preeklemsi yaşayan anneler nerdesiniz

merhaba bende ılk bebeğimi preeklemsi nedenı ıle kaybettım şuan tekrra hamıleyım ve 21. haftamdayım acayıp korku içindeyımm sen nasılsın ne kadar oldu senın benım şuan 21 hafta

canım sakın stres yapma tekrar olmayacak diye sürdür hamileliğini ve sakın tuzlu yeme ben sıfır tuzsuz yedim 35.haftaya gelince nasıl olsa bebek yaşar doğsa bile dedim bir hafta tuz attım yemeklerime 36.hafta yükseldi tansiyon bebek sağlıklı doğdu
sürekli tansiyon ölç ihmal etme proteyin tahlilinde belli oluyor tansiyonun yükseleceği allahım sağlıklı nasip eder inş

tam 28 haftalık hamileyim oğlum 1250 gr olmuş tahlillerim güzel çıktı preeklemsi açısından tehlike yok şimdilik ama şeker yüklemesinde tookluk 168 çıktı dr vebende tedirgin olduk 10 gün sonra tekrar tahlil yapılacak ben tansiyondan korkarken şeker de çıktı başıma allahım sağ sağlim kurtulsak bi

selam preeklemsiden ilk bebeğimi kaybettim.şimdi ikinciye hamieyim 6 haftalık henüz. tekrar geçirme riskim varmış öyle dedi doktor. kanımda pıhtılaşma olmaması içinde aspirin ve iğne kullanıyorum. korkuyorum ne yapmam gerektiğinide bilmiyorum.

selam canım bugün 33+5 günlük hamileyim herşey çok iyi gidiyor ama ilk günden beri tuzsuz yiyiyorum bence sende sakın tuz kulaanma bubun yanında ecopirin 100 ve magnezyum kullanıyorum sen de yediklerine dikkat et ve kesinlikle stres yapma daha yolun başındasın benim 4,5 haftam kaldı

çok teşekkürler cuma günü gidicz dr bakalım ne dicek dikkat ediyorum tuz konusunada ama sıfırlamadım sadece azalttım. düşünmek bile insanı strese sokuyor elinde olmadan. hayırlısı bakalım.

merhaba nagihan bende seninle aynı durumdayım bendede kan pırtılaşması var 08lik iyne kullanıyorum ve tansiyon sorunu yaşıyorum şu an 24 haftalık hamileyim ayda bir konturole gidiyorum nefrolojiye tanım tam olarak konmadı preeklemside denmedi benim ilk aylarda çıktı baş agrısıyla doktora gittim tansiyon çıktı burdan birbirimize yardımcı olalım allah hepimize yardımcı olsun:Saruboceq:

hanımlar sabah kahvaltısında ne yiyorsunuz peynir yerine ben labne kerem yiyorum ama dogrumu yapıyorum bilmiyorum burdan günde 3tane sarmısak yiyorum aspirin gibi sabah öyle akşam bir bardak nar suyu içiyorum sizerde burdan tansiyonu düşüren bilgilerinizi paylaşırsanız iyi olur

mrb arkadslar ben yeni üyeyim ve benmde sorunum preeklemsi geçen kasımda 27 haftalık bebeğimi kaybettım ve hala atlatamadım özel hastaneleri protesto ediyorum cünkü tansiyonumu sağlıkçı olmayan kişiler ölçtü ve erken bilemediler ve acil çapaya yattım ama başaramdı bebeğm vucut cok protein atıyodu ve tansiyonum cok yüksekti ilk gebeliğimdi şimdi çok korkuyorum aynı şeyleri yaşamaktan dr tekrar olur dedi

arkadaşlar selamlar tam 37 haftalık hamiley,m ve herşey çok iyi gidiyor.korkmayın bence ama gerçekten tuzsuz yemeniz gerekiyor sıkın dişinizi benimde 30 haftalık oldu kızım 2002 de ama dedim ya iyi gidiyor yarın doktora gideceğim herhalde 10 günüm falan kaldı sezeryan olacağım için sizede allah kolaylık ve sabır versin allah çocuklarımızın yüzü suyu hürmetine onları bize bağışlasın

selamlar,23+2 haftalık hamileyim...16.ve 20.hafta arası tansıyonum 14-9 14-8 seklındeydı...ama su an son ıkı haftadır ozellıkle 10-7 11-7 seklınde duzgun bır seyırde.ancak doktorum gecen hafta yaptıgı kontrolde bebege benden kan goturen damarların bırınde basıncı yuksek oldugunu belırttı ve hıpertansıyon akabındede preeklempsi riskinden söz ettı.gunde 1 adet alfamet kullanmaya baslıyorum bugun...ve tuzsuz yemem onerıldı..hamılelıgın herhangı bır donemınde bıle tansıyonun yukselmesı bu rısk ıcın yeterlıymıs kı benımde yukseldı...rıskım ne kadar yuksek bılmıyorum ..bugunde tansıyonum 10-7 ödemım yok ıdrara sorunum yok sukurler olsun ama fıkrı bılgısı olan varsa ve yardımcı olursa sevınırım

slm bende preeklemsi oldum ve 31 haftalıkken doğum yaptım bebeğim 1360gr doğdu bende ameliyata giderken tansiyonum 22idi bebeğim 21 gün kuvezde kaldı ve şimdi 45 günlük oldu 2kilo oldu hatta allaha şükür sağlığı yerinde

oncelıkle hem gecmıs olsun hem allah analı babalı buyutsun..
oncekı haftalarda tansıyonun nasıldı...ben su an 28.haftaya gırdım ve 12-13 arası buyuk 7-8 maksımum 9 da kucuk oluyor ..1 aya yakındırda gunde 1 adet ılac kullanıyorum bu cuma yıne kontrolum var ama o rıskı tasıyor olmak bıle benı rahatsız edıyor...

sitenize yeni üye oldum.gerçekten çok samimi ve doğru konuları paylaşıyorsunuz.preaplemsi yaşadığım en kötü olaydır.9 aylık bir bebeğimi öü doğum yaptım. şuan sekiz yaşında bir oğlum var. oğluma hamileliğimde hiç bir problem yaşamadım. şuan 24 haftalık yine hamileyim ve şuan tehlikeli bir döneme girdim.tansiyonum çıkıyor ve vücudumda ödem başladı. allah bana ve herkeze sağlıklı bir doğum nasip etsin

ben 24 haftalık hamileyim.üç aydır alfamet kullanıyorum. sabah tok karnına yarım içiyordum
iki gündür sabah akşam içmeye başladım. çok dikkkatli olmamız gerekiyor.en büyük sorun tuz allah hepimize yardımcı olsun

kulube hosgeldın cıklet...bende cok eskı sayılmam ama gercekten dedıgın gıbı bır ortam...
oncelıkle cok gecmıs olsun...bende alfamet alıyorum aksamları bırer tane su an ve umarımda otesı gerekmez...
tansıyonun en dusuk ve ne yuksek kac oluyor su sıralar? bırde ben bu rıskı tasıdıgımı ogrendıgımde cok korktum ve hergun kendımı eczanede yada hastanenın acılınde tansıyon olcer buldum resmen...ama korktukca ve kafaya taktıkca bu ıllet daha cok basa bela oluyor..yasadıgın kotu bır tecrube var kı ınsallah bu oyle olmayacak sanırım ıkımızde bunu dusunup hatta bunu okuyan bırcok kısı varsa onlarda bu rıskı dusunmeden bebeklerımıze sadece odaklanmalıyız...tuzu bende azalttım cıkaramadım hayatımdan ama daha cok hareket halınde olmaya gayret edıyorum sanırım buda ıse yarayan bırsey...yuruyusunu vs aksatma...sebzeye ozellıkle yesıllıklere vs agırlık ver sanırım etkı edıyor bunlar bıle ben cunku daha ıyı hıssedıyorum kendımı ...cuma gunude doktora kontrole gıdıcem bu konu adına umarım dogru yoldayımdır ve sana da evet aynen bunları yap dıyebılırım kesınkez.

günde iki sefer ölçüyorum.endüşük 12/8 başım ağrımaya başladığı zaman 14/9 oluyor.bende 6 nisanda gidicem doktora tahlilverdi bir sürü.geçen hafta doblöre girdim.birsaat beş dakika ultrason çekiminde kaldım.bebekle ilgili şu an herşey olması gibi çok güzel çıktı.ama işte bebeğe giden sağ v sol kan damarlarında tıkanıklar hafif bir şekilde başlamış.benim riskim çok yüksekdoktorum sürekli kontrol altında tutuyor.bende kendimi işe verip gezmeye gidince düşünmemeye çalışıyorum.hayırlısı artık.

benımde bı oncekı kontrolumde sol taraftakınde dırenc fazlaydı bakalım sımdı ne asamada ..yarın akla kara bellı olacak..allah bızım ve bızım gıbılerın yardımcısı olsun hakkaten stressız yasamamız lazım ama bu konu bıle stres sebebı...

arkadaşlar hepinize geçmiş olsun bende 20 şubatta doğum yaptım hiçbir problem olmadı ama kızımı 31 haftalık preeklemsi erken doğum yapmıştım . gerçektende stres çok önemli diğeri ise sıfıra yakın tuz almalısınız ama sadece yemeklere konulan tuz değil peynir zeytin turşu herşey dahil yani ben bir yudum turşu yedi 3 gün ayağım şişti ve ağrıdı bence bebeğinize kavuşmak için sıkın dişinizi birde dinlenmek çok iyi geliyor özelliklede solunuza yatarsanız böbrekler daha iyi çalışıyor ben problem çıkmadan atlattım bol bol protein alın yeter.benim bide son haftalar şeker çıktı ama insan herşeyi unutuyor sabredin ve bol bol dinlenin.....

merhaba ben 20 yaşındayım bende preeklemsi geçirdim 4 gün yoğun bakımda kaldım oksijensiz nefes alamıyordum sürekli ilaç serum verdiler bacaklrım çok ağrıyordu şişmiş di tansiyonum 22 den düşmüyordu 14 şubatta acil sezeryanla doğum yaptım 31 haftalıkdı 1360 doğdu 17 gün kuvezde kaldı son bir haftada hiç birşey bağlı değildi bebeğime kusması olduğu için gözetim altındaydı şu anda 3 aylık allaha çok şükür hiçbir problemi yok

cok cok gecmıs olsun arkadaslar...
ben 32.haftamın ıcındeyım su an ama tansıyonum 15 10 u bulunca benı 20 gun once hastaneye acıl yatırdılar...ve 19 gun hastanede kontrol altında kaldım...aslında yapılan sey sadece aldıgım ılacı 1 ıken gunde 4 e cıkardılar ve sureklı bıokımya ve ıdrar tetkıklerı ııle usg ve nst kontrollerı yapıldı.dunde tavurcu oldum.ama hala rıskım var dıye 3 gunde bır cagrıldım kontrole...
bebeklerınızın saglıklı olmasına sevındım ...allah saglık sıhat versın yavrucuklara...:Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…