Prematüre bebek annesinin önerileri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Hope87

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2023
9
1
6
38
Prematüre bir bebeğin annesi olarak deneyimlediğim deneyimlemekte olduğum ve mutlaka bilinmesi gerekenler.

Son düzenleme:
29 hafta 3 gün aniden kesenin yırtılması ve su gelmesiyle beraber 5 gün sürekli nts ile bebek kalp ölçümü sonrası acil sezeryana alınmasıyla birlikte doğum yaptım . Doğu bölgesinde olduğumuz için zorla yetiştik hastaneye.Ortalama yaklaşık 40 gün yoğun bakımda kaldık. İlk bebek iki hafta kritik alanda kaldı. O dönemde 7 aylık doğum sebebiyle süt gelmedi. Biz bayanlar olarak orada da tanıştığım anne otelinde beraber kaldığım bayanlardan da gözlemlediğimden dolayı bir çok şeyi bilmemek çok zormuş ve bu blogta çabalayıp öğrendiğim herşeyi annelere faydalı olması amacıyla paylaşmak istedim. Bir çok annenin umutsuzca sütü kesilip mamaya başlamak zorunda kalması, bebeğin mamayı kabul etmemesi, bağırsakları gelişmediği için yaşanan zorluklar vs vs. Anne ve bebek olarak ölümden döndük ama sağolsunlar yoğun bakım doktor ve hemşireleri ellerinden gelenin fazlasını yaptılar. Bugün 2 ay 10 günümüz çok şükür.

Önemli ve mutlaka okuyun!
Sezeryan sonrası vücut doğum zamanı gelmediyse hemen süt üretmeye biliyor gelmeyebiliyor ama gelmiyor diye baskı oluşsa da önce mutlaka sakın olun. Vücut öyle bir mekanızma ki buna adapte oluyor 3-4 gün sonra az da olsa süt gelmeye başlıyor. Yumurta sarısı olarak geliyor ve bu süt ilk olarak bebeğe mutlaka verilmeli çok zengin ve gelişimi için çok önemli sonrasında süt beyaz renge dönüyor. Bebeğinizi emzirme yeni geçecekken eğer emzirme imkanı yoksa mutlaka sağın gelmese bile süt. Dikiş agrı ve acıları yaşanırken bu psikoloji de olmak çok zor ama bebeğinize bakmanız sizi huzurlu edeceği için süreci rahat atlatmak önemli. Süt arttırmak için çok öneriler var ama nedense gelmeyince gelmiyor diyenlerdenim. Bir sürü şey denedim. Ama sanırım en çok etki edenler bazılarıydı. Doğum sonrası bestlak damla ile sütüm az az gelmeye başladı. Sürekli kullanımda çoğu kişi olumlu oldu dedi çevremde. Ama yine de çok gelmeyebiliyor süt. Dereotu ve yoğurt mutlaka en çok arttıranlardan. Rezene de katkısı var bebekleri gazı azaltıyor. Sütüm 10cc gelirdi ağla ağla bebeğe süt istenir serum ile idare ettik bebeğin bağırsakları kangren olmasın diye. Şunu öğrendim asla pes etmek fikri olmamalı mama da bazen o dönemde işe yaramayabiliyor.Dut kurusu, ziya dede tea, mamsel tee vs gibi bir sürü şey denedim. Ama iki şey etki etti damlalar bestlak ve galactago neo. Şuan 100cc ye çıktı çok şükür çünkü hiç pes etmeden 3 saatte bir süt sağdım bebek küçük ememiyor olsa da . Damla lardan çok fayda gördüm. En önemli bir şey daha sıvı tüketin. Sağımdan sonra mutlaka birkaç bardak su. Sıvı arttırıcı hemen belli edecek. 2.5 ay olacak asla sağmayı bırakmadım. Anne sütü bebeği herşeyden koruyor grip virüs hastalık. Ve mama dan da ucuz :) her annenin bebeğine özel üreten faydalı bir sıvı varken.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X