• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Profesyonel iş arayıcısı oldum resmen :(

benim yaş 34 ordan da kaybediyorum :KK70:
10 yıllık iş deneyimim var, çok büyük firmalarda, iyi pozisyonlarda.
3 yabancı dil biliyorum ikisi iyi biri orta
iletişim fakültesi mezunuyum artı yüksek lisansım, formasyonum var.
ne iş olsa yapacağım, ama iş yok :cool:
geçenlerde bi görüşmeye gittim, hatun bana dedi ki bu pozisyon sizin mezun olduğunuz bölümle uygun değil, biz şu bölüm mezunlarına öncelik vereceğiz bıdıbıdı bik bik, eve geldm linkedinden baktım bana bunu diyen antropoloji mezunu bir insan kaynakları uzmanı. ne denir ki artık.

Ya zaten kim mezun oldugu bolumde calisiyor ki. Yani size yorumu yapanda baska birsey bulamamis demeye.
Aslinda yabanci dil cok avantajli bir durum nail oluyorda almiyorlar ya. Benim ailem Turkiye'de calis diye tutturdular. Burdan kesin bulursun diye felan, siz bu durumunuzla is bulamadiysaniz ben hic bulamam bence ordan :D

Ya zaten kim mezun oldugu bolumde calisiyor ki. Yani size yorumu yapanda baska birsey bulamamis demeye.
Aslinda yabanci dil cok avantajli bir durum nail oluyorda almiyorlar ya. Benim ailem Turkiye'de calis diye tutturdular. Burdan kesin bulursun diye felan, siz bu durumunuzla is bulamadiysaniz ben hic bulamam bence ordan :KK70:

Türkiyede çalışılmaz.
gerçekten iyi koşullar sunan yerler var ama ya şans ya tanıdık lazım (ben de böyle bir yerde çalıştım uzun süre, şanstı benimki)
ama orta ölçekli işyerlerinde öyle abuk koşullar sunuyorlar ki,
adam iki lafı biraraya getiremiyor, hasbelkader patron olmuş, yüksek lisans mezunu en az 2 dil bilen, en az 5 yıl deneyimli birini arıyor.
çalışma saatler 08:30 - 19:00 haftada 6 gün çalışırız, sık sık mesaiye kalırız, sadece dini bayramlarda tatil veririrz, yol yok, yemek yok maaş asgari ücret diyor.
e zaten yarısını yolla yemeğe vericem ben elime kalacak 500 lira onu evden de kazanırım niye çalışayım diyorum o zaman da. hoş bunu diyorum da içimden diyorum, dışımdan tamam haber bekliyorum diyorum, haber gelmiyor, bu koşulları kabul etsem de almayacak yani adam beni.
şaka gibi yani.
valla bazen sileyim her şeyi cv den ilk defa çalışacakmış gibi çağrı merkezlerine başvurayım diyorum, yaşa takılmazsam onlar alır belki :KK70:

Al benden de o kadar.
yeni mezunum işi bilmiyorum zaten Ankarada 2 vesayit git gel diyolar günlük 10 tl yola veriyosun 800 lira maaş ee işi bilmiyosun sunlar öyle kabul etmedim tabi şimdi kaldım boş boş evi bekliyorum
Anlıyorum senı.
Dıger turlu bayan pek kabul etmıyorlar zaten.
Sekrter muamelesı yapıorlar.
Sıncan Saraykoy Ivedık...

acikcasi bende ayni bolum mezunuyum. Ankarada yasiyodum :) bir sene aradim bulamadim. Evlendim buraya geldim. Suan cocuktan dolayi calismiyorum.
Arada arkadaslardan haber gelir eleman arandigina dair. Haber olursa iletirim size arastirip degerlendirirsiniz kismet belki biri uygun olur
Minnettar kalırım size.
İşssizlik herkesın sıkıntısı.
Özellıkle bızm alan ıcın.

Türkiyede çalışılmaz.
gerçekten iyi koşullar sunan yerler var ama ya şans ya tanıdık lazım (ben de böyle bir yerde çalıştım uzun süre, şanstı benimki)
ama orta ölçekli işyerlerinde öyle abuk koşullar sunuyorlar ki,
adam iki lafı biraraya getiremiyor, hasbelkader patron olmuş, yüksek lisans mezunu en az 2 dil bilen, en az 5 yıl deneyimli birini arıyor.
çalışma saatler 08:30 - 19:00 haftada 6 gün çalışırız, sık sık mesaiye kalırız, sadece dini bayramlarda tatil veririrz, yol yok, yemek yok maaş asgari ücret diyor.
e zaten yarısını yolla yemeğe vericem ben elime kalacak 500 lira onu evden de kazanırım niye çalışayım diyorum o zaman da. hoş bunu diyorum da içimden diyorum, dışımdan tamam haber bekliyorum diyorum, haber gelmiyor, bu koşulları kabul etsem de almayacak yani adam beni.
şaka gibi yani.
valla bazen sileyim her şeyi cv den ilk defa çalışacakmış gibi çağrı merkezlerine başvurayım diyorum, yaşa takılmazsam onlar alır belki :KK70:

Benim orda bir gorusmem oldu aslinda, buyuk iyi bir firmaydi. Yani hayallerimdekinden cok cok daha iyi bir yerdi. Gozlerim kamasti resmen ama tabiiii avucumu yaladim :D Alanimla alakasi yoktu isin ama pozisyonu ve maasi guzeldi. Bir sinav vardi onu gecemedim eger gecseydim beni alacaklardi. Ama iste bendeki problemde Turkiye'ye donmek istemiyorum :( Buranin duzenine alistim, kendi ulkemde kendimi yabanci gibi hissediyorum. Burda bir is bulsam o sirketi bile istemem o derece alismisim buraya :/ Garip bir durum

Sizede cok hak veriyorum, hem yiprancaksiniz, hem yorulcaksiniz, elinize cok fazla birsey kalmayacak. Hadi tecrubesiz olsaniz neyse dicem, gencsiniz daha yeni basliyorsunuz is hayatina ama durumunuz cok farkli. Resmen sacmalik ya.

Ben de kimya okudum. 3 yil lisans daha sonra da 2 sene master yaptim. Sanirim Turkiye'de yuksek lisans olarak geciyor master.
Mezun olduktan sonra iste hemen bir ise basladim, 1 yil kimya muhendisi olarak calistim. Anlasma bitti issiz gunler hos geldi. Iste bir yildir ariyorum deliler gibi, ilac kimyada deneyimimim olmus olsaydi su an cok rahat olacaktim ama sansima ilac sektorune giremedim ne stajlarimi o alanda yapabildim ne de bir yillik deneyimimi. Nerde bulduysam oraya girdim ama yeterli olmadi tabi.
E belirli bir yasa gelincede sorun oluyor, senden benden gencler varken bizi niye alsinlar yani o da var.
Su gecen 1 yilimi anlatsam inanamazsin, resmen cokuntu ve stres hos hala sknti var ama iste ... Allah buyuk diyorum, belki banada guzel bir kapi acar.
Bu arada Turkiye'de ben is ilanlarina felan baktim, aslinda orda ozel kurumlarda kimyager cok araniyor. Size engel olan sey ne tam olarak. Benim ki mesela calistigim firma cok buyuk bir sirket degildi ve basvurdugum isler calistigim alandan farklilar. Hos aslinda kullanilan aletler olsun, yapilan arastirmalar olsun pek fark yok ama engel oluyor iste.
Sıkıntı vardiyalı çalışan almak ıstemelerı.
Ayrıca cıft vsıtayla sen gıtmeyı kabul etsende ısveren ıstemıyor.
Bende tekstıl alanında calıstım daha once kumaş fason uretım vb.
Tam ıstenılen eleman oladık sanırım.

benim yaş 34 ordan da kaybediyorum :KK70:
10 yıllık iş deneyimim var, çok büyük firmalarda, iyi pozisyonlarda.
3 yabancı dil biliyorum ikisi iyi biri orta
iletişim fakültesi mezunuyum artı yüksek lisansım, formasyonum var.
ne iş olsa yapacağım, ama iş yok :cool:
geçenlerde bi görüşmeye gittim, hatun bana dedi ki bu pozisyon sizin mezun olduğunuz bölümle uygun değil, biz şu bölüm mezunlarına öncelik vereceğiz bıdıbıdı bik bik, eve geldm linkedinden baktım bana bunu diyen arkeoloji mezunu bir insan kaynakları uzmanı. ne denir ki artık.

Buna benzer bende yaşadım.
Laborantlık ıcın basvuruda bulundugum yerdekı kadın ıkı yıllık meun alıoruz alan uygun degıl deı.
Tezım bu alanda falan fılan esemde baş baş yaptı bana.
Unıversıtede olsada
Yuksek lısans olsada
Yabancı dıl olsada
Turkıyede kadına ıs bulmwk zor canım.

Sıkıntı vardiyalı çalışan almak ıstemelerı.
Ayrıca cıft vsıtayla sen gıtmeyı kabul etsende ısveren ıstemıyor.
Bende tekstıl alanında calıstım daha once kumaş fason uretım vb.
Tam ıstenılen eleman oladık sanırım.

Burda ben vardiyali bile kabul ediyorum cunku maas daha fazla oluyor :D zaten bekarim benim icin problem olmaz diyorum ama ona bile sansim yok yaniii :(
Bende tekstilde calistim :) tesadufe bakar misin :) benide frenliyor iste deneyimimin bu alanda olmasi. Cok istiyorum ilac sektorune girmeyi, girsem super olacakda giremiyorum :'(
Artik yavas yavasda korkuyorum resmen vakit geciyor yas geciyor zaman akiyor deneyim yok bunlar hep eksi oluyor CVde malesef
Bende dile odaklanacagim bir kac ay, yine is olmazsa Ingiltereye gideyim diyorum. Orda daha cok gelistirirm dilimi hem de uzaklasirim beni bogan akraba baskisindan ve sacmaliklarindan
Arkadas yaa insan bir duzen istiyor hayatinda, calis cabala yillarca emek ver duzenin olsun diye elde birsey yok. Ne kadar nasipsizim diyorum kendi kendime. Ahh ahhh su an resmen damarima bastiniz bu konuyu acarak :)

Benim orda bir gorusmem oldu aslinda, buyuk iyi bir firmaydi. Yani hayallerimdekinden cok cok daha iyi bir yerdi. Gozlerim kamasti resmen ama tabiiii avucumu yaladim :KK70: Alanimla alakasi yoktu isin ama pozisyonu ve maasi guzeldi. Bir sinav vardi onu gecemedim eger gecseydim beni alacaklardi. Ama iste bendeki problemde Turkiye'ye donmek istemiyorum :KK43: Buranin duzenine alistim, kendi ulkemde kendimi yabanci gibi hissediyorum. Burda bir is bulsam o sirketi bile istemem o derece alismisim buraya :/ Garip bir durum

Sizede cok hak veriyorum, hem yiprancaksiniz, hem yorulcaksiniz, elinize cok fazla birsey kalmayacak. Hadi tecrubesiz olsaniz neyse dicem, gencsiniz daha yeni basliyorsunuz is hayatina ama durumunuz cok farkli. Resmen sacmalik ya.
Amaç herkesı musterı temsılcısı mı yapmak anlamıs degılım.
Karıyet.net ılanları ıle dolu.

Burda ben vardiyali bile kabul ediyorum cunku maas daha fazla oluyor :KK70: zaten bekarim benim icin problem olmaz diyorum ama ona bile sansim yok yaniii :KK43:
Bende tekstilde calistim :) tesadufe bakar misin :) benide frenliyor iste deneyimimin bu alanda olmasi. Cok istiyorum ilac sektorune girmeyi, girsem super olacakda giremiyorum :'(
Artik yavas yavasda korkuyorum resmen vakit geciyor yas geciyor zaman akiyor deneyim yok bunlar hep eksi oluyor CVde malesef
Bende dile odaklanacagim bir kac ay, yine is olmazsa Ingiltereye gideyim diyorum. Orda daha cok gelistirirm dilimi hem de uzaklasirim beni bogan akraba baskisindan ve sacmaliklarindan
Arkadas yaa insan bir duzen istiyor hayatinda, calis cabala yillarca emek ver duzenin olsun diye elde birsey yok. Ne kadar nasipsizim diyorum kendi kendime. Ahh ahhh su an resmen damarima bastiniz bu konuyu acarak :)
Akraba falan dedın zaten derdın yetmıyormus gıbı bıde onlar.
Ben efkarlanmıstım,yoldaş aradım sanırım yanıma konuyu acarak.
Ingıltereye gıtme ımkanın varsa kalma burda guzel arkadasım.
Daaha cok bunalım Turkıye.
Sans veyya dayılar olmayınca depresıf mutsuz kadınlar cıkıyor ortaya.
Sıgara yak dıyor seytan....

Ya da tanisa kaliyorda diyebilirz. Tanis olunca isler o kadar kolay ilerliyor ki. Bu her yerde boyledir size garanti veriyorum, CEO'lar bile bunu acik acik bir konferansda soylediler. Ise girme nasil oluyor diye tarif etti : 60% tanidik, cevre, 20% dis gorunum (bazen irkcilik oluyorda o yuzden yani) ve 20% CV yani deneyim.

Musteri temsilcisi olmak icin yillardir bu kadar emek harcamaya gerek var mi yaww
Peki KPSS felan dusunmuyor musunuz? Devlet isi garanti diyorlar, hem ozelden daha iyi maas sanirim.
Kpss ye gırdım bu sene 82 aldım p3 ten.
Ama o da az bızım alan ıcın.
Duz memurluk ıcın ıse kacıncı atama olur bılemıyorsun.
Beklemek beklemek..
Bos durmamak ıcın sekreter olcam yakında.

2010 Yılında Fen-Edebıyat Kımya bolumunden mzun oldum ve hala vasıflı ışsızım :KK43: .
Aradım yılllarca gıtmedıgım yer kalmadı.
Hatta bıara depresyona bıle gırdım.
Yemek hazırla yee ve uyu modundaydım.
Aılem elınden geldıgınce destek olmaya calıstı ama o akrabalar yok mu...
Akbaba mısalı. Nasıl bulamadın mı hala degıslerı kulaklarımda cınladı yıllarca..
Sımdı bu sıteyı buldum bı kac zaman once ve kendıme getırdı benı bıraz.
İş aramanın puf noktaları var mı sızce.
Nerde hata yaptım ben.
Hala kendımı sucluyorum şaka gıbı.

eskiden olsa 6 yıldır nasıl iş bulamadın derdim.
şu anda diyemiyorum.
henüz sadece 2 aydır iş arıyorum ama eğitim ve deneyimlerimin çok altındaki pozisyonlara yaptığım başvurulara geri dönüş bile olmuyor (overqualified olayı) diğerleri ya şaka gibi teklifler sunuyor ya biz size döneriz diyip sırra kadem basıyor.
zaten bakıyorum 1 eleman için pozisyon açılmış 6000 kişi başvurmuş, kpss alanlarında o kadar rakip yok :KK14:
bu sene böyle bakıcam olmadı seneye çocuğu devlet okuluna alıp ömür boyu evden harçlık çıkaran yüksek lisanslı ev hanımı olarak yaşayacağım, iş arayan herkese sabır ve kolaylık diliyorum...

Ben de kimya okudum. 3 yil lisans daha sonra da 2 sene master yaptim. Sanirim Turkiye'de yuksek lisans olarak geciyor master.
Mezun olduktan sonra iste hemen bir ise basladim, 1 yil kimya muhendisi olarak calistim. Anlasma bitti issiz gunler hos geldi. Iste bir yildir ariyorum deliler gibi, ilac kimyada deneyimimim olmus olsaydi su an cok rahat olacaktim ama sansima ilac sektorune giremedim ne stajlarimi o alanda yapabildim ne de bir yillik deneyimimi. Nerde bulduysam oraya girdim ama yeterli olmadi tabi.
E belirli bir yasa gelincede sorun oluyor, senden benden gencler varken bizi niye alsinlar yani o da var.
Su gecen 1 yilimi anlatsam inanamazsin, resmen cokuntu ve stres hos hala sknti var ama iste ... Allah buyuk diyorum, belki banada guzel bir kapi acar.
Bu arada Turkiye'de ben is ilanlarina felan baktim, aslinda orda ozel kurumlarda kimyager cok araniyor. Size engel olan sey ne tam olarak. Benim ki mesela calistigim firma cok buyuk bir sirket degildi ve basvurdugum isler calistigim alandan farklilar. Hos aslinda kullanilan aletler olsun, yapilan arastirmalar olsun pek fark yok ama engel oluyor iste.

Kızlar, ben bir de Medisinal Kimya Doktorası yapıyorum, bir çok yabancı dil biliyorum ve hem Kimya hem ilaç sektöründe muazzam bir deneyimim var buna rağmen aradığım işi bulamadım :olamaz: Yurtdışındna gelen teklifler var aksi gibi ama Doktoradan dolayı gidemiyorum.

Ben de maalesef overqualified durumundan muzdaribim ve ülkemizde eğitim ve deneyimden çok istenilecek maaş konusu gündemde olduğundan sanırım problem yaşıyoruz. Yani üniversite bitirdim bir de yüksek lisans yapayım yetmedi doktora yapayım kendimi geliştireyim hede hödö bu ülkede negatif etki yaratıyor, deneyimlerimden bunu gördüm. Sanırım akademisyenliğe geri döneceğim.

Kpss ye gırdım bu sene 82 aldım p3 ten.
Ama o da az bızım alan ıcın.
Duz memurluk ıcın ıse kacıncı atama olur bılemıyorsun.
Beklemek beklemek..
Bos durmamak ıcın sekreter olcam yakında.

Allah'im ya nasil bir dunya dedirtiyor insana. Peki sizin bolumunuzle alakali olmayan islere girme ihtimaliniz yok mu? Benim bir arkadasim dis ticarete atildi. Kizda deneyim sifir ne kendi alaninda ne de dis ticarette. Istedigi gibide is bulmus. Bence farkli alanlara deneyin. Hic cevreniz yok mu yardimci olacak?

Benim orda bir gorusmem oldu aslinda, buyuk iyi bir firmaydi. Yani hayallerimdekinden cok cok daha iyi bir yerdi. Gozlerim kamasti resmen ama tabiiii avucumu yaladim :KK70: Alanimla alakasi yoktu isin ama pozisyonu ve maasi guzeldi. Bir sinav vardi onu gecemedim eger gecseydim beni alacaklardi. Ama iste bendeki problemde Turkiye'ye donmek istemiyorum :KK43: Buranin duzenine alistim, kendi ulkemde kendimi yabanci gibi hissediyorum. Burda bir is bulsam o sirketi bile istemem o derece alismisim buraya :/ Garip bir durum

Ben universite son sinifta stajyer olarak Turkiyenin en buyuk kurumsal sirketlerinden birine girdim, sans yuzume guldu orda kaldim, 6 yila yakin kurumsal iletisim uzmani olarak çalıştım, ama bastan dusuk maasla baslattiklari icin yapilan yuzde 10-15 maaslar beni tatmin etmedi, sonunda baska bir sirkette reklam departmanina gectim, yine kendi sektorunun en iyilerindendi, 4 yila yakin da orda calistim yine uzman pozisyonunda, kizim dogdu ayrildim, simdi krese basladi eylulden beri is ariyorum. belki 2 ay yakinmak icin erken gorunuyor ama gercekten karsilastigim manzara hic ic acici degil. o yuzden bu ulkeden ve calisma kosullarindan umudumu kesmek uzereyim, bu yaza kadar bakmaya devam ederim olmadi evde biseyler yapmaya agirlik veririm. insanin ruh sagligini bozuyorlar cunku.

Buna benzer bende yaşadım.
Laborantlık ıcın basvuruda bulundugum yerdekı kadın ıkı yıllık meun alıoruz alan uygun degıl deı.
Tezım bu alanda falan fılan esemde baş baş yaptı bana.
Unıversıtede olsada
Yuksek lısans olsada
Yabancı dıl olsada
Turkıyede kadına ıs bulmwk zor canım.

Hem de cok zor... zaten evlenir cocuk dogurur diye direk onyargiyla yaklasiyorlar. bastakiler bile calisan kadinlar yuzunden issizlik artiyor diyorken isverenlerden ne beklenir ki.

Kızlar, ben bir de Medisinal Kimya Doktorası yapıyorum, bir çok yabancı dil biliyorum ve hem Kimya hem ilaç sektöründe muazzam bir deneyimim var buna rağmen aradığım işi bulamadım :olamaz: Yurtdışındna gelen teklifler var aksi gibi ama Doktoradan dolayı gidemiyorum.

Ben de maalesef overqualified durumundan muzdaribim ve ülkemizde eğitim ve deneyimden çok istenilecek maaş konusu gündemde olduğundan sanırım problem yaşıyoruz. Yani üniversite bitirdim bir de yüksek lisans yapayım yetmedi doktora yapayım kendimi geliştireyim hede hödö bu ülkede negatif etki yaratıyor, deneyimlerimden bunu gördüm. Sanırım akademisyenliğe geri döneceğim.

Neden gidemiyorsunuz anlayamadim ben pek. Ne guzel yurt disina acilma ihtimaliniz var, keske degerlendirebilseniz. Sizin icin cok guzel olur

Turkıyede kalacaksan akademısyenlıge devam etmelısın bence.
Dıger turlu hersey sıkıntı.

Ben universite son sinifta stajyer olarak Turkiyenin en buyuk kurumsal sirketlerinden birine girdim, sans yuzume guldu orda kaldim, 6 yila yakin kurumsal iletisim uzmani olarak çalıştım, ama bastan dusuk maasla baslattiklari icin yapilan yuzde 10-15 maaslar beni tatmin etmedi, sonunda baska bir sirkette reklam departmanina gectim, yine kendi sektorunun en iyilerindendi, 4 yila yakin da orda calistim yine uzman pozisyonunda, kizim dogdu ayrildim, simdi krese basladi eylulden beri is ariyorum. belki 2 ay yakinmak icin erken gorunuyor ama gercekten karsilastigim manzara hic ic acici degil. o yuzden bu ulkeden ve calisma kosullarindan umudumu kesmek uzereyim, bu yaza kadar bakmaya devam ederim olmadi evde biseyler yapmaya agirlik veririm. insanin ruh sagligini bozuyorlar cunku.

Hem de cok zor... zaten evlenir cocuk dogurur diye direk onyargiyla yaklasiyorlar. bastakiler bile calisan kadinlar yuzunden issizlik artiyor diyorken isverenlerden ne beklenir ki.

Ya sizler boyle diyorsaniz ya ben iyice tirsiyorum Turkiye'den ...

Back
X