"Profesyonel" olamamak..

bittersweets

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2009
742
25
118
Herkese merhabalar,

İş hayatına yeni atıldım.Sorunum da çok fazla duygusal olmak. Biri ters bir şey söylediğinde hemen gözlerim doluyor, ağlamamak için kendimi zor tutuyorum. Egosunu işinde yeni insanlar üzerinde tatmin etmek isteyen düşüncesiz insanlar beni hemen yıpratıyor. Aslında belki de başkaları için çok önemsiz sayılabilecek birkaç ters lafa ben çok alınıyorum ve günlerce kafama takıyorum.İşyerinde profesyonel olman,böyle şeylere takılmaman gerekir diyorlar, çok doğru ama elimde olan bir şey değil.Bunu nasıl aşabilirim,siz de işe ilk başladığınız zamanlarda bu kadar kırılgan mıydınız?..
:26:

kırılgan bir yapın var ve yenisin henüz ondan kaynaklanıyor .ben hostestim eskiden uçuşta hüngür hüngür ağladığımı bilirim yani .yolcular bakıyordu ...amir bağırmıştı falan ... senden üstün olanlar hemen ezmeye çalışıyor seni ....böyle durumlar oluyor ... ne yazık ki .burası türkiye .. alışmak zorundasın bir süre sonra duyarsızlaşıyorsun zaten ...

senin konunu okuyunca ilk işe girdiğim zamanlar aklıma geldi...:) halen gülerim aklıma geldikçe
bende işe yeni başlamıştım, basit bi meseleden patronum biraz azar biraz öğretmek amaçlı bir iki laf söyledi..
bende lavaboya gidip ağlamıştım...:)
evet başlarda öyle oluyo ama zamanla alışıyorsun....alıngan olduğunu anlarlarsa iyice üstüne gelirler...bazı insanlar yeni başlayanlara baskın gelip seninde dediğin gibi ego tatmini için böyle davranır...sen aksini yap onlar yaptığında gül geç...böylelike onları amacına ulaştırmamış olursun....sinir olurlar :)

Ferida o duyarsızlaşmaya kadar olan süreci nasıl atlatacağım hiç bilmiyorum.Aynen sizin gibi geçen gün ben de ortalık yerde gözyaşlarımı tutamadım.

Gazeldustubaglara ben lavaboya kadar tutamadım :) Umarım gülüp geçebilirim, yoksa bu şekilde çok zor.

Çok teşekkür ederim ilginiz için :)

atlatırsın bir kaç ay sık dişini .. ben diyorum sana herkesin okadar yolcunun içinde ağladım .bide kaptanda gördü ... amire kızdı .niye bağırıyorsun yeni gelen kıza diye .kadın daha çok gıcık olmuştu bana ..off off yani neler geldi başıma ..geçiyor hayat böyle ..... alışıp duyarsızlaşıyorsun güçleniyorsun aslında iş hayatı insana olgunluk kazanıdırıyor işte .normal hayatındada pek takmamayı öğrenirsin iyi olur senin için .. biraz sabır et ...

bak eğer profesyonel olmak istiyorsan işin ayrıntıarını herzaman öğrenmen lazım

ve duygularını ikinci plana atman,eğer sana bağırdılarsa hiç düşünmeden işine devam et eğer haklıysanda susma (bağırarak çıkışmayı yada dik kafalılığı tasvip etmiyorum )düşüncelerini onlara kabullendirmek zorundasın...

en önemliside kalabalık bir ortamda çalışıyorsan hiç kimseye kendine güvendiğin kadar güvenme iş hayatı bu birileri yükselmek için seni göz ardı edebilir ....

daha bir çok durum var ama zamanla hepsini öğreniceksin zaten:)

işimi gayet güzel yaptığımı söylüyorlar o konuda bari sıkıntım yok neyse ki :) kalabalık bir yerde çalışıyordum,ortamda gayet herkeste abla-abi hitapları vardı. Geçenlerde kadının bir tanesine işim düştü,bir şey rica ettim gayet kibar bir şekilde. Kendisine "siz" yerine " sen" diye hitap ettiğim için beni güzelce tersledi insanların içinde.Ki ben asla laubali bir insan değilimdir.İşe yeni başladığımda da herkese siz derdim,sonra baktım ortam rahat,ben de o şekilde söyledim,ama hanımefendi sanırım henüz bir yerlere gelemediği gibi egosunu önden göndermiş.Buna çok fazla moralim bozuldu mesela.Başkası olsa umursamaz bile belki.Şu anda o çalıştığım yerden ayrıldım, bir süre sonra başka bir yere geçeceğim.Tavsiyelerinize uymaya çalışacağım,yoksa "beni harcayacaklar matmazel"

canım ben de aynı şeyleri yaşadım ilk zamanlar..iş arkadaşlarımla ya da müşterilerle bile en ufak bi uyuşmazlık da kendim lavaboda buluyordum..çok duygusal bi insanım zaten..ama zamanla katılaşıyor insan..ve değer vermediğim kimse üzemiyor artık beni .. öyle olmasaydı çok yıpranırdım..eminim sen de zamanla bu durumu atlatırsın ki istemesen de geçer zaten :)

üzügünüm ayni senin gibiyim
bir cok is yerinde calistim
durum hic degismedi
umarim sen degisirsin zamanla

Son düzenleme:

Ah canım ya, ben de aynen böyleydim
Ve maalesef hala böyleyim...

Ne profesyonelim, ne politiğim, ne stratejiğim...
Yanar döner asla davranamam, nabza göre şerbet veremem...Koltuğumu kaybetmeyeyim diye k.ç yalayamam v.s v.s diye gider...
Gerçekten iş hayatında çok sıkıntı çektim bu yüzden...

Kimsenin sana ters laf etmesine izin verme...
Bir hatan kusurun olmadığı sürece, kimse böyle bir hakka sahip değil...
Ufak tefek hatalar olsa bile değil..
Çocuk yok karşılarında...

Yapı kredi bankasında çalıştım en son...
Müdür yardımcısının üzerine kalemliği fırlattım bu yüzden...Tutmasalardı odasının camını çerçevesini de indirebilirdim o sinirle...
Sonra da çıktım zaten..
Hepimiz ekmek parası için çalıştık/çalışıyoruz...
Rütbesi yüksek diye kimsenin hadsizliğine tahammül edemiyorum..

Son düzenleyen: Moderatör:

aşarsın tatlımmmm, biraz zaman ver kendine öyle hemen profesyonel olunmaz dur bakalım. hepimiz haksızlığa uğradık, mesela en dişine takar eşek gibi çalışır sıfır hata yaparsın elin kevaşesi patronuyla yatar birden üstün oluverir. 16 yıldır çalışıyorum o kadar iş tecrübem var, hiç şaşırmam diyorum ama bazan öyle olaylarla karşılaşıyorum ki yuhh bile az kalıyor.
afedersin ama amiyane tabirle sende kaşarlanacaksın, birazcık sabır.

Yani aslında profesyonellikten kastım "iş hayatında olur öyle" kafasına sahip olabilmek.Çok haklısınız söylediklerinizde,umarım o süreci en az zararla atlatabilirim.Çok sağolun:)

Yani alışıyorsun zamanla. Ben de ilk zamanlar çok zorlanırdım ama iş arkadaşları seni tanıyıp sana alışdıkça yaptıkları hatayı da anlıyorlar ve sana kardeş gibi, ne bilim abla gibi bakmaya başlıyorlar. Ama nacizane tavsiyem kimseye muhtaç olma, biraz resmi dur, şakalara aldırış etme hatta sen alay et, şakayla karışık laf sok dalga geç, ve gözden öğrenmeye bak canım. Soru sormak karşı taraftan zayıflık olarak algılanıyor, kendini birşey sanıyorlar, fazla soru sormayaya, kendin öğrenmeye çalış... O zaman bu "ezme" girişimleri bir nebze başarısız olur.

Allah kolaylık ve sabır versin canım...

evet çok haklısın, ben de bilmediğim şeyleri genellikle çaktırmadan öğrenmeye çalışıyorum:) ama yeniysen,hele hele "stajyer"sen bazı kendini bilmezlerin ezme girişimleri kaçınılmaz oluyor. çok teşekkür ederim güzel dileklerin için :)

kendinde söylemişssin zaten bak yeniyim diye:) bende işe ilk girdiğim sıralar biri bişe diyince gözlerim dolardı kıpkırmızı olurdum :) sonra sinirlerim bozulurdu felan hatta ertesi gün işe ağlayarak geldiğimi bilerek :) sürekli işten çıkıcakmışım gibi gider gelirdim bugün son gün dayan felan diye kendimi kandırırdım ay hahah hatta yemek yemeye utandığım için aç kalırdım
Ama sonra insan alışıyor sen şimdi işi bilmediğin birazda böyle oluyor kendine güvenin yok daha birşey bildiğinde yok ondan :) ama işi iiyice ele aldığında zaten ister istemez bi özgüven gelicek sana bi havalanacaksın böylee :) bi kendine geliceksin... Işte ozaman kim ne derse desin batmıcak sana vereceğin cevaplar bile hazır olucak o insanlara

ooh ne güzel dedin valla yalnızca bana oluyor sanırım diye düşünüyordum neyse ki çok anormal bir şey değilmiş

ooh ne güzel dedin valla yalnızca bana oluyor sanırım diye düşünüyordum neyse ki çok anormal bir şey değilmiş

değilsin merak etme:) işe giren her insan yasar bunu ama çoğu belli etmez hala kuyruğu dik tutmaya çalışır emin ol düzelir :) 1 seneye anca alştm ben belki sen daha erken alşırsın

ama sen şimdi arkadan konuşulan saygısız insan oluverdin ,hemen yapışrtırırlar damgayı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…