Tatlı Tarifi Profiterol Resimli

mltm87

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2008
2.327
4
0
Diğer
aslında yapımı kolay.. kolay olmasına ama çok fazla güç istiyor hamurunu yapmak :)))

HAMURU İÇİN;
6 kaşık tereyağ
2 kaşık şeker
2,5 su bardağı su
2,5 su bardağı un
3 yumurta
KREMASI İÇİN;
2 su bardağı süt
5 kaşık şeker
3 kaşık un
1 paket vanilin
ÇİKOLATA SOSU;
3 su bardağı süt
1 paket hazır çikolata sosu

KREMASI İÇİN;
süt, şeker, un, vanilin bi tencereye konur ve muhallebi kıvamını yakalayana kadar pişirilir..soğutulur..
ÇİKOLATA SOSU;
3 su bardağı süt ve hazır çikolata sosu bi tencerede kaynatılır
ateşin altını kapadıktan sonra ağır çikolata tadını sevenler içine bir çikolatayı kırıp sürekli karıştırarak eritebilir.
ben damla çikolata koydum hemen eridi sosun içinde ve sos daha kıvamlı olmuş oldu.
HAMURU İÇİN;
bi tencereye tereyağ, şeker, su konur ve iyice kaynatılır
kaynadıktan sonra içine un konur iyice karıştırılır
6-7 dk. pişirilir
ocaktan alınır ve yumurtalardan ilki kırılır iyice yedilir hamura
ikinci yumurta kırılıp yedirilir, ve ardında 3. yumurtamızda kırılıp yedirilir
yumurtaların sıra sıra kırılıp iyice yedirilmesi önemlidir
hazırlanan hamur bi tatlı kaşığı yardımıyla tepsiye aralıklı konur
tepsi fırına atılır ve 30 dk. boyunca firinin kapağı hiç açılmadan pişirilir
fırının kapağı açılırsa hamurlar söner..
30 dk pişen hamurlar fırından çıkarılır ve ortası azıcık kesilir içerisine krema poşeti ile krema sıkılır
bu işlem hepsine yapıldıktan sonra çikolata sosumuzda dökülür
profiterolümüz hazır :))))) afiyet olsun..

buyrun resimler.. kötü çıkıyorlar yalnız idare edin artık :))
bi tanesi kestim ortadan rahatça görülsün diye
adszof8.jpg

profiterollh5.jpg

Son düzenleme:
kız ellerine sağlıkta günah değilmi bee canım istedi gece gece:çok üzgünüm:

allahım bu saatte zaten tatlı krizim tutmuşken bu tabaklar beni öldürdü ellerine sağlık

kız ellerine sağlıkta günah değilmi bee canım istedi gece gece:çok üzgünüm:

senin ne marifetli hatun olduğunu bilmiyorum sanki bacımkaydirigubbakcemile3yapamıcanı bilsem hemen göndereyim derdim ama sen alasını yaparsın biliyorumsengözlerimebaksanab

senin ne marifetli hatun olduğunu bilmiyorum sanki bacımkaydirigubbakcemile3yapamıcanı bilsem hemen göndereyim derdim ama sen alasını yaparsın biliyorumsengözlerimebaksanab

canım beni şımartma valla çok şımarabilitem var:utangac:
tamam güzel şeyler yaparım ama hiç profiterol yapmadım ve çok severim.senin bu tarifi en kısa zamanda yapıcam.şu bluetooth'umu çalıştırabilirsem bende çekip sana göstercemhihoyyyt
emeğine ve ellerine sağlık canım fena çekti baa bişiler olirr sanırsam -tatlicadiarzu-kafamçokkarıştı

a.s.Şeniz

eline saglık cnm çok süper görünüyo.bi tabakta ben alim... :)))))))

ben bayılıyorum profiterole. enson annemin gününde yapmıştım misafirleri çok beğenmiş.özel günlerde tercih edilebilecek lezzetli bi tatlı bence...

bi türlü yapmak kısmet olmadı ya hep niyetlendim ama cok güzel olmus eline saglık canım yaaa olsada yesek tadında hemde:)))

kızlar merhaba ,, hazır profiterol topları satılıyormuşş nerde satılır acaba bilen varmııııı?lütfennnnnnnn cevapppp

kızlar merhaba ,, hazır profiterol topları satılıyormuşş nerde satılır acaba bilen varmııııı?lütfennnnnnnn cevapppp

ben bilmiyorum hazır satıldığını da şimdi senden duydum zaten:1no2:
ama ya pastanelerde ya da büyük marketlerdedir heralde:sm_confused:
ama evde kendin yapmak varken hazıra itimat etmiyorum ben şahsen yerimseniben

ellerine sağlık canım
o kadar çok severim ki
ben hep hazır alırım gerçi.
yapımı çok zor geldiğinden

bayılırım profiterole kocamda süper yapar yani

ayy ciddi kocan profiterol yapabiliyo mu delikafadulden ayy ne güzel yaff bende öğreteyim sevgilime ilerde lazım olcaksengözlerimebaksanab
ayy ne güzel valla yaff kocanın kıymetini bil milletinkiler yumurta bile kıramasken:lepi:

ellerine sağlık canım
o kadar çok severim ki
ben hep hazır alırım gerçi.
yapımı çok zor geldiğinden

evet aslında hazırın lezzeti daha da bi farklı oluyor tabii ama bayağı bi kişiye yapmak istendiğinde tabi daha maliyetli oluyora.s
bende ilk defa kendim yapmayı denedim zatenkaydirigubbakcemile3gücüm yetmedi iyi karıştıramadım hamuru dakaydirigubbakcemile3

ayy ciddi kocan profiterol yapabiliyo mu delikafadulden ayy ne güzel yaff bende öğreteyim sevgilime ilerde lazım olcaksengözlerimebaksanab
ayy ne güzel valla yaff kocanın kıymetini bil milletinkiler yumurta bile kıramasken:lepi

evet bi onu beceriyo ama gerçekten çok güzel yapıyo.valla sırf profiterol yemek için bile gelenler oluyo.

[B][COLOR="DarkSlateBlue"]Walla onu bunu bilmemde benim yaptigim daha guzel olmus sankim... [/COLOR][/B][/QUOTE]

[B]benim topiğimde bana hava mı yapıyon bakemm:mymeka:

napalım:dilcikar:
benim fotom güzel değil:dilcikar::dilcikar:
fotom güzel olsa profiterolün allaanı görürsün de:dilcikar:[/B]

anam dur giz ne vuruyon oyle... kaydirigubbakcemile3

Sende guzel resim cekeydinnnnnnn :P

senin topiginde topiginnn nööörek...

bu durumda numara 1 ben oluyorum :)

anaam gelmişte gene cevap yetiştirmişkaydirigubbakcemile3
nööörekk bilmiyim vallah ne demektir :delphin:
hee yaa numara 1 oldun mükemmel insan seni:delphin:
hadi bakalım topik sapmasın cicim belki bigün bi geyikte kesişir yollarımız o zaman çok laflarız :kahve:

Ayyy ellerinize sağlık hanımlarr harika görünüolar delikafadulden
Ben de geçen gün ilk defa deneyeyim dedimkaydirigubbakcemile2 Ama şu tepsiye kaşıkla koyma işinde bayaa dikkat etmek gerekiomuş ziraa benimkiler yarım pogaca büyüklüğünde oldularkaydirigubbakcemile3sırnaşık şeysırnaşık şey Keşke resmini çekseydim yaaa çok pişman oldum çekmediimeee sırnaşık şeysırnaşık şey Neyseki kocişimle benim için yapmıştım yaaa misafire olsaydı valla rezillik sırnaşık şeysırnaşık şey

Back
X