Premature Bebekler Prematüre bebeğiniz sizi ne zaman tam olarak emmeye başladı?

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

fovfov

Guru
Kayıtlı Üye
7 Mart 2010
725
3
316
Bolu
merhabalar ben 31 haftadayken erken doğum yaptım.bebeğim 29 gün küvezde kaldı.şimdi evde 20.günümüz sütüm iyi geliyor. makineyle sağıp biberonla veriyorum iştahında da bir problem yok fakat göğsümü emmiyor. normalde 2 saatte bir acıkıyorr fakat emzirmek için acıkma süresini uzattığımda bile emmek istemiyor sinirleniyor.sonunda da biberon verdiğimde soluksuz emiyor. sağma işi hem dışarıya çıkmaya başladığımz dönemlerde problem yaratacak hem de sürekli makineyle çektirdiğim için kesilecek diye korkuyorum siz nasıl alıştırdınız naptınız yardım edin lütfen..

bende 32haftalik erken dogum yaptim canim sutum iyi geliyordu bebeklerimin biri18 digeri 21gun kaldi kuvezde nekadar aciksalar bile emmediler biberona alistiklari icinmi ne birturlu emziremedim pompayla anca 40gun yetti sutum sonra azaldi ve kesildi sut artsa bile her 3saatte sagmak gerekiyormus ama malum ikizlerle yorgunluktu derken zaten dinlenemiyoruz ve sut azaliyor birde zaman bulamadim surekli sagmaya Insallah seninkiler emer

selam masallah canım evdesınız.....makıneyle sut sagmak emmesıne benzemıyo bebegın...bende uç ay kuvezde kaldıkları donemde hep sagdım eve cıktıkalaında sagmaya uç saatte bır devam ettım ama bu sure bazen yorgunluk ve uykusuztan uzadı ve sutum azaldı evde emzırdım bı muddeet emınce ıyı oldu ama üçüz olunca malesef yetmedı ...senın bı tane bence makıneden daha cok sık sık emzırkı sutun artsın enazından altı ay benım eve cıkınca üç ay daha verdım toplam altı ay almıs oldular ama yorgıunluk olmasaydı bı yaslarına kadar verırdım ..sık sık emzır ve bol bol uyumaya calıs sıvı tuket derım saglıkla buyusunler butun bebekler

Güle güle büyüt bebeğini canım maşaallah savaşcıya.. benimde kızım 31 haftalık doğdu 25 günde küvözde kaldı. 3 kiloya kadar 3 saatte bir sağıp verdim. Tabi pompayla çok zor oluyor dönem dönem azalır gibi oldu ama yinede sağdım. Bizim beslenme şeklimiz 3 saatte bir 8 öğündü.. Taburcu olurken doktorumuz önce bebeği anne göğsüte tuttur sadece 5 dk emecek sonra biberonla besleyeceksin dedi. Çoğu zaman sıkı tutamazdı kızım eğer tutarsa ben o süreyi biraz geçerdim 7-8 bazen 10 dk bile emerdi. 3 kilo olunca biberonu bırakıp direk göğsümü verdim o zaman başladı emmeye. Ama zaten benm kızım istekliydi emmeye reddetmedi hiç şükürler olsun..

merhabalar ben 31 haftadayken erken doğum yaptım.bebeğim 29 gün küvezde kaldı.şimdi evde 20.günümüz sütüm iyi geliyor. makineyle sağıp biberonla veriyorum iştahında da bir problem yok fakat göğsümü emmiyor. normalde 2 saatte bir acıkıyorr fakat emzirmek için acıkma süresini uzattığımda bile emmek istemiyor sinirleniyor.sonunda da biberon verdiğimde soluksuz emiyor. sağma işi hem dışarıya çıkmaya başladığımz dönemlerde problem yaratacak hem de sürekli makineyle çektirdiğim için kesilecek diye korkuyorum siz nasıl alıştırdınız naptınız yardım edin lütfen..

bebeğin hayırlı olsun canım.allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah.benim bebeğimde 32 haftalıkken doğdu 12 gün kaldı küvezde.eve geldiğinde göğsümü alma istekliydi aslında ama nedense birtürlü tam emmeye geçemedi,7-8 dk. emer sonrada sinirlenirdi,aç kalmasın diye bende hemen süt sağar verirdim.böylelikle biberondan birtürlü vazgeçemedik şuanda maşallah 3,5 aylık oldu:nazar: ama o 3,5 ayı sen birde bana sor,hergün sırf bebeğim anne sütü alsın diye elimde makina her 2 saate bir süt sağıyorum.artık dışarıda çıkmaya başladık,evde sağıp biriktirdiğim sütleri dışarıda içiriyorum bazen gittiğim yere makinayıda götürüyorum.öyle zorki süt sağmak yeterki kızım sağlıklı olsun napalım gittiği yere kadar katlanacam buna.emeklerim helal olsun tabi kızıma:emir_bebek: hala bir umut deniyorum belki tutar diye umarım senin bebeğin emer,şimdi aç bırak ağlasada emzirmeye çalış diyecem ama o minicik yavru bağırınca biliyorum dayanamayacaksın yine sen denemeye devam et inşallah en kısa sürede emer bebeğin...belki zor ama inşallah benim kızımda emer
allahım sen bebeklerimize sağlık ver bizede bol bol süt ver ben onu her şekilde doyurmaya razıyım:emir_bebek:

Benim bebeğim de 34 haftalık doğdu küvöze girmedi hiç çok şükür.İlk günler emiyodu sonra kilo almayınca önce emzirip sonra sağdığım sütü veriyodum yine biberonla.Bu sefer de doyduğu için biberonu almak istemiyodu zorla veriyodum beslenme süremiz 1,5 saati buluyodu.Böyle de çok az kilo alınca önce biberon sonra alırsa memeye geçtik.Şimdi 2,5 aylık oldu önce emziriyorum sonra biberon veriyorum.Bazen hiç emmek istemiyo bazen 5 dk emip biberon istiyo keyfine göre yani beyfendinin.Bana da doktor sağmakla çok fazla sürmez demişti süt gelmesi emmesi lazım dedi.Sadece memeye dönmeye çalışıyorum ama ağlayınca da kıyamıyorum.Dışarıda gerçekten zor.Sağılan sütü yanımda taşıyorum eğer ev gezmesine gitmişsek sağma makinesini de alıyorum yanıma.
Elindem geldiğince emzirmeye çalış.1 dk. bile olsa mutlaka emzir belki yavaş yavaş alışır.Şimdiki aklım olsa daha önce biberonu bırakmaya çalışırdım ama bir an önce kilo alsın toparlasın diye dayadık biberonu şimdi de alamıyoruz :))

Prematüre (31 hf) bebeklerimi bende emziremiyorum sağıp biberonla veriyorum daha 21 günlükler ve süt azalıyor. bendeki hiç emmek için çabalamıyor ama biberonu soluksuz emiyor. küvezdeki biraz daha hırslı daha çok emmeye çabalıyor.
Nasıl emmeye başlarlar bilmiyorum

Son düzenleme:
Benim doktorum 2.5 kilo olmadan emzirme dedi.
emer emmez anlamazsın sağıp biberonla ver ki içtiğini gör emin ol aç kalmasın dedi
Tabi bebek 2,5 kg olana kadar hazır süte alıştı beni emmedi sütümde makina ile 6. ayda kesildi

Benim doktorum 2.5 kilo olmadan emzirme dedi.
emer emmez anlamazsın sağıp biberonla ver ki içtiğini gör emin ol aç kalmasın dedi
Tabi bebek 2,5 kg olana kadar hazır süte alıştı beni emmedi sütümde makina ile 6. ayda kesildi

ben 27+5 te dogum yaptım 55 gun kızım kuvezde kaldı 35. haftada cıktı 1.750 grmdı doktor dırek emzırmemı soyledı yoksa daha hastanede kalcaktı kızım hemen emdı öle taburcu olduk 10 ayda emdı neden doktorunuz öle söyledı anlamadım

Back
X