progestan ilacı yardım lütfen

buhranlar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2013
56
6
Mrb hanımlar 13 haftalık hamileyim ve 6cm miyom var miyomum hamilelikten önce vardı 1cm idi gebelikle 6 ya yükseldi. Doktorum bugün miyomun için fitil vericem dedi ve progestan ilacını veridi şimdi korkuyorum bu ilaç miyomumu büyütürmü veya çoğaltırmı. Bide coraspin kullanıyorum Doktorum miyom düşük riskini arttırır dedi bunun için fitil vericem dedi . Ama bu ilaç hormon ilacı değil mi miyomu büyültmezmi?????? yardım lütfen

Merhaba oncelikle gebeliginiz hayirli olsun. Tesadufe bakinki bende hamileligime 5,5 cm miyomla basladim ve dr um progestan verdi hemen gunde 3 kez vajinal alacaksin dedi . Progestan hamilelik hormonudur miyomu besleyecek bir hormon degil ayrica miyom rahim kaslarindan olusan bir urdur rahim buyudukce ida buyuyecek maalsef. Ben hala progestan kullaniyorum. Hamileligimin basinda dusuk tehlikeai gecirdim ama atlattim cok sukur . Bu arada simdi miyomum 10 cm falan ve ayrintili ultrasonda birtane daha oldugu tespit edildi ama ben cok fazla aklima getirmiyorum. Tabi maslesef cok dikkatli olmak gerekiyor cunku erken digum riski hep var. Hayirlisi olsun diyelim. Ama progestanin faydasini gordum bence ben cunku rahmi rahatlatan biesey kasilmalari azaltiyor ve miyom li gebeliklerde kasilma tehlikelidir. Kendinize dikkat edin hayirlisi olsun.

X