doktor hanım 32-33 günde bir adet oluyorum
16. Gün doktora gitiim yumurtlamışsın dedi ortam sıvısı var dedi
bugün ilişkiye girin deedi ondan önceki günde girmiştik
21. Gün gitiim progestan değerim 26 çıktı ,
yüksek dedi doktor hamile olabilirsin dedi
sizce bu değer nasılll ???
Hamile oaln var mı bu değerlee
yardım edrseniz çokkkkkk sevinirimmmm
selam tekrardan hamileleiği en doğru gösteren şey adet gecikmesiyle beraber olan kanda pozitif gebelik testidir. progesteron değeri de hamileleikte belli değerlerin üstüne çıkar ancak 21. günde bakıldığında söyleyebileceğimiz tek şey yumurtlamnın olduğudur. gebelik için spermle yumurtanın döllenmesi ve rahim içine tutunup gelişmesi gerekir. biraz sabırlı olursan gebelik için sana daha rahatlatıcı olacaktır. yardıma ihtiyacın olursa da bak ulaşabileceğin doktorların var. sevgiyle kal.cevabınız ,ilginiz için çok teşekkür ederim doktor hanım o kdar işin aranızda bizle ilgileniyorsunuz :)
bişey daha soracağım progestan değeri yumurtanın iii çatladığını gösteren bir tahlilmiş galiba
bana doktor hamile olabilirsin deyince ben de bu değer hamilerde yüksek oluyor sandım umutlandımmm((
bana yumurta kaliten iii çıkmış dese o kadar umutlanmazdım kesin hamileyims sandım ben.
bu değer hamileliği gösteriyor mU??
selam tekrardan hamileleiği en doğru gösteren şey adet gecikmesiyle beraber olan kanda pozitif gebelik testidir. progesteron değeri de hamileleikte belli değerlerin üstüne çıkar ancak 21. günde bakıldığında söyleyebileceğimiz tek şey yumurtlamnın olduğudur. gebelik için spermle yumurtanın döllenmesi ve rahim içine tutunup gelişmesi gerekir. biraz sabırlı olursan gebelik için sana daha rahatlatıcı olacaktır. yardıma ihtiyacın olursa da bak ulaşabileceğin doktorların var. sevgiyle kal.
merhabalr ...benimde size sorum olacaktı.benim de iki aydır üst üste baktırdığım 21.gün progesteron sonucum 6,48 çıkıyor.aslında bu ay 10.gün usg de doktor çok iyi yumurta gelişimi demişti.Benimde bu değerle yumurtlama olmadığı anlamına mı geliyor?Değerim düşük çıktı...Zaten adette oldum...
şimdiden teşekkürler....
cevabınız için teşekkürler dr hanım;selam evet değeriniz düşük çıkmış eğer böyle bir sorun yaşıyor iseniz adetin orta döneminden itibaren vajinal progsteron desteği başlanabilir. bol şans
cevabınız için teşekkürler dr hanım;
böyle bir sorun dediğiniz gebe kalamama mı?
Progesteronun 6,48 olması yumurtlama olmadığını gösterir mi?yani bu yüzden mi olmuyor gebelik...
yumurtlamanızı takip etmek ardından da progesteron desteği ile tedavi etmek fayda sağlayabilir size. Kafanızı karıştırmış olabilirim, doktorunuz size normal bir adet sürecinde neler olduğunu anlatırsa dediklerimi daha kolay anlayacaksınız. Sevgiler.
aslında normal adet sürecinde neler oluyor biliyorum.adetlerim 26-27 -28 günde bir oluyor üç aşağı böyle şaşmaz.ancak son bir yıldır adetime 1 hafta kala yaklaşık 21 -22. Günleri giderek artan ve kırmızılaşan kahverengi lekelenmelerim oluyor ve ardından sancıyla adet oluyorum gününde.aslında söylediğiniz çok mantıklı.doktorum bana progestan verdi bu ay.adetin 16.günü başlayacağım.ancak bu iki ayda olmazsa kllomene başlayıcağını söyledi.beni tedirgin eden de klomeni ağzına alması oldu?yani 6,48 progesteron değeri klomene başlatacak kadar düşük mü diye düşündüm.belki lekelenmelerde progesteronun düşüklüğünden olabilir.bilmiyorum gerçi siz daha iyi bilirsiniz.bundan 4 ay öncede kimyasal gebelik yaşadım.umarım progestan işe yararda klomene gerek kalmaz..
Cevabınız için teşekkürler:))....
bu arada ben adet oldum demekki progestreon değerinin yüksek olması bişey ifade etmiyor((
bakalım 3. gün doktora gideceğim
bundan sonra nasıl bir tedavi uygularki
herşeyimiz yaptık
sadece rahim fişmi çektirmedik
oarada sorun olabilir mi???
benimde 21 gun.28.34 cikmisti ama o ay adet olmustum..bu tamamen yumurtanin catlamasi ve o ay yumurtladigimizla ilgili birsey...
korkun olmasın klomenein işlevi farklı o yumurtalıklarında gelişimi uyarıp hormon üretimini de dengeleyecek gebelik daha ihtimali daha yuksek bir tedavi.
selam tekrardan yumurta gelişimi için ilaç başlandı madem, çtlatmak için de bir iğne yapılsın, ardından da birlitelik öneriliyorsa ya da aşılama yapılıyorsa da crinpne vajinal jel diye bir progesteron jelden günde birkez yapılsın bakalım bir sürede böyle deneyin. Dilerim umutlarınız emekleriniz boşa çıkmaz. Bunlarla da sonuç alamazda tüp bebek tedavisine ihtiyaç duyarsanız da dünyanın sonu olmadığını unutmayın.tekrar merhabalar...geçen ay adetin 16.günü den başlamak üzere 10 gün progestan kullandım.adet öncesi lekelenmelerim biraz geçiklmeli olrakta olsa yine oldu.hatta ilacın bitmesine 2 gün varken başladı.anlamadım.progestan kullanırken normall mi hala bu lekelenmeler...
Ve adet oldum.korunmayı bırakalı bir yıl oldu.doktora gittim tekrar.adetin 3. Günü hormon tahlili istedi.sonuçlarım normal.bundan önceki aylarda yapılan ultrason sonuçlarında da yumurta gelişimi çok iyi sansın yüksek diyordu.11.günü folikül 16mmdi.iyi değerlendirin diyordu.3 -4 farklı usgde aynı şeyi söyledi.eşimin sperm sonuçlarıda normal çıktı.daha öncede size söylediğim gibi tek kusur sanırım 21.gün progesteron değeri 6,48 çıktı.yumurta gelişimi iyi olmasına rağmen 2 ay üst üste aynı çıktı progesteron değeri.
Bugün bana adetin 5.günü başlamak üzere serophene diye bir ilaç verdi.yumurta geliştiriyo sanırım.ama hani benim yumurtalar güzel gelişiyordu sanssın var deniliyordu?anlamadım...((ne olacak doktor hanım şimdi?bu tabloya göre bende yumurtlama problemi olabilir mi?6,48 progesteron değeri hamileliğe hangi açından engel(yumurta kalitesi yoksa tutunma mı?)?bu arada progestana da devam dedi doktorum.
Kusura bakmayın çok uzattım ama kafam çok karıştı.vaktinizi ayırıp bana açıklayıcı bi bilgide bulunursanız inanın çok sevinirim.
şimdiden teşekkürler...
selam tekrardan yumurta gelişimi için ilaç başlandı madem, çtlatmak için de bir iğne yapılsın, ardından da birlitelik öneriliyorsa ya da aşılama yapılıyorsa da crinpne vajinal jel diye bir progesteron jelden günde birkez yapılsın bakalım bir sürede böyle deneyin. Dilerim umutlarınız emekleriniz boşa çıkmaz. Bunlarla da sonuç alamazda tüp bebek tedavisine ihtiyaç duyarsanız da dünyanın sonu olmadığını unutmayın.
selam adet tarihinizi bekleyip o vakte kadar ilaçlarınızı kullanıp sonra kanda gebelik testi bakın. eğer bildiğiniz gibi kırmızı normal adet kanmanız başlar ise ilaçlarınızı kesersiniz. yoksa bu kahve renkli lekelenmeler bazen ilaca bağlı bağzen gebelik kesesnin tutunması ile ilgili olabilir.Merhaba doktor hanım:)aynen sizin dedikleriniz gibi oldu...adetin 5.günü başlamak üzere 5 gün günde bi tane serophene kullandım.11 gün yumurtalara bakıldı ve 20 ye 22 iki tane yumurta oluşmuş.doktorum o gün hemen çatlama iğnesi yaptı. ertesi 2 gün boyunca belli saatlerde ilişki önerdi.daha sonra 16.günü başlamak üzere 12 gün boyunca sabah akşam bir tane olmak üzere 200mg progestan kullanmamı söyledi.ve progestanı kullandığım 12.gün(adetin 27 günü oluyor)gebelik testi için gel dedi.Ancak şöyle bi sorunun war progestanı kullandığım halde bugün 25.günüm ufak karın ağrılarımla kanlı lekelenmeler başladı.doktara gebelik testi için 2 gün sonra gidicem.ben ne yapayım şimdi..gebelik yok büyük bi ihtimalle..Bu arada bu kanlı lekelenmeler bende 2 yıldır var.adetten 1 hafta önce başlardı bu ay 3 gün önce başladı.ilaçlardan herhelde..ama hala devam ediyor ve progestanı kullanıyorum...:bbo:CADIARZUne yapayım sizce fikriniz nedir bu durum için...
teşşekkürler...
Ayrıca bu ay tedaviye ilk kez başladım....
selam adet tarihinizi bekleyip o vakte kadar ilaçlarınızı kullanıp sonra kanda gebelik testi bakın. eğer bildiğiniz gibi kırmızı normal adet kanmanız başlar ise ilaçlarınızı kesersiniz. yoksa bu kahve renkli lekelenmeler bazen ilaca bağlı bağzen gebelik kesesnin tutunması ile ilgili olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?