- 26 Mayıs 2014
- 68
- 15
- 38
- Konu Sahibi canbekle22
-
Bende ailemin tanıdığı bir profesör sayesinde kendisinin ismini duydum.3. kez tedaviye başlayacağım daha önce tıp faküldesinde raporlu denedim olmadı tavsiyeler üzerine Prof. dr Engin ORAL ile tedaviye başlamayı düşünüyorum daha önce hastası olanlar yorumda bulunabilirmi
Cevap icin tesekkurler.bunlari okumak iyi oluyor.tabi bi yandan da insan kime guvenecegini bilmiyor.Selam
Ben Kasim 2015 te tedavi gordum. Maalesef negatif aldim. Dr elinden gelenin en iyisini yapti 2 embriyo transfer edildi 7 tane de donduruldu.
Tedaviye baslamadan once bende t sekli rahim oldugunu ve bunun bazen dusuge ya da tutunmaya engel olabildigini, embriyolar kaliteli olmasina ragmen tutunma olmazsa ameliyat gerekebilecegini soylemisti zaten. Fakat negatiften sonra bu ameliyatin cok kompleks oldugunu ve kotu ihtimalle 3-4 ameliyat gerekebilecegini soyledi. Ameliyattan once 3-4 dr ile gorustum (bu konuda uzmanlasmis proflarda dahil) ve hepsi rahim filminin cekilme acisindan kaynaklanabilecegini ve ameliyatlik bir durum olmadigini soylediler. Ve t sekli rahim olsa bile bu tek ameliyatla duzeltilebilecek bir durumdur dediler. Bu olay guvenimi sarsti acikcasi dondurulmuslarimla baska bir dr secerek transfer surecine girdim.
Bu olay dedigim gibi bende guvensizlik olusturdu, belki de uzmanlik alani degildi bilemiyorum. Onun disinda ilgili bi dr fakat muayene sirasi bazen 2-3 saat surebiliyor randevulu gitmenize ragmen
Bi onceki msjim sizeydi alintilayamamisimCevap icin tesekkurler.bunlari okumak iyi oluyor.tabi bi yandan da insan kime guvenecegini bilmiyor.
Simdi kimle devam etmeye karar verdiniz?
Bende 32 yasindayim.cok beklemek istemiyorum o nedenle en iyisini bulmaya calisiyorum kismet tabi.Su an dondurulmuslarim Bahcecide oldugundan dolayi Erbil Yagmurla devam etmeye karar verdik.
Su an gecen aydan kalan catlamamis bir yumurtadan dolayi kistim olustu. Zannedersem tup bebektr ki ilaclar hormon dengemi bozdu cunku 36 yasindayim ilk defa boyle bisey olustu. Hormon ve adet duzenim dengeye girmeden transfer yaptirmak istemiyorum.
Kaldi ki asilamasiydi tup bebegiydi derken bu istrn sitkim siyrildi desem yeridir, o yuzden 3-4 ay kafa dinlemek ve bunlari dusunmemek istiyorum :) Engin Oral tavsiyrsini gorunce dayanamayip fikrimi soyleyeyim dedim :)
Ama bu ise sifirdan baslasam Yucel Karaman i secerdim. Ameliyata gerek olup olmadigiyla ilgili bi gorusmemiz oldu bana da esime de cok guven verdi.
Ama ameliyat deyince mutlaka bikac dr la gorusmek lazim diye dusunuyorum.
Memnun kaldiginiza sevindim. Saglikla buyutun cocugunuzu. Ben maalesef memnun kalmadim bu isler biraz da sans isi. Onun lafiyla hareket etseydim bosu bosuna kendi deyisiyle 3-4 ameliyata gidebilecek bir surecin icerisine girecektim. Hatta tek operasyonda bitirilebilecek birseyken.Ben Engin Hocanın 5 yıldır hastasıyım. Kendisi mükemmel bir insandır. Hem hekim olarak hem insan olarak. Ondan başka bir dr düşünemem. Tüp bebek tedavisi görmedim ben o konuda yorum yapamam. Gebeliğimi o takip etti. Gebeliğimin son zamanlarında çıkan tansiyon sonucu çok hızlı karar vererek sağlıkla beni bebeğime kavuşturdu. Ben gözüm kapalı güvenirim kendisine. Muayenehanede randevu saatinin geçtiği doğru. Ama ben her seferinde acaba kimin hayatını kurtardı diye düşünürüm..
Cok sagolun guzel dilekleriniz icin. InsallahBöyle bir deneyim yaşamış olmanıza gerçekten üzüldüm. Umarım en kısa sürede tedaviniz sonuç verir ve sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız
Engin Hoca'nın floryada ve nişantaşında iki mıayenehanesi var.merhabalar engin oralın suan görev yaptığı hastaneyi bilen varmı
Yani tüp bebekle ilgili muhakkak gittiği kurumlar var. Direk hastanede hasta kabul etmiyor anlamında dedimEngin Hoca'nın floryada ve nişantaşında iki mıayenehanesi var.
Hastanede hasta bakmıyor.
3. kez tedaviye başlayacağım daha önce tıp faküldesinde raporlu denedim olmadı tavsiyeler üzerine Prof. dr Engin ORAL ile tedaviye başlamayı düşünüyorum daha önce hastası olanlar yorumda bulunabilirmi
8 yıl sonra 2 dış gebelik ve 1 düşük sonrası RABBİM izin verdi Engin Oral bey vesile oldu ilk çocuğumuz dünyaya geldi. Rabbim evlat aşkı ile yanan tüm gönüllere nasip eylesin. Yaşadığımız 37+6 riskli gebeliğin tüm zamanlarında titiz ve anlayışla işini yapan bir doktor olduğunu öncesinde gördüğüm tüm doktorlarla karşılaştırdığımda net bir şekilde en iyisi olduğunu söyleyebilirim ona sonsuz teşekkürler.....3. kez tedaviye başlayacağım daha önce tıp faküldesinde raporlu denedim olmadı tavsiyeler üzerine Prof. dr Engin ORAL ile tedaviye başlamayı düşünüyorum daha önce hastası olanlar yorumda bulunabilirmi
umarım bi an önce çocuğuna kavuşursun biz normal yolla Allahın izni Engin bey vesilesi ile çocuk sahibi olduk sitesinde tüp bebek yoluyla çocuk sahibi olanların başarı hikayemiz kısmı var oradan bilgi sahibi olabilirsin diye düşünüyorum Allah kavuştursun3. kez tedaviye başlayacağım daha önce tıp faküldesinde raporlu denedim olmadı tavsiyeler üzerine Prof. dr Engin ORAL ile tedaviye başlamayı düşünüyorum daha önce hastası olanlar yorumda bulunabilirmi
Engin oral bana yaşatmadığı acıyı bırakmadı. 27yaşımda çaldım kapısını. İlk gittiğimizde hiç bir sorununuz yok dedi ilişkiye devam edin. Aradan 1 sene geçti tekrar gittik. Çikolata kistin var dedi isterseniz önümüzdeki ay tekrar gelin kisti kontrol edelim yada sizin aşılama süreniz geçmiş aşılama olmaz tüp bebeğe başlayalım dedi. Eşim çok istiyordu tüp bebeğe karar verdik ve tedaviye başlandı. 2 embriyo transfer etti ikisi de tuttu. İkiz gebeliğin risklerinden ve planlı sezeryan olacağımdan hiç bahsetmedi. İkiz gebelik risklerinden bahsetseydi kesinlikle kabul etmezdim çünkü benim yumurtalarım o kadar çoktu ki bir ay bekleyip sonra transfer yapılmıştı. Ayrıca 7 tane daha dondurulmuş embriyomuz vardı. Eşim de benimle aynı yaşta. Ve onun da hiçbir sorunu yoktu. İkiz gebelik takibinde ihtisası olduğunu çok iyi bi doktor olduğunu defalarca işittik. Bu yüzden doğru yerde olduğumu düşünüyordum ve gebelik takibinde de engin oralda devam ettim. ama çok yanılmışım. O kadar çok progestan kullandırdı ki karaciğer değerlerim yükseldi. Gebelik kolestazı oldum ve gebeliği 34. Haftada sonlandıracağını söyledi. Bebeklerden biri veya 2sinin ölme ihtimali varmış. Kabul etmedim çünkü internette bir çok yerde 37. Haftaya kadar gebeliğin devam edilmesinde sakınca görülmüyordu. çok büyük şoklar yaşadım. Korku ve endişe içindeydim. O günler aklıma geldikçe kahroluyorum. Sonradan öğrendim ki gebelik kolestazı olduğunda perinatolog takip etmeliymiş bize bundan bahsetmedi kendisi perinatologmuş gibi 34. Haftada sonlandıracığını söyledi. Şiddetle karşı çıktım ve ısrarcı olduğumu görünce bizi perinatoloğa yönlendirdi. Yönlendirdiği doktor 35. Ve 36. Haftaya kadar devam edebilirsiniz dedi. 35. Haftada değerlerim biraz daha yükseldiği için Gebeliği sonlandırdı. Genel anesteziyle daha az komplikasyon olduğunu söyledi kabul ettim. Fakat psikolojim altüst oldu. Hastane odasında baygın yatıyordum ana rahminden bebeklerim kopartılmış ve küveze konmuştu o an aklımı yitirdim ve neler olup bittiğini idrak ettim . Derin üzüntü içindeydim. 29 yaşımda yanlış bi doktorun eline bırakmıştım kendimi ve bebeklerimin hayatını. Sonradan öğrendim ki kendisi sezeryancıymış normal doğum istendiğinde başkasına yönlendiriyormuş. İkizleri normal doğum yaptıran doktorlar varmış...hastane odasına geldi 6hafta sonra gel tüplerini bağlayalım gibi birşey söyledi. Benim bir daha anne olmak isteyip istemediğim, normal doğum yapmak isteyip istemediğim, ikiz gebeliği kaldırabilecek biri olup olmadığım, ikizlere bakacak ekonomik gücümün olup olmadığı onun için hiç önemli değildi..
Benimle aynı dönemlerde sezeryan olan herkes iyileşti benim dikişimi iyi yapmamış. Gittim gösterdim birşeyin yok ağrıların psikolojik dedi. Genel cerraha gittim kesi yer fıtığı dediler. tekrar ameliyat oldum. Yama koydular. Aradım söyledim dünyanın sonu değil benim annem de alzheimer ne yapsın ölsün mü dedi . 3 -4 yıl sonra bunları hatırlamayacaksın dedi. Halen ameliyat yerim sızlıyor ve bunlardan da öte yaşadıklarımı unutmak için psikolojik tedavi görüyorum . Tek tesellim ise bebeklerimin sağlıklı olması.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?