Progestan kullananlar!!! Yardım!!!

mmmelekkks

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2012
167
4
46
İstanbul
Selam kızlar. Yaklaşık 6 haftalık hamileyim. Dün gece hafif pembemsi bir akıntım oldu ve hemen doktora gittik. Doktor Progestan verdi. Kullanım dozu olarak 3x1 yazmış. Bu günde 3 defa, bir tablet anlamında oluyor genelde ama prospektüste sabah 1 gece 2 tane kullanılabilir diye yazıyor. Sizce nasıl içmeliyim???
Bu sebeple progestan içenler nasıl içtiğini söyleyebilir mi???

aynı durum bende de olmuştu, bana da vermişti, günde 3 kez demişti,
ama ben kullanmadım açıkcası,
leke bi kere oldu, boşuna ilaç kullanmak istemedim, sorun yok şimdilik

aynı durum bende de olmuştu, bana da vermişti, günde 3 kez demişti,
ama ben kullanmadım açıkcası,
leke bi kere oldu, boşuna ilaç kullanmak istemedim, sorun yok şimdilik

Bende de çok sık olmuyor. Bi dün oldu bir de bugün 1 kere ama riske atmak istemiyorum. Günde 3 kez içmek daha mantıklı sanırım.

Bende de çok sık olmuyor. Bi dün oldu bir de bugün 1 kere ama riske atmak istemiyorum. Günde 3 kez içmek daha mantıklı sanırım.

ben sabah 1 aksam 2 olarak kullanıyorum ama gebe değilim. Doktorum yan etkilerinden dolayı bu şekil kullanmamı önermişti. bende uyku hali ve baş dönmesi yapıyor ..

merhaba bana da doktorum kanamadan sonra sabah 1 akşam 1 olarak verdi ama kanamanın dozuna göre günde 3 defa kullanıldığını duydum.isterseniz arayın doktorunuzu durumunuzu tekrar bir teyid ediverin hem içiniz rahatlar.şuan sizin tek ihtiyacınız olan şey doktorunuzun telkinleri biliyorum aynı şeyi bende yaşadım.geçmiş olsun

cnm bnde 6 haftalık gebeyim progestoronu 8 saatte 1 tablet dediler sabah-öğle- akşama eşit oluyor ama en iyisi doktorunun sana ne önerdiği bütün tedaviler kişiden kişiye değişiyor

Canim ben ilk gebeligimde gunde 3 tane ve 4 ay kullandim hic bir zarari yok aksine cok faydali bi ilac sakin aksatma rahim duvarini kalinlastirip bebegin iyi tutunmasini sagliyo egwr yanetkileri agir olursa sabah 1 aksam 2 olarak kullaniyosun normali sabah ogle aksam ben bu ilac hakkinda cok tecrubeliyim yaklasik 2 sene her ay kullandim canim faydasi var zarari yok...

selam, ben 13 haftalık hamileyim... gebeliğimin başından beri günde iki kez aldım. bu hafta bıraktım progestanı. Doktorunuz ne diyorsa onu uygulayın... hele ki lekelenmeniz varsa çok önemli. gece 2 tane alınmasının sebebi uyku veriyor olması...bende öyle bir sorun yapmadı... umarım sıkıntılarınız en kısa zamanda geçer.

Hepinize çok teşekkür ederim yorumlarınız için. İlacı sabah - öğle - akşam kullanmaya başladım. Bugün hiç akıntım olmadı.İşe yarayacak sanırım. Şimdiye kadar sabit bir doktora gitmemiştim karar veremediğim için ama doktoruma da karar verdim, 8 Haziran'a randevu aldım. O zaman kadar bu şekilde kullanacağım. Bir terslik olmadıkça randevuma kadar doktora gitmeyi düşünmüyorum. Geç olmaz herhalde 8 haziran değil mi? Sonuçta sık sık gidip doktorda yapılacak bir işlem de yok herhalde.

merhaba kızlar ben 8+6 günlük hamileyim. çok şükür kanamam falan yok. Şubat ayında düşük yapmıştım doktor o yüzden progestan verdi. Ama bu ilaç beni çok etkiledi ilacı içtikten sonra mümkün değil kafamı kaldıramıyorum sizdede böyle yan etkisi oluyormu? Ve bana doktor sabah akşam 1 er tane dedi.

Bende çok halsizlik yapmaya basladi bu ilaç sanki.ögretmenim ve şu an okuldayım ama ağzımı açacak halim bile yok bir da arada başım dönüyor az az. Böyle giderse haftaya rapor alacağım herhalde...

Benim de lekelenmelerim var ama Dr vermedi... Bir de bel ve kasık ağrım da var... Acaba başka Dr mı gitsem ama daha yeni gittim ve sık sık muayene olmak istemiyorum...

Kızlar tam lekeler bitti derken bugün daha da artmaya başladı. Akşam iş çıkışı önceki gibi çok az bir akıntım oldu. Az önce de daha koyu. Kasıklarım da hep ağrıdı bugün. Eve geldiğimden beri yatıyorum. Haftaya da rapor alıp işe gitmemeye karar verdim. İnşallah bir şey olmaz bebişime... Bu durumu yaşayıp şimdi iyi olanlar var mı aranızda? Çok canımı sıkamadan rahat olmaya çalışıyorum ama elimde değil endişeleniyorum.... Dua edin benim için... Hayırlısıyla iyi olsun her şey inşallah...

bence randevu aldığın doktoru arayıp durumunu bildirmelisin... daha önceye çekebilir muayeneni... bol bol dinlen bence... gerekmedikçe kalkma bile hep yat derim... benim doktorum 15 günde bir çağırıyor beni... ilk zamanlar her her hamile için riskli... moralini yüksek tut... herşey yoluna girer...

Bugün neredeyse hiç kalkmadan yattım, daha iyiyim. sadece bir kez çok az geldi akıntı. yarın doktora gideceğim hem kontrole hem de iş için rapor almaya.haftaya hep evdeyim inşallah iyi olacak bebeğim.

Bende çok halsizlik yapmaya basladi bu ilaç sanki.ögretmenim ve şu an okuldayım ama ağzımı açacak halim bile yok bir da arada başım dönüyor az az. Böyle giderse haftaya rapor alacağım herhalde...

bende ilk başlkarda öyleydim 6.haftada rapor aldım 5 günlük kafamı tutacak halim yoktu merak etme bünyen alışıyor zamanla ama gebeliğin etkiside var bunu unutma

ben öğretmenim kaç aydır tahtanın önüne bile doğru düzgün çıkamıyorum hep masadayım halsizlik oluyor hep

benımde hamileliğim ilk zamanlarında kanamam oldu aynı şekilde progestan kullandım bide ben çalışan bi insanım 1hafta rapor verdi hiç kımıldamadan yattım halsizlik ve uyku yapıyo aşırı derecede

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…