patatesi ve birkaç marul yaprağını doğrayıp
üstüne1 kaşık mayonez karıştırdığım sarmısaklı yoğurdu döktüm
bir kaç kaşık mısırla şahane ve çok hızlı bir salata oldu

kızartmamak için haşlanmış patatesleri kalın kalın dilimliyorum
iki yüzlerinede tuz ve karabiber serperek biraz tereyağı koyduğum teflon tavada kabuk tutacak
kadar kızartıyorum
çok lezzetli bir garnitür oluyor

kabağı rendeleyip az zeytinyağında suyunu salıp çekene kadar kavurup üzerine sarmısaklı yoğurt döküyorum hafif ve çoooook lezzetli

kabağı rendeleyip az zeytinyağında suyunu salıp çekene kadar kavurup üzerine sarmısaklı yoğurt döküyorum hafif ve çoooook lezzetli

evet bunu bir arkadas deepfreez böumunde anlatmisti senmiydin o bilmiyorum valla harika oldu bende yaptim salatalik yoktu kabagi rendeledim kavurdum sarimsakli yogurt birde dereotu super oldu cevizde konuyormus tesekkurler

deepfreezde hep hazırda tuttuğumuz haşlanmış nohutla şipşak nohutlu pilav:) bu sene başladık gerçi biz yapmaya, geçen gün kendim de denedim ilk defa harika oldu. eskiden olsa, ohooo nohutu ısla geceden de haşla falan hiç uğraşamazdım.

ılık sudan geçirip vakita varsa 5-10 dk beklettiğim pirinci zeytinyağda kavurup, üzerine istediğim kadar nohutu poşetten ekliyorum, bir iki kavurup ,1 e 1,5 ölçüsünde suyunu ekliyorum ve sebzeli çeşniden ekliyorum, bu yüzden tuz koymuyorum. oh miss :)))

not:bir baklagil bir pilav pişirmektense hem doyurucu hem sağlıklı bir yemek oluyor.

ay evet bu hoş olabilir

ya derin dondurucudan çıkan nohutun tadı güzel gelmiyo bana, çok değişiyo tadı sanki, ben mi beceremiyorum acepbilmiyorumkismile

ya derin dondurucudan çıkan nohutun tadı güzel gelmiyo bana, çok değişiyo tadı sanki, ben mi beceremiyorum acepbilmiyorumkismile

alla alla, nasıl kullanıyorsun peki? çözmeden direk poşetten tencereye pirinçlerin üstüne ya da pirinçlerden önce koyuyorum ben, çok da güzel oluyor. yani ev halkı dışında yiyenler de beğeniyor. ama yemek de yapardık önceki seneler de onlar da iyi oluyordu. diğer gıdaları yemede de zorlanıyor musun peki, bazı insanlar derin dondurucuya karşı nasıl diyeyim ön yargılı olabiliyor. itinayla alıştırıyom ben onları ama kaydirigubbakcemile3

kk'dan aldığımız fikirlerle yeni şipşak yemeklerimiz oldu:lepi:

patlıcan kavurma:
tabii bunu hani suda tutmak gerekiyor biraz acısı gitsin diye ama pişirmesi çok hızlı.

patlıcanları kuşbaşı yapmak için 4 veya 6'ya böleriz ya onları da 2 ye bölerek küçük küçük doğruyoruz. tuzlu suya ıslıyoruz.

tencerede doğranmış soğanı sıvı yağla biraz çevirdikten sonra sıktığımız biraz duruladığımız patlıcanları atıyoruz 5 dakika çevirince yemeğiniz hazır. zemuszemus bu arada başında durmak gerekmiyor arada çevirin yeterli.

yemeğiniz 2. güne kaldı diyelim az, onun üzerine de yumurta kırıp yeni bir yemek elde edebilirsiniz, tadı muhteşem olducokacimcoook

yok canım ya, bende aynen anlattığın gibi yapıyorum, zaten öncesinde çözdürcek sabrım yokturkaydirigubbakcemile3 derin dondurucuyu çok kullanırım ben ama ne bileyin sarma gibi içinde pirinç olan şeyler ya da nohut orjinali gibi olmuyo yakaydirigubbakcemile3
mesela kurabiye,kek, börek tarzının tadı değişmiyo ama bakliyat çok değişiyomuş gibi geliyo, damak tadı farklılığı sanırım
bilmiyorumkismile

Son düzenleme:

nohuta bişey olmuyoda sarma çok kötü oluyoo bende dondurucuda çıkan herşeyi yiyemiyorum mesela fazla beklemiş dondurma taze fasülye böyle bir kaç şey bendede var

pırasa kavurma: (yine kk sayesinde okuya okuya, okuduklarımızdan işimize gelenleri kullanarak:) )
-zeytinyağı
-domates salçası
-pırasa (incelerinden)
-tuz

pırasaların incelerinden alınır. tencereye zeytinyağı ve salça koyarak biraz karıştırılır. ince ince doğranmış pırasalar eklenir. birkaç dakika kavrulur. tuz eklenir. (ben inmesine yakın ekledim ,b ilmiyorum etkisi olur mu?!) kapağı kapanır. 5 dakika arada karıştırmak suretiyle pişirilir.

Benim gibi pırasayı seven ama pirinçli sebze yemeyi sevmeyenler için çok hızlı bir yemek.

Bunda da patlıcan kavurmada olduğu gibi, üzerine yumurta kırılarak da çok güzel oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…