Prof dr volkan turan ile tüp bebek sürecim… size de bir umut olsun

bitterrciko

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2025
1
4
1
29
Herkese merhaba,
Biz 3,5 yıllık evli, 1,5 yıldır cocuk isteyen bir çiftiz. Eşimin sperm sayısında ve hareketlerinde çok ciddi sıkıntılar vardı (sperm sayısı adetliydi neredeyse 0a yakındı ve en önemlisi morfolojisi çok bozuktu). Aynı zamanda benim de hafif düzeyde pcos ve tiroidim var. Yoğun problem erkek kaynaklı olduğu için ilk önce iyi bir ürolog arayısına girdik ve Tansel Kaplancan’a gittik. Gittiğimizde o da farklı diğer gittiğimiz doktorlardan farklı bir şey söylemedi, doğal yolla cocuğumuzun olamayacağını tüp bebekle dahi zor olacağını söyledi. Biz yine de iyi bir doktor olduğuna inanarak yaklaşık 5 ay ilaç tedavisi gördük. Sonrasında eşim hiçbir tedavisinde yanıt alamadı. En son gittiğimizde eşime ameliyat sonrasında tekrar 3 ay ilaç ve sonra tüp bebek denemesi olmazsa 6 ay sonra mikrotese yapabileceğini tercihin bize ait olduğunu belirtti. E tabi biz şoka girdik, ilk defa bir doktor uygulayacağı bir tedaviyi inisiyatifimize bıraktığını gördük. Eşim bu 5 ay içinde yaklaşık 6-7 kere sperm testi verdi ve her seferinde ayrıca ücret ödedik.( volkan hoca kısmında buna değineceğim) bu esnada 1 kez bile beni kontrole göndermedi bile. Benim herhangi bir problemimle ilgilenmedi ya da yönlendirmedi. Ben karar vermem siz ne isterseniz onu yaparım dedi, isterseniz yarın gelin hemen tüp bebek koyayım dedi ve bir daha o doktora gitmeme kararı aldık. Bu esnadaki süreç cok yıpratıcıydı. Her doktora gittiğimizde ağlıyordum stresten. Kötü bir deneyimdi. Ardından dünyalar tatlısı ve kimsenin onun kadar iyi bir doktor inanmadığımız Volkan hocayı tesadüfen instagramdan gördüm. Dünyanın en değerli bilim adamları listesinde olması ve kadın doğum doktoru olmasına rağmen erkek faktörüyle de bizzat ilgilenmesi, bir tüp bebek merkezi değil de tam teşekküllü hastane güvencesi olması (bht clinic tema hastanesi) bizi inanılmaz cezbetti. İnstagramdan tüm tahlillerimizi attım ve ordan tahlillerimizi bile değerlendiril ücretsiz ön görüşmeye cagırdı. Gittiğimizde çok cana yakın ve güleryüzle karşılaştık. Tansel beyin çok sıkılmış ve “artık siz susun da ben konuşayım” tavrından sonra bize ilaç gibi gelmişti. Bizi pür dikkat dinledikten sonra ilk söylediği şey rahat olun biz bi çocuğu yaparız oldu kendinden çok emin fakat asla ukala olmayan bir tavırla. Ardından sürecimiz başladı ve eşime şunları söyledi; sen şu takviyeleri al köşeye çekil 2 ay sonra gel, ben tamam diyene kadar sperm testi ver ve sperm havuzu yapalım dedi. ( sperm testi ücreti sadece 1 kere alındı yaklasık 6-7 hafta gitmesine rağmen) IMSI denilen bir teknoloji kullanıyorlar ve tansel beyin tüp bebek merkezinde 1 adet bile dondurulmak için sperm bulunamazken Volkan Bey kaliteli 100ü aşkın sperm topladı. eş zamanlı olarak bende belli takviyeler kullandım tiroidimi kontrol altına aldı. Aklınıza gelen tüm testleri tadevaiye baslamadan görmek istedi. Rahim tüp filmi vs va her sey. İlk defa hepsini volkan hoca ile yaptık. Tüm değerlerimi izledi. Ve yumurta toplama günü geldi çattı. 14 yumurtam toplandı, 9ü doluydu, 7si döllenebildi. Aynı anda eşimden taze spermde alındı. Volkan hoca toplama sonrası odamızı ziyaret ettiğinde taze toplanan spermlerde de morfolojik sıkıntı olduğunu ama yine de kaliteli sperm bulduğunu ciddi bir sıkıntı olduğu için sansa bırakmamak adına embriyo döllenirken soklama ilac uygulayacağını anlattı. Döllenen 7 embriyodan 6 tane embriyomuz 5. Güne ulaştı ve kaliteli çok iyidi. 3 çift olacak sekilde dondurdular. 2 ay rahim dinlendirme yaptılar, bu esnada belli iğneler ilaçlar tabiki oluyor. Bunlar belirtmiyorum herkesin tedavisindeki ilaçlar takviyeler iğneler farklıdır. 2. Ayın sonunda rahim kalınlığım vs vs gibi her seyi kontrol edip transfer için gün verdiler. Transferim tiroidim olduğu için serumlu oldu. Transfer oncesi 3 saat serum aldım. Transferden sonra 2-3 saat yattım odada hiç kıpırdamadan. Sonra evimize geçtik 1 gün dinlen sonraki gün belli seylere dikkat ederek günlük hayatına devam et dedi (eğilmemek, ağır kaldırmamak vs) 10. Gün boyunca asla evde test yapmadım, doktor ne dediyse sadece onu yaptım. Sürekli yatmadım, calısmaya, dışarı cıkmaya vs devam ettim. Bir belirti de yaşamadım. 8.- 9. Gün gibi hafif adet olacakmısım gibi kasık ağrım oldu o kadar. Hatta hiç belirtim yok diye olmadı mı acaba diye ağladım :) normal hamilelikte bile ilk aylarda belirti olmazken bizim bunu kendimize yüklememiz yanlıs tabiki. 10. Gün direkt hastanede kan testi verdim ve kan testim 309 cıktı. Hemsiremize ilettim. Tebrik edip 2 gün sonra tekrar vermemi söyledi. 2 gün sonra da 500 cıktı. Bu sağlıklı ilerleyip ilerlemediğini gözlemlemek içinmiş. Ve sonra kese görmek için randevu verdiler. Gittiğimizde minik mucizelerimizi gördük. Transfer edilen 2 embriyoda tutunmus. Suan 7 haftalık hamileyim. İnsallah rabbim dileyen herkesi en hızlı ve en hayırlı zamanda beklediğine kavusturur. İlk defa sırf volkan hocayı herkes tanısın diye form açıp bir şeyler yazıyorum. Bu süreç çok yıpratıcı biliyorum. İnsallah bize olduğu gibi size de umut olur.
Not: soracaklar için her şey dahil yaklaşım 200.000₺ civarında tuttu (ilaç serum takviyeler bile dahil)

Merhaba hikayelerimiz aynı ama sonu farklı bizde tansel hocaya ilk gittik sonra volkan hocaya gittik tuttu ama düşük oldu en son storide sizi mi paylaşmıştı sperm havuzu olan

Benim transfer sonrası ertesi gün belirtileri oldu yoğun kaşık ağrısı kalp çarpıntısı anladım tuttugunu tansel hocayı gördük biz hemen vazgeçtik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…