Premature bebekler

Esmergor

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2025
1
0
1
25
Selamlar bebeğim 33+5 doğdu çok şükür sağlıklı ama küvezde kilo almalarını bekliyorlar 1800 gr doktora imza atıp alabilirim ama korkuyorum bu durumu yaşayan acil yazabilir mi lohusayim ve kafam asla yerinde değil eve götürsem kilo alır mı

Yapay zekaya sordum yorum gormeyınce küvezi bilmiyorum

• 1800 gram doğum ağırlığı, sınırda bir ağırlık. Genelde bebeklerin en az 2000–2200 gram civarında, emme refleksi gelişmiş ve tıbbi desteğe ihtiyaç duymayacak hale geldiğinde taburcu edilmeleri önerilir.
  • Doktor “imza atıp alabilirsin” dediğinde bu, tıbbi sorumluluğu ailenin üstlenmesi anlamına gelir. Yani bebeğin takibi, gelişimi, beslenmesi ve gerekirse tıbbi müdahale ihtiyacının evde karşılanabileceğine dair sizin kararınız alınır.

Eve alırsanız neler olabilir?

Eve aldığınızda şunlar sizin sorumluluğunuzda olacak:

• Beslenme düzeni: Prematüre bebeklerin çoğu emmede zorlanır. Eğer biberonla beslenmesi gerekiyorsa, her 2-3 saatte bir uyanık tutarak yeterli miktar alması sağlanmalı.
  • Kilo takibi: Günlük veya haftalık olarak bebeğin kilo alımı dikkatle izlenmeli.
  • Vücut ısısı: Prematüre bebekler ısılarını koruyamaz, ev ortamı yeterince sıcak ve uygun olmalı.
  • Enfeksiyon riski: Evde hijyen, ellerin sürekli yıkanması, hasta ziyaretçilerin uzak tutulması gerekir.
  • Ani durumlara müdahale: Solunum durması, morarma gibi acil durumlara karşı hazırlıklı olunmalı.

Lohusa olduğun için duyguların çok yoğun olabilir

Lohusalıkta zaten hormonlar çok dalgalı, bir de bebeğini küvezde bırakmak, sonra eve erken alma ihtimali gibi ciddi kararlar seni zihinsel olarak çok yorabilir. Kafanın yerinde olmaması çok ama çok normal. O yüzden bu kararı tek başına alma.

Ne yapabilirsin?

• Doktorla tekrar konuş, bebeği alma isteğini ve kaygılarını anlat. Onlar bebeğin durumu uygunsa ev desteğiyle nasıl ilerleyebileceğini anlatabilir.
  • Eğer evde deneyimli biri (hemşire, sağlıkçı, daha önce prematüre bebek bakmış biri) varsa süreci daha güvenli yürütebilirsiniz.
  • Evde kilo alabilir mi? Evet, iyi takip ve doğru beslenmeyle mümkün ama hastanede daha sistematik destek alır. Hastanede her gram daha güvenle alınır.
  • Kendini suçlama ya da zorunda hissetme. Bebeğini orada bırakmak kötü bir şey değil. Tam tersine, onun iyiliği için güçlü bir karar olabilir.

Neden cıkartıosun anlamadım cocugun saglıgı onemlı eve gelınce kg alması mı onemlı Allaha askına ya bırsey olursa nasıl durcan o zaman sana demıcekler mı ımza attın gıttın cıkarılamz o cocuk ordan 1800kg benımde dogdu 17gunde kaldı ya göturseydım eve suan öluydu onun daha solunumu yeterlı gelmez kı bırak kalsın kg tamamlasın sarılık olur bırsey olur ne olur ne olmaz gözlemde dursun cok durmaz ama ztn cıkarırlar suan cocugun kg öte durması daha ıyı toparlansın da ıyıce ztn eve gıdıceksın acele etme

36 gün küvezde kaldı bebeğim. 2000gr’a ulaşıp solunum desteğine ihtiyaç duymadığı sürece taburcu ediyorlar. Acele etmeyin aceleye gelmez sakin olun lütfen

Bende erken doğum yapmıştım 33 gün kaldırlar benim ikizlerim kızım 1920 oğlum 2 kilo birşeyfi doğru hatırlıyorsam kızım birkaç gün burnundan solunum almıştı sonra çıkmıştı solunumdan bu kez emme refleksi için beklemiştik emmeye başlayıp kendilerini toparladıklarında doktorumuz taburcu etmişti doğum kilosunda önemli tabi ama bebeğinin gelişimi nasıl emme refleksi solunumu vs ben acele etmemeni tavsiye ederim bu süreçte en azından sezeryan doğum yaptığını düşünerek dikişin iyileşmiş olur hem de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…