progestan adet geciktirici ??

litha

Guru
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2013
1.195
2.213
333
Ankara
Kizlar yarin tatile gidecegim adetime 6 gun var doktora gittim bana progestan verdi ama belki adetini kesmez dedi. Kullanan birkac kisi ise yaramadigini yazmis. Bir de adet geciktirici olarak pek kullanilmiyormus sanirim. Ben simdi ne yapayim bunu kullanayim mi yoksa gidip baska bir ilac mi alayim eczaneden? Daha once kullanmadim 17 yasindayim lutfen bilgisi olanlar yazsin

Primolut- n al eczaneden. O kesin geciktirir. Adetin başlamadan 3 gün önce başla günde 3 kez kullan. 10 gün kullanabilirsin. İlacı bırakınca 2 gün içşnde adet olursun. Diğer sorduğun ilacı bilmiyorum.

Primolut- n al eczaneden. O kesin geciktirir. Adetin başlamadan 3 gün önce başla günde 3 kez kullan. 10 gün kullanabilirsin. İlacı bırakınca 2 gün içşnde adet olursun. Diğer sorduğun ilacı bilmiyorum.

ben de bir şey sorsam şu an ağrılarım çok arttı her an hasta olabilirim ama ilacı da kullanmam gerekiyor yeni alabildim çünkü ve yarın tatile çıkcaz ne yapsam zararı olur mu tam hasta olcakken?

ben de bir şey sorsam şu an ağrılarım çok arttı her an hasta olabilirim ama ilacı da kullanmam gerekiyor yeni alabildim çünkü ve yarın tatile çıkcaz ne yapsam zararı olur mu tam hasta olcakken?

Kullanmaya başla istersen ama başlarsa adetin geciktirmez. Şansını dene.

Bu ilacin bir yan etkisini gordunuz mu kullanirken?

hayır sakın kullanma.kim ki o doktor merak ettim.
progestan düşük tehlikesinde kullanılan bir ilaçtır.ayrıca da adet kesici değil,adet olabilmek için kullanılır.tam tersi durum yani.
amaa adet olmak için kullanmakta çokk yanlıştır.onu da belirteyim.

kessin diye içersin şakır şakır gelir tabiri caizse.
karşı komşum eczacı.bilgi kesin yani.
bir eczaneye gidin.geciktirici alın.ama yaşınızı da söyleyin.

tekrar söylüyorum sakın sakın içme.

aynen bana da adet olabilmem için vermişti.

Primolut kullanın. Birkaç gün öncesinden başlayınca kesin olarak kesiyor ve ben günde üç kez olmasına rağmen iki kez kullandım yinede adetimi geciktirdi. Ancak sonrası biraz sancılı bir dönem oluyor, yaşınızda küçük keşke içmeseniz bu ilaçlar tamamen düzeni alt üst ediyor.

Doktor bir zarari olmaz dedi ama verdigi ilac adet geciktirici degil

Primolut kullan adet olmadan bir iki gün önce günde iki sefer kesinlikle adet olmuyorsun. ilacı bıraktığın anda da adet olmaya başlıyorsun. Ben içtim hiçbir zararını da görmedim

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

ben şuan kullanıyorum , pazar tatile çıkacağım çarşamba başladım
toplamda 12 gün içeceğim hiçbir zararı yok.
geçen senede kullanmıştım.

Ben de arkadaş açmışken başlığı sorayım kızlar ben de tatile gidicem ve adet olucam 18aylık bir kızım var doğumdan sonra 6ay adet olmadım sonraki 8-9 ay çok düzensiz ve sancılı idi şimdi bu adet geciktirici alıp kullansam tekrardan düzenim bozulur mu zaten adetim 3-4 gün sürüyor ve son 3aydır düzenli oluyorum ne yapayım çok kararsızım(((

Olasılıklar&şanslar

Son düzenleme:

ben bu tarz ilaçları çok doğru bulmuyorum.kesinlikle düzeni altüst ediyor.hormonlarla oynuyor.
madem düzeniniz yerine geldi bence hiç kullanmayın.
tatildede gündüz tampon kullanın. bırakın vücut yapması gerekeni yapsın derim.

Son düzenleme:
Ben de sizin gibi düşünüyorum düzensiz adet olayını tekrar yaşamak istemiyorum ben de hiç bir Ararı olmadığına inanamıyorum muhakkak vardır gibi geliyor

Olasılıklar&şanslar

ben şuan kullanıyorum , pazar tatile çıkacağım çarşamba başladım
toplamda 12 gün içeceğim hiçbir zararı yok.
geçen senede kullanmıştım.

1 saat once ictim ilaci inanilmaz bas donmesi yapti sarhos gibi oldum resmen. Sizde de oldu mu boyle

1 saat once ictim ilaci inanilmaz bas donmesi yapti sarhos gibi oldum resmen. Sizde de oldu mu boyle

Hayır , ilaçtan kaynaklı olduğunu sanmıyorum.
Ki ben panikatak hastasıyım asprin içtiğimde bile acillik oldugum durumlar olur psikolojık olarak..
Mesela gecen gun ılacı ıcsem mı ıcmesem mı dıye dusundum daha agzıma atmadan kalbim atmaya başladı yan etkisi gibi
ilaçlık durum yok, bu ilacı doktoruma alkol ile alınabilir mi diye sordum hiç sorun olmayacağını söyledi içim rahatladı muhtemelen bas dönmesi ilaçtan değildir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…