• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Progesteron 1,71 transfer yaptırmalı mıyım

Benimde pazartesi transferim vardı tiroidlerim yok ilaç kullanıyorum estrofem 12 günde tsh 6 ya çıkarttı transfer iptal oldu şimdi doğal transfer süreci olacak umarım progesteron tsh yükseltmez

Merhaba kızlar. Ben bu ay ilk kez tüp bebek tedavisine başladım. Sol yumurtalıkta çikolata kisti var başka bir problem yok bildiğimiz. Neyse iğneler yapıldı filan, opu'dan 2 gün önce progesteron ve e2 değerlerine bakıldı. E2 2500lerde çıktı, çok iyi dedi doktor. Ama progesteron 1,71. Bu değer 2'nin üstünde çıkarsa transfer kesinlikle yapılmıyormuş ama benimki 1,71 çıkınca hoca pek önermiyoruz ama istersen deneyebiliriz dedi. Opu'dan da 9 yumurta elde edilmiş, her gün arayıp bilgi vereceklermiş gelişimle ilgili.
Böyle bir durum yaşayan oldu mu? Sizce transfer yaptırmalı mıyım, yoksa embriyoları dondurup 2 ay sonra mı transfer yaptırmalıyım?
Merhaba kaç tane yumurta döllendi acaba , benim de dün 14 tane toplandı ama 4 tanesi döllenmiş biraz endişeliyim 😔

Merhaba kaç tane yumurta döllendi acaba , benim de dün 14 tane toplandı ama 4 tanesi döllenmiş biraz endişeliyim 😔
Merhaba canım, benden de 11 folikülden 9 yumurta çıktı, sonra 3.güne kala kala 3 embriyo kaldı. Dondurduk, bir sonraki regl döngümde transfer yapılcak. Ben de 3.güne 3 tane kaldı diye endişelendim aslında, belki 5.gün beklense hiç kalmayacaktı ama yapçak bi şey yok artık deneyip görcez Allâh büyük

Merhaba canım, benden de 11 folikülden 9 yumurta çıktı, sonra 3.güne kala kala 3 embriyo kaldı. Dondurduk, bir sonraki regl döngümde transfer yapılcak. Ben de 3.güne 3 tane kaldı diye endişelendim aslında, belki 5.gün beklense hiç kalmayacaktı ama yapçak bi şey yok artık deneyip görcez Allâh büyük
Benim daha 1. Günüm o yüzden çok korktum 3. Güne kalmazsa diye 🥺 inşallah güzel sonuç alırsın canım 🤲🏻

Merhaba ben de çikolata kisti hastasıyım aynı şeyleri yaşadım. 9 embriyomdan sadece 1 tane kaldı 3. gün dondurduğumuz diğerleri 5. gün imha edildi. Muhtemelen onu da göndersek 5. güne gitmeyecekti. Transfer yaptırmamanız iyi olmuş ben 1.7 ile transfer yaptırdım doktor bana bırakmıştı ve negatif oldu. Tek sebep tabi ki bu değildir ama işte. Maalesef çikolata kisti hormonları da etkiliyor benim rahim kalınlaşmasına da etkisi oluyor ☹️ haziranda negatif olmuştu uzun süre ara verdim diğer ay başka bir merkezde tekrar başlayacağız

Merhaba ben de çikolata kisti hastasıyım aynı şeyleri yaşadım. 9 embriyomdan sadece 1 tane kaldı 3. gün dondurduğumuz diğerleri 5. gün imha edildi. Muhtemelen onu da göndersek 5. güne gitmeyecekti. Transfer yaptırmamanız iyi olmuş ben 1.7 ile transfer yaptırdım doktor bana bırakmıştı ve negatif oldu. Tek sebep tabi ki bu değildir ama işte. Maalesef çikolata kisti hormonları da etkiliyor benim rahim kalınlaşmasına da etkisi oluyor ☹️ haziranda negatif olmuştu uzun süre ara verdim diğer ay başka bir merkezde tekrar başlayacağız
Ah ya. Ne büyük emekler veriyoruz... Rahmim benim de 7-8 mm idi yumurta toplama öncesinde. Doktor belki kalınlaşır diye bir gün sonra tekrar kontrol etti yine o kadardı. Belki o da çikolata kıstı etkisidir bilmiyorum :/ ne zor hastalıkmış ya, hiç böyle bilmezdim. Olacağı varsa olur diye düşünüp kendimi rahatlatmaya çalışıyorum hep ama olumsuz ihtimalleri de biliyorum işte. Rahim içi ortamı bozabiliyor, tutunmayı zorlaştırabiliyor, yumurta kalitesini bozuyor vs vs. Ama bu hastalığa sahip olduğu halde çocuk sahibi olan insanları görmek umut veriyor hep. Elbet olacak, ama inşalah pek uzun sürmeden olur 🙏🏼☺ benim ilk olacak bakalım, doktor ne derse o... Siz nerede başlayacaksınız tedaviye? Kist tek tarafta mı sizde?

Back
X