Prematüre Gelişimi

Teriyaki

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2023
775
1.055
33
36
Merhabalar 32 . Haftada erken doğum yaptim12 temmuzda.
Bebeğimin rop tedavisinde bir sorun çıkmadı göz doktoru sizi yakından görebilir dedi ama bakmıyor bana bir Dr arkadaşım daha çok küçük kırmızı ve siyah renkleri görür dedi.
Bir de bebeğimi yüz üstü yatırıyorum dönüyor bu da şuan için erken ama Dr refleksleri güçlü demişti yani gelisim sıralamasını karıştırdık gibi bu durumda olab bebeklerimiz var mı?
Bir de düzelmiş yaşa gore bakacaksam benim bebeğim 2 haftalık doğmuş olacaktı değerlendirmede sıkıntı yaşıyorum prematüre anneleri ses verin lütfen!

Benimde bebegim 32 haftalik dogdu suanda 4. Ayini tamamlamasina az kaldi rop da bizim de sorun cikmadi gormesi suanda iyi hafif bi sasiliktan supheleniyoruz 6.ayinda sasilik muaynesi var. Kafasini dik tutabiliyor goz temasi kuruyor konusmalara tepki veriyor ismini seslenince tepki veriyor ancak donme ve bir objeyi eline alma diger eline gecirme yada aldigi objeyi sallama gibi bir gelisme gostermedi duzeltilmis yasi 2 aylik. Komik suratlara guluyor ses takip ediyor beni babasini ve cok gordugu kisilere gulerek tepki veriyor. Kizgin ses tonu yuz mimikleri ve ani seslere dudak bukup aglamakla da tepki veriyor. Fiziksel gelisimi kilo boy 2 aylik bebeklerle aybi hatta biraz tombul bir bebegimiz var 3-6 aylik kiyafetler olmuyor 6-9 ay kiyafetlerini giydirmeye basladim. Premature bebek gelisimi ile ilgili internette cok bilgi yok bnde zorlaniyorum gelisimi geri mi normal mi diye. Ama rutin kontrollerinde doktorlar iyi oldugunu soyluyorlar.

Selamlar düzeltilmiş hafta tam ne demek oluyor ben 3 temmuzd- 35+0 da doğum yaptım. Şu an bebeklerim 12 haftalık ama normal doğum zamanı 07 ağustostu düzeltilmiş haftam 6 mı yani? Bu bize nerede yarıyor bir aydınlatırsanız çok sevinirim 🙂

Benimde bebegim 32 haftalik dogdu suanda 4. Ayini tamamlamasina az kaldi rop da bizim de sorun cikmadi gormesi suanda iyi hafif bi sasiliktan supheleniyoruz 6.ayinda sasilik muaynesi var. Kafasini dik tutabiliyor goz temasi kuruyor konusmalara tepki veriyor ismini seslenince tepki veriyor ancak donme ve bir objeyi eline alma diger eline gecirme yada aldigi objeyi sallama gibi bir gelisme gostermedi duzeltilmis yasi 2 aylik. Komik suratlara guluyor ses takip ediyor beni babasini ve cok gordugu kisilere gulerek tepki veriyor. Kizgin ses tonu yuz mimikleri ve ani seslere dudak bukup aglamakla da tepki veriyor. Fiziksel gelisimi kilo boy 2 aylik bebeklerle aybi hatta biraz tombul bir bebegimiz var 3-6 aylik kiyafetler olmuyor 6-9 ay kiyafetlerini giydirmeye basladim. Premature bebek gelisimi ile ilgili internette cok bilgi yok bnde zorlaniyorum gelisimi geri mi normal mi diye. Ama rutin kontrollerinde doktorlar iyi oldugunu soyluyorlar.
Merhaba doğum hangi tarihte oldu benimle hemen hemen aynı gibi 18 mayısta 31+6 da dünyaya geldi kızım sizin nasıl oldu gelişimi de sizinkiyle aynı gibi ama kafama takılan bazı durumlar var size sormak istiyorum

Merhaba doğum hangi tarihte oldu benimle hemen hemen aynı gibi 18 mayısta 31+6 da dünyaya geldi kızım sizin nasıl oldu gelişimi de sizinkiyle aynı gibi ama kafama takılan bazı durumlar var size sormak istiyorum
22 mayista oldu 4 gun var arada uzman degilim ama kafaniza takilan sorulari bildigim kadariyla cevaplamak isterim

Selamlar düzeltilmiş hafta tam ne demek oluyor ben 3 temmuzd- 35+0 da doğum yaptım. Şu an bebeklerim 12 haftalık ama normal doğum zamanı 07 ağustostu düzeltilmiş haftam 6 mı yani? Bu bize nerede yarıyor bir aydınlatırsanız çok sevinirim 🙂
40 haftada dogan bebeklerle prematurelerin duzenlenmis yasi hesaplandiginda gelisimsel olarak refleksleri, boy, kilo ve bas cevresini hesaplanmasi vs kontrol ediyolar. Duzeltilmis yas 6 hafta ise 6 haftalik bebeklerin gelisimsel ozelliklerinin reflekslerinin olurp olmasigini kontrol ediyolar sayet gelisiminde gerilik var ise yada ileri ise bu parametrelere gore noroloji kardiyoloji vb yan dallara yonlendirme saglayabiliyor cocuk doktorlari o yuzden duzeltilmis yas onemli Prematurelerde bide akranlarini yakalamak diye bir kavram varmis arastirirken gordum 4-6 yas arasi akranlarini yakaliyorlarmis bana enteresan gelmisti

25 temmuzda 33 haftalikken dogdu suan duzeltilmis 3 haftalık. Bilgim kadariyla duzeltilmis hangi aydaysa o ayin yaptiklarini takip edeceksiniz. Suan mesela benimki yeni dogan sayiliyor ilk 1 ay yaptiklarini yapiyormu diye bakiyorum

Back
X