• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Profesyonel iş arayıcısı oldum resmen :(

E elazar rehberının ıpını bırakma sakın.
Bı ıse yarar belkı.

BunaLım benım gobek adım kı:bicak:

Akrabalar arar telefona bakmaktan kacarsın.
Evde ıs mevzusu acılır hemen ustume alınırım...

Bı ıse yarar belkı.

beni anlatiyorsun su an guzelim. ben de evi aradiklarinda cevap vermiyorum sonra cepten ariyorlar o zaman ister istemez aciyorum ve hoooppp sana isimiz dustu.yardimci olur musun (olmuyorum diyesim geliyor ama ben ne diyorum tabi ki yapabilcegim birseyse neden olmasin :kızgın:)
ve cok alinganim, triplere girebiliyorum.

beni anlatiyorsun su an guzelim. ben de evi aradiklarinda cevap vermiyorum sonra cepten ariyorlar o zaman ister istemez aciyorum ve hoooppp sana isimiz dustu.yardimci olur musun (olmuyorum diyesim geliyor ama ben ne diyorum tabi ki yapabilcegim birseyse neden olmasin :kızgın:)
ve cok alinganim, triplere girebiliyorum.
Haahaha aynı ben.
Mahalledekı tum cocuklara bedava ders anlatmıslıgım var.
Bos oturuyorsun anlat nolcak dıyene :sinirli::sinirli:

Bı ıse yarar belkı.

bir tanissak birakmicamda henuz tanisamadik. yarin beni rehberimle iletisime sokacak kisiyi aricam. bakim ne dicek bana. normalde kimya sektorunden bir rehberim olcak. belki ise yararda ulkeyi terketmeme gerek kalmaz (ayy insaAllah)

Merhabalar, konu işsizlik olunca ortak payda gibi birleştiriyor insanları. herkes deneyimliyor bu süreci.
nacizane önerilerimi paylaşmak istiyorum.
İş Güvenliği ve çevre görevlisi sertifikaları piyasada baya populer alanlar bakanlığın sertifikaları çok işe yarıyor.bunlarla birlikte yönetim sistemleri iç denetçi Eğitimlerine (İSO 9001,14001, Ohsas vs.) katılmanız ve belgeleri temin etmeniz iş arama sürecini kısaltmada işe yarayacağını düşünüyorum.

Merhabalar, konu işsizlik olunca ortak payda gibi birleştiriyor insanları. herkes deneyimliyor bu süreci.
nacizane önerilerimi paylaşmak istiyorum.
İş Güvenliği ve çevre görevlisi sertifikaları piyasada baya populer alanlar bakanlığın sertifikaları çok işe yarıyor.bunlarla birlikte yönetim sistemleri iç denetçi Eğitimlerine (İSO 9001,14001, Ohsas vs.) katılmanız ve belgeleri temin etmeniz iş arama sürecini kısaltmada işe yarayacağını düşünüyorum.
İç denetcılık sertıfıkam var bşta duruyo suan..
İsg yı bu sene almayı dusunuyorum bahar dnemı.
Kararsızdım aslında.
Kımısı Boşa dıyor cunku..

Çevre görevlisi de mantıklı.isg ve çevre görevliliği yasal zorunluluğu olan alanlar olduğu için kolaylaştırır diye tahmin ediyorum.aksi halde geriye sadece satış kalıyor ki o da herkesin harcı değil.

Çevre görevlisi de mantıklı.isg ve çevre görevliliği yasal zorunluluğu olan alanlar olduğu için kolaylaştırır diye tahmin ediyorum.aksi halde geriye sadece satış kalıyor ki o da herkesin harcı değil.
Eet haklısınız..
Hele benım gıı sabırsız bırı ıcın pek mumkun olmayan bı meslek satış..
Çevre ve isg yı ıyıce arastırıp en kısa zamanda almayı planlamalıyım..

Tesekkurleer.
Geece gece iş mevzuları ıle fazla kafa şişirir ıbı oldum :KK45::oops:

Neler yaptınız bilmiyorum 6 yılda ama ben de fen edebiyat fizik mezunuyum, dersanede ogretmenlik yaparken de bir de gidip Fizyoterapi ve Reh okudum bir 4 yıl daha.

Yerinizde olsam bu 6 yılda formasyon alir, kpss hazırlanırdım
Bunu yaptınız ve olmadı diyelim, 2 yıllık anestezi Teknikerliği yada paramedik gibi sağlık bolumlerinden birini okurdum .
Ya da Yüksek lisans yapardım.
Buna da imkanım olmadı diyelim, en kötü üniversite okumamış gibi bir ise girmeyi denerdim
Kendime bir hobi edinir ondan para kazanmanın yoluna bakardım vs vs..
6 yıl is aramak için muazzam fazla bir süre.

Sizi tebrik ederim, iş Yok deyip de boş oturmamış çalışmışsınız. Ben sizin gibi insanların varlığını öğrenince çok seviniyorum.

Tüm gün evde oturup, kısmet bekleyen, iş bekleyen, kendini geliştirmeyen insan dolu etraf.
İş Yok deniyor, ben iş sahibiyim. Aylarca eleman aradım, beğenmiyor insanımız.

Gelen Stajer bile işe söyleniyor, sanki ben ona masamı vereceğim vaadiyle gelmiş gibi...

İlk stajımı hatırlıyorum da, ozalit katlamıştım günlerce. Türkiye'nin en iyi okullarından birinde okudum. Orada staj yapmak bile bir 'ayrıcalık' tı.

İş hayatı zorludur, altın tepsi içinde sunulmuyor imkanlar.

Sizi tebrik ederim, iş Yok deyip de boş oturmamış çalışmışsınız. Ben sizin gibi insanların varlığını öğrenince çok seviniyorum.

Tüm gün evde oturup, kısmet bekleyen, iş bekleyen, kendini geliştirmeyen insan dolu etraf.
İş Yok deniyor, ben iş sahibiyim. Aylarca eleman aradım, beğenmiyor insanımız.

Gelen Stajer bile işe söyleniyor, sanki ben ona masamı vereceğim vaadiyle gelmiş gibi...

İlk stajımı hatırlıyorum da, ozalit katlamıştım günlerce. Türkiye'nin en iyi okullarından birinde okudum. Orada staj yapmak bile bir 'ayrıcalık' tı.

İş hayatı zorludur, altın tepsi içinde sunulmuyor imkanlar.

Altın tepsıde sunulmasını kımse beklemez buyuk ıhtımal.
Armut piş agzıma düş zıhnıyetıne sahıp bırı asla olmadım.
Yanlış anlasılan bı kısım var sanırım.
Ben altı yıl boyunca mezun olduktan sonra ve hatta okurkken bıle cok yerde clıstım.
Öğrtmenlık ve tekstıl ımkanını degerdırme sansım oldu sadece.
Hem gecenın bı yarısına kadar calısıp hem okula gıtmem (ıkıncı unıv.) ımkan dahılınde degılde. Aıleme yuk olmak ıstemedım cunku.
Acıkogretımdekı bolumlerde beım ıdealım cercevesınde işime yaramacagı ıcın olmadı. Son anda isg yı farkettım kı o da arttık lys puanı olmadan almıyor.
Uzun lafın kısası arkadasım ımkanın varsa hersey mumkun. Imkan kısıtlı ise iş sıkıntı.
Ki yinede pes etmıs degılım.
Siz patron olarak eleman alımında sık eleyıp ınce dokumuyorsunuz belkı ama lisans bıtırmeme ragmen önlisans ılanlarına basvurmus ama hayır yanıtını almıs olarak soyluorum..
Ataerkıl bı toplumda kadının yer bulması buyuk sııntı.
Naçizane kendımı dogru ıfade etmek ıstedım.
Tesekkurler fıkırlerınız ıcın.

En degerlı seyın zaman oldugu hayatta, hazınenızı benımle paylastıgınız ıcın onsuz tesekkur ederım:KK24::KK24:..
Mozaik pasta tadında gunler.

Altın tepsıde sunulmasını kımse beklemez buyuk ıhtımal.
Armut piş agzıma düş zıhnıyetıne sahıp bırı asla olmadım.
Yanlış anlasılan bı kısım var sanırım.
Ben altı yıl boyunca mezun olduktan sonra ve hatta okurkken bıle cok yerde clıstım.
Öğrtmenlık ve tekstıl ımkanını degerdırme sansım oldu sadece.
Hem gecenın bı yarısına kadar calısıp hem okula gıtmem (ıkıncı unıv.) ımkan dahılınde degılde. Aıleme yuk olmak ıstemedım cunku.
Acıkogretımdekı bolumlerde beım ıdealım cercevesınde işime yaramacagı ıcın olmadı. Son anda isg yı farkettım kı o da arttık lys puanı olmadan almıyor.
Uzun lafın kısası arkadasım ımkanın varsa hersey mumkun. Imkan kısıtlı ise iş sıkıntı.
Ki yinede pes etmıs degılım.
Siz patron olarak eleman alımında sık eleyıp ınce dokumuyorsunuz belkı ama lisans bıtırmeme ragmen önlisans ılanlarına basvurmus ama hayır yanıtını almıs olarak soyluorum..
Ataerkıl bı toplumda kadının yer bulması buyuk sııntı.
Naçizane kendımı dogru ıfade etmek ıstedım.
Tesekkurler fıkırlerınız ıcın.

Sizi hem anlıyorum hemde eksik buluyorum
İsg yi yeni farketmis olmanıza çok şaşkınım mesela. İnsanlar hangi bölümler alıyor diye aylarca konuştu etti çünkü çok cazip ve başlangıçta kolaydı.

Çalışıyor olmak okumaya engel değil. Part time calisip okuyabilirsiniz. Yüksek lisans yapmışsınız akademik devam edebilirsiniz.
Ki bunu yaparken çalışabilirsiniz.

Doktora yaparken hiç alanım olmamasına rağmen tezimde kullanırım diye programlama öğrendim, tezimde kısmet olmadı ama su an evde bebek bakarken ogrendigimle para kazanabiliyorum .
Yani illa ki alaninizda olmak zorunda değil.

Heleki lisans/on lisans ayrımı yapmak çok boş. Yüksek bile yapmışsınız issizsiniz ama on lisansta epey bir bölümde mezun olur olunmaz ise başlanır.
İş/ meslek kiyaslanacak şeyler değil. 'bile' başvurmanız o iş için uygun oldugunuz anlamına gelmez.

Bence idealinizde bir iş tanımı var ve ona uygun bir şeyler hayal ediyorsunuz ama gercekler öyle değil malesef

Ataerkil kısmına katılmakla beraber bazende bahane olduğunu düşünüyorum.

2 lisans 1 yüksek bitirdim, yarım kalmış doktoram var. çalışıyorken kendime kurduğum düzen ve verdiğim emek sayesinde bütün meslektaslarimdan fazla kazanıyordum. Kimse de sen kadinsin demedi.

3nity 3nity bıseylerı basarmıs oldugunuza sevındım.
Lakin isg yı suan farketmedım,almam gerektıgını kabullendım. Suanda kolay.
Katılıyorsunuz ama katılmıyorsunuz enteresan.
Herkes azınlık olan sızler kadar sanslı olamıyor malesef.
Nerde oturdugunuzdan tutunda cevrenıze kadar herseyın etkılı oldugu bı zamandayız suan.

Aa bıde Kımya bolumunun ıkı yıllıgı hatta lısesı bıle var. (Laboratuvar vb ıslere basvuru yapmakta sıkıntı yok)

@turuncupija sonanda isg yı farkettım demem yıllar oncesınden bahsetmemden ıbarettır.

Ahh ahh!
Konuyu takip ettim ve baştan sona kadar okudum. Dert ortağı olmaya geldim. :)
Ben de uzun zamandır işsizim, hatta şöyle söyleyeyim: önlisans gıda bölümünden 2010 yılında mezun oldum :D
O zamandan bu zamana çeşitli yerlerde çalıştım tabi ama devamlı olamadı. Kendi mesleğimi yapmayı çok istedim ama o da olamadı. Gıda Teknikeri olarak başladığım bir iş yerinde ön muhasebe ve sekreterlik de yaptım. Aldığım ücretin komikliğini hiç söylemeyeyim bile.
Velhasıl kelam, yazacak çok şey var da içim daralıyor.
Şimdi iş arıyorum: sekreterlik, muhasebe, ne gelirse :)

Back
X