Premature Bebekler prematüre bebeğinize ek gıdaya ne zaman başladınız ve neler önerirsiniz?

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

The Calender

Guru
Kayıtlı Üye
10 Mart 2014
15.311
17.254
298
selam arkadaşlar 34+4 de rahim kısalığı ardındanda açılmayla sezeryan doğum yaptım oğlum şimdi 4,5 aylık ek gıdaya yavaş yavaş geçmek istiyorum sadece mama veriyorum artık çünkü 1 haftadır memeyi emmiyor zaten sütüm az olduğu için hem mama hem anne sütü veriyordum neyse konuya geleyim çok araştırdım ama karışık olunca kafamda karıştı kimileri 6 ayda kimileri 4-6 arası başlamış ek gıdaya sizler nasıl yaptınız bilgilendirirseniz sevinirim...intde başını dik tutuyorsa oturabiliyor ve artık daha az dilini dışarı çıkarıyorsa başlanmalı diye yazıyor bizimki MAŞALLAH bu durumda .....eşimde bekleyelim diyor :KK57:

Son düzenleme:
bu arada 2680 doğmuştu 2440 ile eve dönmüştük 1 hafta önce 7 kilo ,boyu 64 cm ve malesef kilo alımı yavaşlamış durumda.....

kimse başlamadımı daha?:)

cnm tevafuk gördüm yazını artık ek gıda konuşacak kadar büyüdümü kuzucuk..

benim nacizane tavsiyemi soracak olursan formul sütü bırakma... gelişimi için anne sütüne en yakın ve bağışıklığı güçlenmesi için daha önemli..

daha çok küçük biraz daha bekle ... sonra yavaş yavaş tattırırsın 6. ay doluncada tamamen geçersin...

benim 6. ay bitti yeni başladım ek gıdaya ...

çok hevesleniyorum bende onun bişeyler yerken görmeyi ama sindirim sistemleri henüz hazır olmuyor

çok hevesleniyorum bende onun bişeyler yerken görmeyi ama sindirim sistemleri henüz hazır olmuyor
bu hafta 5 bitiyor teyzesi:)artık tatlara alışsın diye ufak ufak veriyorum ama tam geçiş için bende erken diyorum 6. ay dolduğunda İNŞALLAH bizde başlarız....kuzun büyümüş MAŞALLAH başta heves ettim ama daha küçük bencede senin artık vakti gelmiş annesi öp benim yerime kuzunu:)

Biz ek gıdaya dr. umuzun önerisiyle, kronolojik yaşında başladık, 7 aylık düzeltilmiş 5 aylıktı...

Benim kizim 7aylik dogdu. Su an toplamda 6aylik.yani4aylik ayini tamamlamis sayarsak.ben ek gidaya başladım. Corba meyve sulari gibi

Biz de doktorumun söylediğine göre haziran ayı içinde başlayacakmışız ek gıdaya yavaştan. Yoğurt ve meyve suyu olarak bahsetmişti ama detayına girmedi henüz. Bebeğim düzeltilmiş yaşına göre 4.5 aylık olacak haziran ortasında.

Back
X