Prensesden Cadya dnenler

cadıya dönüşen prensesler
01/01/2009 - 10:39

Psikiyatrist Dr. R.Sabri YURDAKUL

her kadın prensestir ama prenseslere prenses gibi davranılmadığında giderek cadıya dönüşmekte ve ilişki her iki taraf içinde çekilmez hale gelmektedir

Cadıya dönüşen prensesler

Prenseslerin cadıya dönüşmeside
Prenslerin kurbağaya dönüşmesi gibi bir zaman sürecidir
Her prenses cadıya dönüşmese bile zaman zaman cadılaşabilmekte
Sivri tırnaklarını gösterebilmektedir
İlişkinin başında iyi huylu, sevecen sevgi dolu prenseslerin
Öfke ve sinir dolu ne yaparsa yapsın öfkesi geçmeyen bir hale gelmesi erkeklere bağlıdır
Bir kadını bir erkekten başka hiçbirşey cadıya çeviremez
Anlaşılmamış hisseden, söylediklerine değer verilmediğini düşünen,
Düşünmenin ötesinde yaşayan kadınlar gerek ilişki ilerledikçe gerekse evlilik ile beraber yavaş yavaş değişim göstermektedir
Bu değişim yavaş yavaş ortaya çıkmakta
İyice belirgin olmadan da artık bu değişimi anlamak mümkün olabilmektedir
Hatta hatta kadınların cadıya dönüşmemek için çok gayret gösterdiğini
Bunun gerçekleşmemesi için erkekleri uyardıklarını
Ama bir yerden sonra artık herşeyi bir kenara koyup öfkelerini kontrolsüz bir şekilde çıkardıklarını görebilmekteyiz
Öfkelerini dışarı vurmasalar bile artık içleri soğumakta kalpleri giderek katılaşmakta ve o eski prensesten izler kalmamaktadır
Bütün bunlar kimi zaman kısa kimi zaman uzun sürede oluşmakta
Cadıya dönüşmeden prenses kalanların sayısı giderek azalmaktadır
Tam cadı olmasalar bile prenseslikten iz kalmamakta
O yumuşak huylu prenses gidip yerine dili acı dolu, iğnelemekten zevk alan, ufak şeylerde artık ortalığı birbirine katan bir kişi gelmektedir
Prenseslerin cadıya dönüşmesini engellemek için
Onlara başından itibaren prenses gibi davranmalı
Söylediklerini can kulağı ile dinlemeli
Değer vermeli ve kırmamaya özen göstermeliyiz
Ara ara yaşananların dışında mümkün olduğu kadar onların sevgisini kaybetmemeye çalışmalı
Bizden farklı düşündüklerinde de işte kadın değilmi kadınlar kaprisli olur dememeliyiz
Anlamak ve yapabildiğimiz kadar onu dinlemek bu süreci geciktirecek kimi zamanda engelleyecektir
Sonuçta bu süreci engellemek yada durdurmak istiyorsak bütün bunlara dikkat etmeli
Geçmişte yaptıklarımız nedeniyle oluşanları geriye döndürmek içinde davranışlarmızı düzeltmeliyiz
Unutmayalım ki cadıya dönüşmek kolay
Prensese dönüşmek zordur ve uzun zaman alır
Gene de vazgeçmemeli gayret etmeye devam etmeliyiz
Prenseslerin prenses kalması dileğiyle

evet kızlar ben boyle oldum esım hep sıkayet eder onceden nasılda severdın nasılda ılgılenırdın hep gulumserdın ne tatlıydın dıye sımdıde oflkelı sınırlı salıdırgan kucucuk seylerı buyuten bırı olduumu soyler nıye ılgılenmıyosun benle eskısı gıbı der ben mukemmel degılım derım sen ılıskıyı yıpratmak ıcın elınden gelenı yap kadın ama robot ya hıc degısmesın ılk gunku gıbı kalsın benden cok uyardım hep durustum kavga cıkacagını bıldıgım zamanlarda bıle net oldum rahatsız oldugum seyı fıkrımı sonuna kadar savundum ama tarıtsmalar savunmalar havada asılı kaldı sonuclanmadı ve 8 yılın sonunda bır cadı oldum ve artık prenses olmam ıcın cok gec hala benı sorulayan neden boylesın dıyen bır esım var ben naptımda boyle oldu dıyen bırı yok olmadıda hep sozler verdı ama aynı oldu cok ayrılıktan donduk soz veren kısı eger haksız olduunu gercekten kabullenmısse sozunde durur o ankı durumu kurtarmak ıcın verılen sozler 1 ay bıle tutulmaz

Okuyunca işte bu benim dedim. Önce cadı oldum, sonra adamı boşadım, sonra şehri terk ettim. Şimdi yeni bir şehirde modern bir cadı olarak motorsikletimle mutlu mutlu yaşıyorum, zavallı kubağada onu prens yapanın ben olduğumu anladı

benim esimde beni cildirtti sonunda, yazida kendimi buldum azda olsa
tam o cadiligin hat safhasina gelmesemde eskisi kadar yumsak davranamiyorum tartismalarda

altan al al nereye kadar ya, insanin icinde birseyler birikiyor zamanla :(

ben cadı veya prenses değil de kediyim valla iyi davranana canım isterse mırıldanıyorum kızdıran olursa tırmalıyorum tırnaklarımı çıkarmam uzun sürmüyor fazla

hatta eşime göre kedi değil leoparmışım :)) ben de ona göre davran dedim :))

Evet içimde bir cadı var..
Zaman zaman özgür bırakıyorum onu
Çılgınca bağırıp fevri hareketlerle sinirleniyor bağırıp çağırıp döküp içini rahatlıyor..
Sonrasında tekrar geri dönüp benliğime haps oluyor..
Yerini yolunu zamanını biliyor..
Hop içerde Hop dışarda..

ben eskiden tam bi prensestim
ama öyle şeyler yaşadm ve gördüm ki
artık tam bi cadıyım :delphin:
bir daha asla prenses olmam sengözlerimebaksanab kötükedihüso
bi nevi kendimi koruyorum cadı olmayla
kalkan gibi
cesaretimi toplayabilsem ahh bi sizlere anlatabilsem sorunları
derdim var köşesi dert nedir görr o zamankaydirigubbakcemile3
kimbilir belki bi gün...

Bir taneside benim galiba :))
tam anlamıyla cadı olamasamda arada diş gösteriyorum.
Bencede bizi cadı yapanlar utansın :)

işte bende tam "sen eskiden daha bi severdin, kıyamazdın, şimdi farklısın" kısmındayım. prensesmiydim önceden bilmiyorum. aslında kendini prenses sanan bi külkedisiydim. varlık içinde kısıtlandım, şiddeti de gördüm! ama sonra başımı okşadılar susturdular. Hep sözler verdi eşim, sonu hep hayalkırıklığı olan sözler... hep dinler gibi göründü ama ne dinledi ne de anladı beni. onun bir işi bir de televizyonu vardı hep. karnını doyurdu, temiz çarşaflarda yattı, ütülü gömlekler giydi ... hiç sorumluluk almadı, ancak ayın 15inde maaşları alıp onun istekleri üzerine kurulan planların ödemelerine yatırdı. hediye almak aklına hiç gelmedi, gelince de trabzonspor forması alayım mı sana gibi saçma sorular sordu. parası varken ev almayı balayına gitmeye tercih etti. oysaki biay geç olsun ikisi de olsun diyebilecekken o bunu istemedi bile. ayda evine 4000tl maaş giren adam bi ay bekleyip ev alacağına 150 tl ye muhtaçmış gibi düğünde takılan hatıramı bile sattı gözyaşlarıma aldırış etmeden. şimdi de karşıma geçmiş "sen eskisi gibi diilsin, önceden daha içten sarılır severdin" diyecek kadar da yüzsüz..... oysaki ben cadı olmamak için 2 yıl uğraştım. ama artık tahammülüm yok! ben cadı değildim, ben kurbağayı öptüm prens yaptım, o prens beni kullandı cadı yaptı. şimdi ise kendi eserini beğenmiyor !!!

Son düzenleme:
Back
X