• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Prematüre bebeklerde kusma ve kabızlık

Büyüdükçe derken? Ne kadar süre sonra?
benim oğlum da 30 haftalik 1200 gr doğdu 55 gün kaldı hastanede şimdi 4 yaşında cok şükür iyiyiz hastane bizden zeytin yağı istemişti biberonuna süte ekliyorlardı 1 milim kadar eve gelince de devam ettik günde 2 3 sefer anne sütünün içine zeytin yağı ekliyorduk hiç kabızlık çekmedi

Merhaba. 29. Haftada doğum yaptım. Bebeğim 64 günlük oldu, 60 gün küvözde kaldı. Anne sütüyle besliyorum fakat bebeğim sürekli kabız. Kusması da çok var o yüzden kilo alamıyor. Eve geldiğimizden beri iyi emiyor fakat yatağa bıraktığım an kusuyor. Doktor reflü olduğunu söylüyor ama düzelmiyor. Gaita çıkışı da günlerdir yok. Sizler böyle bir durum yaşadınız mı?
Merhaba ben de prematüre annesiyim bebeğiniz kaç kg doğdu enfeksiyon geçirdi mi ve küvezde kusmaları var mıydı? Bebeğiniz tamamen anne sütü ile besleniyorsa zaten 10 günde 1 bile kaka yapması normaldir çünkü anne sütü çok çok az atık çıkarır kabızlık anne sütü döneminde mümkün değil yani sizin kabız sandığınız durum değil. Bebek sadece emiyorsa dediğim gibi ama eğer ek mama ve eoprotin kullanımı varsa hergün kaka yapması gerekiyor. Bebeği çok uzun süreler emzirmeden sık sık az az emzirmeyi deneyin ve aralarda gaz çıkarın emzirip yatağa koymadan önce gaz çıkarmanız lazım yoksa huzursuz olur ağlar mümkünse Reflü yatağı alın çok çok rahat edersiniz.
Merhaba. Konudan bağımsız olacak ama bir şey sormak istiyorum. Ben 32+4’te doğum yaptım. 6 gün oldu. Bebeğim mama ve anne sütü ile besleniyordu. Fakat bağırsaklarında enfeksiyon oluşmuş. Beslemeyi kesmişler. Böyle bir durum yaşadınız mı hiç? Yüreğim hep ağzımda..

Back