Premature Bebekler Premature bebegimle goz temasi kuramiyorum

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

essu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2011
125
0
46
Ankara
Kizlar merhaba.bebegim 53 gunluk duzeltilmis 11gunlukn26gun kuvezde kaldik.34haftalik 1565 gr dogdu.son haftalarda bebk anne kanalindan beslenemedi.acil sezeryanla dogum yaptim. Simdi bebegim biberonla besleniyo gunde bi kac kez memeden emiyoo.
Bebgimle goz temasi kuramiyrum. Goz dr gittik bi sorun yok bi dahaki ay bi daha gelin dedi. Sizin bebegiiniz ne zamn yuzunuze bakmaya basladi merak ediyorum,

canım daha çok küçük normal doğan bebekler bile temaz kuramaz boş bakar o dönemde.kasları rastgele hareket eder.panik yapma bence. şimdi tam hatırlamıyorum ama eğer kontrolde bi sorun çıkmadıysa acele etme bi 15 gün bekle bence.

düzeltilmiş 11 günlük diyosun cnm bebeğinle göz teması kurmak için daha zaman var bikaç aylık olsun bakalım gözde bi sorun yok dedilerse korkma göz damalrları gelişmediği için bi kaç kere daha gideceksin sonrada bir yaş kontorlüne gideceksin benimki düzeltilmiş 2 ayken temas kurdu şu an yaşında bu ay bir yaş kontorlümüz var endişlenemkte haklısın ama rahat ol inş en kısa zamanda bakışırsınız güzel güzel

canım hiç panik yapma daha çok erken bende diyodum bunlar niye gülmüyoı falan diye 3buçuk aylıkken zorakide olsa gülmeye başladılar şimdi kahkahalar atıyolar:)))

Son düzenleme:
Benim bebeğim de 33+4'te doğdu.Hatırlamıyorum ama daha çok erken.Ayrıca bazı şeylerin geriden gelmesi çok normal bence hiç endişelenme.

canım hiç panik yapma daha çok erken bende diyodum bunlar niye gülmüyoı falan diye 3buçuk aylıkken zorakide olsa gülmeye başladılar şimdi kahkahalar atıyolar:)))
Öncelikle bebeğinizi Allah bağışlasın.. 36. Haftamda 34 haftaya uyumlu dogum yaptım.. Bebegim takvim yaşına göre haftaya 4. Ayına girecek..oglum goz teması ve gülmeyi istediğim seviyede yapmiyor.. Bazen dibine kadar girsem de bana bakmıyor..korkum göz temasinda problem olabilir mi? Her zaman kurmuyor çünkü

Benim bebeğim 38+4 günlük doğdu.Bugün 52 gün oldu.Oğlum hiç bir şekilde göz teması kurmuyor.Kendi dünyasında yaşıyor.İnternetten sürekli araştırıyorum.2 aylıkken mutlaka göz teması kurmalı yazıyor.Otizm'den çok korkuyorum.Allah korusun.Bugün doktorumuzu aradım endişelenmeli miyim dedim.2 ayını bekle dedi.Ne yani 8 günde mi herşey değişecek.Bugün sinirlerim çok boşaldı sabahtan beri ağlıyorum.

Tabiki 8 gunde bir cok sey değişebilir.. Oyuncaklarla da bakmıyor mu bebeğiniz? Oyuncaklari takip etmiyor mu? Ya aslında tüm korkularimiz yersiz olabilir fakat internette öyle bir yazı okuyunca insan tedirgin oluyor..halbuki dunyadaki uzmanlar bile 2 yaşından önce teşhis koyamazken biz bu durumdan korkuyoruz.

Merhabalar..suan sizinle ayni sorunu yaşıyorum.acaba bebeğiniz ne zaman tam olarak goz temasini kurdu? Kafayi yicem internette goz temasi kuramamasini otizm belirtisi olarak gösteriyor..cevap verirseniz sevinirim

Merhabalar..suan sizinle ayni sorunu yaşıyorum.acaba bebeğiniz ne zaman tam olarak goz temasini kurdu? Kafayi yicem internette goz temasi kuramamasini otizm belirtisi olarak gösteriyor..cevap verirseniz sevinirim
Suan ne kadarlik oldu bebeginz

Duzeltilmis dogumundan itibaren 4 ay geçti fakat 36. Haftada 34 ile uyumlu doğdu

daha çok erken merak etme canım.6-7 aylık falan olsun bakalım

Merhaba benim kizimda erken dogdu suan 10 aylik olmak uzere genel olarak geliaimi geri gibi geliyo bana ama en onemlisi kafama takilan goz temasi cok az gibi hissediyorum cok bakmak istemiyor sanki bu normal mi ne yapmam lazim boyle sorun yasayan oldumu

Goz teması kuruyor ama fazlauzun mu bakmıyor yada tamamıyle goz temasından kacıyormu.
GozunuZe bakar ama sonra ılgsı dagılır gozunu cevırır sızden bu normal olan bırsey. . Kzımda buyuduce goz teması daha da fazlalastı.

Goz temasi kuruyor ama cok uzun bakmak istemiyor seslnnce bakiyo bazen yok iyi diyorum bazen acaba diyorum. Sizin bebeginiz ne kadrlik simdi. Cevabiniz icin tesekkur ederim

Goz temasi kuruyor ama cok uzun bakmak istemiyor seslnnce bakiyo bazen yok iyi diyorum bazen acaba diyorum. Sizin bebeginiz ne kadrlik simdi. Cevabiniz icin tesekkur ederim
Suan bız 16 aylıgız.
Yavas yavas degısır. Tepkısız olsa kork ama seslenmeye tepkı verıyormus.

Suan bız 16 aylıgız.
Yavas yavas degısır. Tepkısız olsa kork ama seslenmeye tepkı verıyormus.
Tesekkur ederim suan iyi gibi. Her seyi gecmi yapiyor premature bebekler kizm 10 aylik oturuyo elinden tutunca yuruyo ama donme yuvarlanma surunme emekleme tarzinda hic bisey yapmak istemiyor yuzu koyun koyunca hemen ters donuyo oyle durmak istemiyor. Hic disimiz yok. Allah bagislasin bebeginizi

Soyle anltayım sana. Ilk cocugum 36 haftalık dogdu ıkıncı 34 haftalık dogdu. Ikısıdıde 6 aylık oturdu dıs cıkardı 1 yasında yurudu. Donmelerıde 5 6 aylıktı. Ucuncu cocugum 32 haftalık dogdu 6 aylık dıs cıkardı 8 aylık oturdu yanlıs hatırlamıyorsam 14 aylık yurudu. Bıraz farklıydı en kucuk dogan kızım.
Vaktınde dogan bebeklere gore prematureler arasında ılle fark oluyor. Tabı her vaktınde dogdan da 1yasımda yurumuyor konusma cabasıda olmuyor. Kımısı 2 yasında anne dıyo 1 yasında diş cıkartıyor vaktınde doganlar bıle. O yuzden kıyaslamamak lazım.
Zamanla herseyı yapcaktır. Kımı bebek emeklemez surtunme dırek yurur bunu takmamak lazım kafaya. Sen rahat ol. Elınden tutunca yurudugune gore yınede cok gec yurumez yasında ve ya 13-14 aylıkken yuruyebılır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…