Premature Bebekler Prematüre bebeklerin doğum kiloları ve gelişimleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi doly
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
merhaba kızlar
hepinize ayrı ayrı geçmiş olsun
bende preeklemsi nedeniyle doğum yaptım
oğlum 780 kızım 700gram doğdu.
600 grama kadar düştüler.
malesef ikizlerden birini yani kızımı 49
gün sonra kaybettim.yaklaşık olarak
oğlum 3 ay kadar küvezde kaldı.
şimdi 5 yaşına geliyor
çok akıllı mutlu bir çocuk
galiba aranızda en küçük
bebişe sahip olan benmişim
allah hepinize kolaylık versin

Son düzenleyen: Moderatör:
merhaba efsunefe bende
4ayonce 6bucuk aylik bebegimi preaklampsiden kaybettim.cok zor gunler gecirdim.yeni yeni toparlaniyorum.ve bebek istiyorum.ama korkuyorum.sen neden preaklampsi yasamistin canim.allah bebegine saglikli uzun omur versin.

ebnim kızım da 34+ 6 da doğdu, 2340 grdı, 2 gün sonra kilo vermeye başladı 2110 a kadar düştü 3 gün önce tartırdık, şimdi 2880 olmuş çko şükür

merhaba efsunefe bende
4ayonce 6bucuk aylik bebegimi preaklampsiden kaybettim.cok zor gunler gecirdim.yeni yeni toparlaniyorum.ve bebek istiyorum.ama korkuyorum.sen neden preaklampsi yasamistin canim.allah bebegine saglikli uzun omur versin.

benim ikinci hamileliğimdi
birincisinde böyle bir problem yaşamadım
sanırım ikiz oldukları içindi
geçmiş olsun canım
uygun tedaviyle tekrar hamile kalabilirsin
ama mutlaka tam bir kontrol altından
geçtikten sonra canım hamile kal
umarım en yakın zamanda hamile kalır
bebişini kucağına alırsın sevgiler

Merhaba,

Ben de yeni üyeyim. Bebeğim 32. haftada, 1130gr, 38cm doğdu. Farkında olmadan suyum bitmiş. Sebebini bulamadık. Hamilelikte bir sorun yaşamamıştım. Bu şekilde suyu biten var mı ? Bir sağlık sorunu olmamasına rağmen, kilo alması için hastanede, kuvözde 34 gün kaldı. 1540gr olarak hastaneden çıktık.
Şimdi 8,5 aylık, 5.650gr, boyu 63cm. Boydan 8,5 aylığın en alt sınırını yakaladık, ama kilomuz hala çok az. Meyva suyu, sebze çorbası, yoğurt yiyoruz, anne sütü devam. İlave karbonhidrat ve protein mamaları da verdi doktorumuz. Bu kadar küçük olması beni çok üzüyor. Doktor iyi olacak diyor....

geçmiş olsun canım bende 28 haftalık doğum yaptım benim bebeğimde 1170 gr boyuda 37 santim olarak doğdu şu an 6 aylık düzeltilmiş yaşı 4 aylık 6 kilo oldu boyuda 61 santim baş ölçümü 40 santim kilo aldırcam diye zorla ağzına mama veriyorum vede emziriyorum kilosu için üzülme canı içinde olsun sağlığıda iyiyse zaten büyür inşallah Allah hepimizin yardımcısı olsun bebişini öpüyorum:ecrin_bebek:Şeniz:nazar:

bende 32 haftalık doğum yaptım. 1930 gr 44 cm doğdu. 1 ay yoğun bakımda kaldı eve geleli henüz 5 gün olduu:) Şimdi 46 cm ve 2300 gr oldu...

arkadaşlar benim de derdim oğlumdan yana...ikiz eşi olrak 1.750 gr doğdu...şu an düzeltilmiş yaş olarak 1 yaşında ve 7.700 gr....çok zor kilo alıyor,aslında 8 kg civarındaydı fakat son bir heftada 2 -3 kez kusunca midesi hassaslaştı ve az yemeye başladı ,hemen kilo verdi...sizin bildiğiniz kuvvetli bir iştah açıcı var mı?

bende 32 haftalıkken sancılarım başlamıştı ilaçlarla dogumu durdurduk fakat 35.haftada kalp atışları cok fazla oldugu için dogum yapmak zorumda kaldım 3800 50 cm dogdu kilosu fazla gibi ama bende şeker oldugu için öyle

bayanlar sizde bebeklerde yedirme sorunu yaşıyormusunuz? benim bebegim emmedi biberonla beslemeye çalışıyorum..ozellıkle son 10 gundur yedirmek cok zorlaştı..ancak ayakta dolasırken yedirebiliyorum.32 haftalık dogdu ve su anda 4.5 aylık

selam kızlar bende prematüre annesiyim ikiz prematüre 31 haftalık doğdular iki meleğim oldu 19 günlük ken birini kaybettim diğeri şimdi 14 yaşında 1400 gr doğdular ama şimdi yaşıtlarından daha gelişmiş durumda sakın ümidinizi kaybetmeyin.

slm bende preklempsi sbebiyle 36 haftalık doğum yaptım şimdi 1 yaşında kilosu hala az ama çok sağlıklı maşallah boyuda 10 ile 25 persantilde gidip geliyor ama dr iyi diyor ümidinizi kaybetmeyin sağlşıklı günler dilerim

Kızlar bende bebeğimi 34+5 de suyumun gelmesiyle doğurdum.Sebebi bulunamadı.Kendimi erken doğuma şartlamışım doktorum öyle dedi.Gerçekten de hamileyken devamlı prematüre bebek sitelerine giriyor ve bu haftadan sonra yaşar falan diye rahatlatıyordum.Doğduğunda kilosu 2490 boyu 46cmdi.8 gün küvezde kaldı.Şimdi yaklaşık 15 aylık kilosu 11kg boyu 81cm. 10,5 aylıkken yürüdü.
ERKEN DOĞAN BEBEKLER HIZLI BÜYÜR KIZLAR ıÇıNıZ RAHAT OLSUN

selam

sanırım uzuzn zamandır giren bu bu bölüme, bende 33+1 de doğum yaptım .ikiz 1870- 1860 doğdular. 40 cm.şimdi 3 ayı doldurdular.iyiyler 15 gün kuvezde kaldılar. 2000 kilo olunca aldım oğullarımı .
bana prematüre drumuza ayda bir hep gididyor kontrollerini yaptırıryoruz.günde 30 gr-50 gr alması gerekiyor. demişti.20 gr dan aşağı alıyorsa sorun var demişti.
Şimdi okuduklarımdan anladığım bir çok arkadaş bebeklerin düşük kiloda olduğunu yazıyor.Dr sorun yok diyorsa sorun yoktur bence bebekler makina değil onlarda insan kimi iştehlı kimi iştahsız önemli olan sağlıklı hasta olmamaları zaten büyükleri zaten 1 yaşınadan sonra yakalıyor kilo anlamında yaşıtlarını.Fakat algılamalrı ne kadar güçlü değil mi hele bakışları özel bebekler bunlar hayata erken başlayan ilk sınavlarını geçen bebekler.
Üzülmeyin ve stres yapmayın bence zorlamayında ........

benim minik mikroskobiğimde abi oldu artık nerdeyse 6 aylık olucak yaşıtlarını yakalamak üzere maşallah subhanallah

gecen hafta 32 haftalıkken ıkızlerım dogdu.1630 ve 1660 gr dogdular kılo kaybettıler 1500e ındıler.5 gundr anne sutu goturuyoeum.bırı 1640 oldu.dıgerı almıyor.bugun 20 gr almıs 1540 olmus.oylece yatıyolar .besıklerı bos.ne cok uzuluyorum .ıyı olurlarmı allahım yardım et sen bıze

büyürler Allahın iznıyle merak etme.benım bebgımde 1600 dogdu sımdı 5.5 aylık..bıraz zayıf ama olsun..Allah saglık sıhhat uzun ömür versin...ılk zamanlar cok zor gecıyor...ama zaman herseyı unutturuyor...

gecen hafta 32 haftalıkken ıkızlerım dogdu.1630 ve 1660 gr dogdular kılo kaybettıler 1500e ındıler.5 gundr anne sutu goturuyoeum.bırı 1640 oldu.dıgerı almıyor.bugun 20 gr almıs 1540 olmus.oylece yatıyolar .besıklerı bos.ne cok uzuluyorum .ıyı olurlarmı allahım yardım et sen bıze

ahhh canım nasıl bir duygu bu.Hastanede bebekler annelerin yanındayken benimkiler yoktu.Ne ağlamıştım bilirim bu duyguyu.Korkma orada onlara senin kadar özenli ve dikkatli bakılıyor.Sağlıkları ve gelecekte bir problem yaşamaması için oradalar.
Önemli olan sağlık şimdi.
bebeklerinin zyıflaması birkaç gün kilo almamaları normal.Normal bebeklerde bile yaşana biliyor bu 500 gr düşüş normal demişlerdi bana prematüre servisinde.Yalnız tavsiyem sana canım sütünü düzenli sağ zamanla yorgunluk ve tam dinlenemediğin için azalıyor.Benim öyle oldu çok üzüzlüyorum .Susam, çörek otu ve bildiğimiz biskuvi ve bol su sütünün devamını sağlar.Ben geçiktin bu bilğiler için .Gerekirse bu dönemde makina kirala , ben izmirde kiralamıştım.Düzensiz ve beslenmediğim için gitti.bilğilennemek istesen bana sorabilirsin.Benimde ikizlerim kuvezde aldılar.

tesekkurler doly ve aktuel.ben hala anlayamadım anne mı oldum.lohosa mıyım.
bebeklerı gorene dek ınsan garıp hıssedıo kendını yanı bejn oleyım su an.2 bebgım var ama hayal gbı yoklar ya .korkularım var.sımdı haftaya hastaneden cıkarlarsa sutum de damla damla gelıo.bebkler emmıyo dıyorlar sıtede.hadı emmezseler kı zaten cok az gelıo5 dk gelıo bı yemek kasıgı kadar.napıcam hangı mamayı alcam.bılmıyorum cok garıp duygu.bı de aktuelcım sen susam dedın susmı kasıkla mı yedın coık da kotu tadı bıde anne sutu arttıran cay kullandınmı tavsıye edecegınız marka ?cok saolun allahtan hepınıze saglık ve mutluluk dılıyorum.amın:)

merhaba canım humana çayı var eczanelerde süt artırıcı sütünün azlığına bakma sürekli sağ sütünü difrize at sütünü mama olarakta aptamilin prametil maması var prametürelere özel bebek 3.5 kiloya gelene dek onu kullanıcaksın çok zahmetli bi yol seni bekliyo Allah yardımcın olsun ama onlara herşey değer o kadar çok acı çekiyolar ki o tüp tüp kan alıcam diye bebekleri mahfediyolar.onun için insana herşeyi hoş geliyo bıldırcınlar çok seviyorum tüm bebekleri Allah onları bize bağışlasın aminnnnn bebeklerinle sana sağlıklı mutlu bi hayat diliyorum:ecrin_bebek::ecrin_bebek::nazar::nazar:a.s. makina kiralamak yerine ben eczaneden 75 tl ye motorlu süt sağma mak. aldım kiralamada aylık 50 tl ona vericeğime 25 daha koyarım kendime alırım deyip almıştım çünkü benim kız 28 haftalık doğdu ve ben 3 4 ay sağmıştım bide 1 ay kuveste kaldı evde sağıyodum seni çok ii anlayanlardanım canım bende geçmez dedim ama şu an 8 y oldu o günmler geçeli çok şükür iyiyiz Allah sabır versin canım

Son düzenleme:
benim kızım 33 hftalık 2 kilo doğdu şimdi 5 aylık 5.400 gram. kilo alımı çok azaldı,geçen ay idrar yolu enfeksiyonu olmustu. umarım düzelip tekrar kilo almaya başlar çünkü çok moralim bozuluyorÇok üzgünüm çoook

Back
X