Progestan Kullanımı

aysegull88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2008
11
0
86
37
Bursa
Arkadaşlar merhaba,
Ben 5 haftalık hamileyim.Ancak doktorda bebeğin henüz kesesini yada kalp atışını görmedik.Buna rağmen doktorum bana progestan ilaç verdi. 1 haftadır bu ilacı kullanıyorum.Bununla ilgili bilgisi olan arkadaşlar bana yardımcı olabilirmisiniz?

Arkadaşlar merhaba,
Ben 5 haftalık hamileyim.Ancak doktorda bebeğin henüz kesesini yada kalp atışını görmedik.Buna rağmen doktorum bana progestan ilaç verdi. 1 haftadır bu ilacı kullanıyorum.Bununla ilgili bilgisi olan arkadaşlar bana yardımcı olabilirmisiniz?

yani hatırladığım kadarıyla progestan gebeliğin 3 ayına kadar düşük tehlikesini önlemek amaçlı tedbir olarak kullanılıyor..yani bu düşük riskin var falan deil sadece tedbir olarak diye biliyorum yani öyle hatırlıyorum..yani rutin bişey olduğunu düşünüyorum endişeye gerek yok yani..yardımcı olabilmişimdir inş.. :)bu arada Allah tamamına erdirsin darısı bizlerin başına Allah bağışlasın bebişini :)

Teşekkür ederim endişelendim bian ilk gebelik olunca ister istemez panik yapılıyor darısı başınıza inş :)

Son düzenleme:
canım benım bildiğim kadarıylada progestan düşük tehlikesi için verilıyor. ayrıca benım arkadasımın bebegının kalp atısnı 10. haftadan sonra dinletmişti doktor. bebege zararı olabılırmıs cunku .

merhaba
bende progestan kullanıyorum 2 aydır.. lekelenmem olduğu için başlattı doktor kanama olunca dozajını artırdı.. bu ilacın bebege bir zararı yok sadece hamilelik hormonunu artırıyo ve rahim kaslarının kasılmasını engelleyerek sağlıklı gebeliklerin büyük ölçüde devamını sağlıyo.. ama zaten bebekte genetik olarak bir anomali varsa bu ilaç da o bebeğin atılmasını engel olamıyormuş ve hamilelik sonlanıyormuş.. kanama veya lekelenme olmadıysa bu ilacı vermesi bi ilginç olmuş doktorunun.. vardır bi bildiği belki :)

Back
X