Arkadaşlar ilk gebeliğimde ciddi derecede preeklampsi (gebelik zehirlenmesi) geçirip son anda kurtarıldım Rabbime şükürler olsun. Ama çok zorlu süreçlerden geçtim o zamanlar doktorum beni göz gore gore ölüme sürükledi. Neyseki sağlıklı bir doğum ile atlattım. Şimdi ikinci gebeliği istiyorum ama çok korkuyorum. Dogum doktorum bana o zamanlar yüzde %90 tekrarlama ihtimali yüksek dedi ikinci gebelikte, erken veya daha geç Allah bilir dedi. Önlemini alırız kan sulandırıcı igneler vesaire dedi. Bu durumda olup yeniden çocuk yapan, hamile kalan varmı? Korkudan 5 yıldır hep erteledim ikinci çocuğu halada korkum var ya bir şey olursa diye.. bazı doktorlar bise olmaz diyor bazileri olabilir diyor etraftaki hikayeler kafami karıştırıyor. Lütfen bu durumları yasayanlar bana bilgi versin bana yardimci olsunn lütfen
Bir yakınım aynı şekilde doğum yaparak günlerce yoğun bakımda kaldı. İleri yaşta 2. Kez hamile kaldı bilinçli bir doktora denk geldi çok şükür titizlikle takip edildi hastanede kalma süresi 1 hafta oldu her ihtimale karşı çünkü doğumdan sonra biraz kasılmalar yaşamıştı. Saat başı tansiyon ölçüldü ve sürekli magnezyum takviyesi yapıldı. 1 haftada bu süreci atlattı hiçte sorun olmadı :)
Bir yakınım aynı şekilde doğum yaparak günlerce yoğun bakımda kaldı. İleri yaşta 2. Kez hamile kaldı bilinçli bir doktora denk geldi çok şükür titizlikle takip edildi hastanede kalma süresi 1 hafta oldu her ihtimale karşı çünkü doğumdan sonra biraz kasılmalar yaşamıştı. Saat başı tansiyon ölçüldü ve sürekli magnezyum takviyesi yapıldı. 1 haftada bu süreci atlattı hiçte sorun olmadı :)
Benimde doktor ihmali.. ilk gebeligim bilmiyordum oda idrari gordugu halde protein oldugu halde beni eve gonderdi bakmadan ve bana baya zaman oyle dolanmisim.. taaa ki tansiyon firlayip gormeyeye baslayana kadar acile zor yetistim. Zorla kurtardilar bizi cok ileri seviyedeydi şimdi hem istiyor hem çok korkuyorum tekrarlar yine diye..
Benimde doktor ihmali.. ilk gebeligim bilmiyordum oda idrari gordugu halde protein oldugu halde beni eve gonderdi bakmadan ve bana baya zaman oyle dolanmisim.. taaa ki tansiyon firlayip gormeyeye baslayana kadar acile zor yetistim. Zorla kurtardilar bizi cok ileri seviyedeydi şimdi hem istiyor hem çok korkuyorum tekrarlar yine diye..
Çok iyi anlıyorum işin ehli bir doktorla başlarsanız bu sürece gebelik boyunca vitamin takviyeleri ve uygun diyetlerle destekliyorlar. Biz de bebek ve anneyi kaybediyorduk ikinci gebeliği öğrendiğinde kürtajı bile düşündü korkudan ama doktoru izin vermedi. Çok geçmiş olsun çok zor birşey gerçekten. İnşallah gönlünüze göre olur