prof.kaynana

imtihan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2009
147
16
118
Diğer
arkadaşlar,aranızda hamile olan,aşeren varsa bal yemesin.benim 2.5 yaşında oğlum var ve 20-25 kelime söyleyebiliyor,her söylediğimizi yapıyor ve anlıyor,dr.lar 3 yaşına kadar beklememizi ve sonrasında gerekirse incelenmesini önerdiler.ama benim prof.kaynanam aşererken bal yediysem bunun için konuşmadığı tanısını koydu.her telefonda ikinci çocuk konusunu açıp canımı sıkıyodu bu seferde bu şekilde sıktı bayramda,hey Allam ya...

Kaynanan taniyi koymus dr.a gidip niye ugrasiyosun;))) Bu kadar sacma bisey duymadim ne alakasi varmis...Her cocugun gelisimi farkli herseyi anlamasa tepki vermese yasina göre tedirgin olmakta haklisin ama cocuk anliyor tepki veriyorsa zamanla konusur abartmaya gerek yok illaki konuscak.Benim 2 yasindaki oglumda cani isterse konusuyor bazen bisey söylüyor sok oluyoruz söyle tekrar et deyince yapmiyor .Gecenlerde 2 yas kontrolü vardi dr. bunlarin normal oldugunu tvden uzak tutmamizi,ona resimli kitaplar okuyup resimleri anlatmamizi söyledi yani endiselenecek bi durum yok canim...

ay gülesim geldi bu kadar sacma bir zihniyet,
bakma sen eger aserip yemesen ayni sorunda bak yemedin böyle derdi hic takma canim ya
ama cocuklari bu durumlarda tv karsina cok oturtmamak gerekiyormus
3 yasindan itibaren bilgileri almaya basliyormus o yüzden bol bol kitap okuyun
oyunlar oynayin ama ögretici ve zevkli oyunlar canini sikma bu konudan
sonucta doktorlar biliir ne yapacagini

Mirka'nin dediği gibi neden her söyleleni kafaya takıp bu kadar dert ediyorsunuz ki.
Benim kızımın sağ omzunda bir doğum lekesi var. 8 yıl oldu annem hala yedin nar'ı elledin omzunu bu çocuğunda omzu lekeli oldu ben sana yeme demedim mi diye söylenir durur. Oysaki benim sağ bacağımdada bir leke var bende onu gösterince bana onu sen yapmışsın der.
Eskiler böyledir, bırakın hee diyip geçin, ne o üzülsün nede siz. Hayatın tadına varın biraz.
Ayrıca benim oğlumda 3 yaşından sonra konuştu, bu konuyla ilgilide gene sevgili annem hamur yoğurup hamurlu ellerini yıkamış ve o suyu oğluma içirmişti. Tabi bundan benim haberim yok. Konuşmaya başlayınca (işe bakın ki o olaydan 3-4 gün sonra oğlum birden bire konuşmaya başladı) annem söyledi bana, sayemde oldu diye anlattı. Bende güldüm geçtim.

dur ya gerçekten prof.mu?kendi alanı mı da bu tanıyı koydu?
üzmeyin kendinizi bunlar için,hakkınızda hayırlısı olsun:)

gerçekten prof.mu kaynananız?kendi alanı mı da bu teşhisi koydu anlamadım?
üzülmeyin siz,inşallah hakkınızda hayırlısı olur:)

te allam ya :60::60: gelde gülme :60: ve sende buna inandin öyle mi :60::60:

böyle sacmaliklari hic takma kafana bence...
belki oglunun hala konusmamazi onlarin genlerinden geliyordur, güzelim bal'da bulmasin bosuna sucu....

erkekler geçç konuşu dediklerinizi anladığı için üzülme problem yok konuşur baskı yapmayın sakin sakin az bir iki kelime söyledimi ödüllendirin kocaman öpücükle yada sevdiği birşeylerle ödüllendirin azar azar derken güzel konuşur üzülme canım. kaynanan rahat etmiştir artık seni suçlu hissettirdiği için

kaynanaların öyle arada prof.lukları tutar.ben inanmıyorum öyle saçma şeylere de çık işin içinden.söyleyen bi başkası değilde kaynana olunca insan daha bir alıngan oluyor sanırım.benim kızım doğduğunda kaynanam bize bilgi vermeye başlayınca eşimde prof.dr yine başladı derdi:)

aslında kafama takmıyorum ama arttıkça ister istemez sinirleniyorum,önceden pek takmazdım demekki zamanla taşıyamıyo insan.zaten hep ben arıyorum ondada her telde bi laf sokuyo,en son 2 hafta aramadım diye -ki annemide aramamıştım yoğun bi zamanımdı-güya şakayla karışık aaa yanlış numaramı aradın diyo.bende gergindim,sizde arayabilirsiniz dedim,yok çok merak ettim fln diyo,eee merak ettiysen ara o zaman ,bide benim aradığım tele yanlış numaramı diyene kadar.

3 bile değil 4 e kadar yolu var...önemli olan şimdilik söylenenleri anlayabilmesi...

kaldı ki erkek çocuklar genellikle kızlardan daha geç konuşur...

bal ağzına mı yapışıyormuş çocuğun ki konuşamıyormuş...

Canım beyin gelişimi, dil gelişiminden hızlı olan çocuklar geç konuşur..Bir açılır bir daha susturamazsın...Ama kayınvaliden baldan diyosa doğrudur;)) Boşuna okumuşum bunca sene............

benim oğlum da 3 yaşını yeni doldurdu yeni konuşmaya başladı şimdi papağan gibi herşeyi tekrar ediyo doktorda bekleyin dediyse sıkma canını kaynanlan çok biliyomuş böyle zamanlarda herkes konuşur zaten benim oğlumda geç konuştuğu için kaynanam sen hamile iken iyi beslenmemişsin ondan bu çocuk konuşmuyor diyordu sanki benimle beraber yedi içti hamileyken hey allahım sinir olmamamak içten değil

ondan sonra artık arayı açtım zaten kırgınlıklarım vardı,haftada 1 ararken artık ayda 2 ayda fln arıyorum.biz arayamıyoruz siz arıcaksınız diyo.
kırgınlığım ise şu allah aşkına benmi abartıyorum bitürlü onu affedemiyorum kendi içimde,geçen yıl hacca gittik ve oğlum ozaman 1.5 yaşındaydı eşimle ortak karar vererek anneme bırakacaktık,ama havaalanından kayınvalidemlerin alması gerekiyodu,aynı şehirde değiliz uzun hikaye,neyse annem gelip alıcaktı ama kayınvalidem çocuğa öyle bi sahip çıkıoki annemlere çocuk için gelmeyin diyo,bana havaalanında baskı yaptı ille bide kalsın diye bende çok önceden karar verdik,şimdi hacca gidiyorum beni arada koymayın gözümü arkada bırakmayın bu sefer böyl olsun dedim ama kırıldı biliyorum.neyse annem hasret gidersinler diye 1 hafta gitmedi almaya,sonrada işte gelmeyin fln demiş,sonra eşime niye burda az orda çok kalıyo adaletsizlik oluyo fln demiş,biz buarada mekkedeyi yani telde hacdaki adamla konuştuğu şeye bak,benim eş hazretleride-ki en büyük yanlışı yapan eşim tabi-,iyi kalsın bari sizde demezmi hemde benim yanımda,eşimle kavga ettim mekkede,1-2 gün kırgın kaldık.biz bi karar vermişiz sen niye değiştiriyosun,ben kim oluyorum öyleya,çocuğu sahipleniyo kimselere vermiyo,millet hacca gidince çocuğunu dahi uuttuğunu söylüyo bide benim yaşadıklarıma bakın...şu çocuk doğduktan sonraki aşırı sahiplenmesi sinirimi bozuyo söyleyin şimdi kırılmakta,kızmakta ve mesafe koymakta haksızmıyım...haaa bu arada tabi en büyük suç eşimin sadece kaynanamın değil,onun farkındayım

Canım beyin gelişimi, dil gelişiminden hızlı olan çocuklar geç konuşur..Bir açılır bir daha susturamazsın...Ama kayınvaliden baldan diyosa doğrudur;)) Boşuna okumuşum bunca sene............

zaten öyle saf saf dursa,çağırsan bakmasa,kendi kendine oyalansa iletişime açık olmasa fln rahat olamam,gittiği yerleri,aynı yerdeki kişileri fln görmeden hatırlıyo, ama son olarak 2 dr kulak burun boğazada götürün ufak bi sorun bile konuşmayı geciktirebilr dedi,buara inşallah kbbye götürcem...

Kusara bakma ben niye kayınvalidene kırıldığını anlamadım.Tamam bencillik etmiş biraz ama çocuğuna bakmak istemesi, sahiplenmesi güzel şey.
Ya hiç sevmeseydi çocuğunu, giderken bırakacak kimsen olmasaydı ne yapacaktın?
Yani başıma gelmedi ama iki ailenin de çocuğu istemesi, bakmak istemesi çok güzel, yanılabilirim belki zorlukları vardır anlamıyorum sizi bu konuda.
Benim çocuğum yok ama olsa bakacak hiç kimsem yok şuanda. O yüzden değerini bilin.
Döndüğünüzde annenlere gidip birlikte hasret giderebilirdiniz.
Eşinle de boşuna kavga etmişsin, boşuna üzmüşsün erkekler çok detaylı düşünmez, annesini kırmak istememiştir.
Bal konusunda hiçbir fikrim yok ilk defa duyuyorum bunu, bana da saçma geldi. Ama büyükler o tür şeylere inanır he diyip geçeceksiniz.

sen prof kaynanadan daha mı iyi bileceksin arkadaşım:1:.. baldan diyorsa, baldandır sebep..:9:
Allah akıl fikir versin ne diyelim..benim oğlum da 2 yaşından sonra tek tek kelimeleri söylüyordu..2,5 yaşından sonra cümleler kurmaya başladı..şimdi 4,5 yaşında, görenler diksiyonunun çok düzgün olduğunu söylüyor....
halbuki bal da yemiştim hamileykene..ters mi tepti bal bizi acep?:27:
sıkma canını.. ufaklık bir konuşmaya başlar,verecek cevap bulamazsın sorduklarına..:34:

Back
X