Engin oral bana yaşatmadığı acıyı bırakmadı. 27yaşımda çaldım kapısını. İlk gittiğimizde hiç bir sorununuz yok dedi ilişkiye devam edin. Aradan 1 sene geçti tekrar gittik. Çikolata kistin var dedi isterseniz önümüzdeki ay tekrar gelin kisti kontrol edelim yada sizin aşılama süreniz geçmiş aşılama olmaz tüp bebeğe başlayalım dedi. Eşim çok istiyordu tüp bebeğe karar verdik ve tedaviye başlandı. 2 embriyo transfer etti ikisi de tuttu. İkiz gebeliğin risklerinden ve planlı sezeryan olacağımdan hiç bahsetmedi. İkiz gebelik risklerinden bahsetseydi kesinlikle kabul etmezdim çünkü benim yumurtalarım o kadar çoktu ki bir ay bekleyip sonra transfer yapılmıştı. Ayrıca 7 tane daha dondurulmuş embriyomuz vardı. Eşim de benimle aynı yaşta. Ve onun da hiçbir sorunu yoktu. İkiz gebelik takibinde ihtisası olduğunu çok iyi bi doktor olduğunu defalarca işittik. Bu yüzden doğru yerde olduğumu düşünüyordum ve gebelik takibinde de engin oralda devam ettim. ama çok yanılmışım. O kadar çok progestan kullandırdı ki karaciğer değerlerim yükseldi. Gebelik kolestazı oldum ve gebeliği 34. Haftada sonlandıracağını söyledi. Bebeklerden biri veya 2sinin ölme ihtimali varmış. Kabul etmedim çünkü internette bir çok yerde 37. Haftaya kadar gebeliğin devam edilmesinde sakınca görülmüyordu. çok büyük şoklar yaşadım. Korku ve endişe içindeydim. O günler aklıma geldikçe kahroluyorum. Sonradan öğrendim ki gebelik kolestazı olduğunda perinatolog takip etmeliymiş bize bundan bahsetmedi kendisi perinatologmuş gibi 34. Haftada sonlandıracığını söyledi. Şiddetle karşı çıktım ve ısrarcı olduğumu görünce bizi perinatoloğa yönlendirdi. Yönlendirdiği doktor 35. Ve 36. Haftaya kadar devam edebilirsiniz dedi. 35. Haftada değerlerim biraz daha yükseldiği için Gebeliği sonlandırdı. Genel anesteziyle daha az komplikasyon olduğunu söyledi kabul ettim. Fakat psikolojim altüst oldu. Hastane odasında baygın yatıyordum ana rahminden bebeklerim kopartılmış ve küveze konmuştu o an aklımı yitirdim ve neler olup bittiğini idrak ettim . Derin üzüntü içindeydim. 29 yaşımda yanlış bi doktorun eline bırakmıştım kendimi ve bebeklerimin hayatını. Sonradan öğrendim ki kendisi sezeryancıymış normal doğum istendiğinde başkasına yönlendiriyormuş. İkizleri normal doğum yaptıran doktorlar varmış...hastane odasına geldi 6hafta sonra gel tüplerini bağlayalım gibi birşey söyledi. Benim bir daha anne olmak isteyip istemediğim, normal doğum yapmak isteyip istemediğim, ikiz gebeliği kaldırabilecek biri olup olmadığım, ikizlere bakacak ekonomik gücümün olup olmadığı onun için hiç önemli değildi..
Benimle aynı dönemlerde sezeryan olan herkes iyileşti benim dikişimi iyi yapmamış. Gittim gösterdim birşeyin yok ağrıların psikolojik dedi. Genel cerraha gittim kesi yer fıtığı dediler. tekrar ameliyat oldum. Yama koydular. Aradım söyledim dünyanın sonu değil benim annem de alzheimer ne yapsın ölsün mü dedi . 3 -4 yıl sonra bunları hatırlamayacaksın dedi. Halen ameliyat yerim sızlıyor ve bunlardan da öte yaşadıklarımı unutmak için psikolojik tedavi görüyorum . Tek tesellim ise bebeklerimin sağlıklı olması.