progestanla ilgili bir sorum var yardım...

mikrolif

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2012
578
55
118
arkadaşlar 17.haftam bitmek üzere cumartesi günü doktora gittim bu muayenemde doktorum karnının alt kısmında kasılma var bu istemediğimiz bir durum dedi ve bana progestan yazdı günde 3litre su iç dinlen dedi. progestan normalde düşük tehlikesi için veriliyormuş ama bana öyle bişey demedi ve de haftam da ilerledi yani bu tehlike için ilk haftalar verilmiyor mu bu ilaç çok huzursuzum bebeğime bişey olcak diye korkuyorum. arada iğne batar gibi sızlama oluyor karnımda.şimdi benim düşük riskim mi var ne olur yardım edin çok araştırdım ama cevap bulamadım bu haftalar için verilen progestan hakkında...

arkadaşlar 17.haftam bitmek üzere cumartesi günü doktora gittim bu muayenemde doktorum karnının alt kısmında kasılma var bu istemediğimiz bir durum dedi ve bana progestan yazdı günde 3litre su iç dinlen dedi. progestan normalde düşük tehlikesi için veriliyormuş ama bana öyle bişey demedi ve de haftam da ilerledi yani bu tehlike için ilk haftalar verilmiyor mu bu ilaç çok huzursuzum bebeğime bişey olcak diye korkuyorum. arada iğne batar gibi sızlama oluyor karnımda.şimdi benim düşük riskim mi var ne olur yardım edin çok araştırdım ama cevap bulamadım bu haftalar için verilen progestan hakkında...

Merhaba geçmiş olsun böyle bir sorunum olmadı ama 20. haftaya kadar düşük olabiliyormuş.. İlk 12 hafta daha fazla risk varmış 12 haftadan 20. haftaya kadarda düşük riski azda olsa bulunuyormuş şimdi internetten baktım orada yazanlara dayanarak söylüyorum.. Kanaman olmadığı sürece bence çok önemli bir tehlike yok diye düşünüyorum.. eğer durumun çok ciddi olsaydı doktorun seni eve bile göndermez hastanede takip ederdi sanıyorum ki.. Belki emin olman açısından bir doktora daha görünmen içini daha çok rahatlatır..

Onyedıncı haftamda kanama oldu ve progestan kullanmaya başladım. Suan 29 haftalık hamıleyım ve 34 haftama kadar da devam edecegım. Tamam progestan ılk haftalar düşüğü engelliyor ama aynı zamanda bu hap progesteron hormonu salgılandıgı için erken doğumuda engelliyor. Tek kötü yanı yan etkılerı onada katlanıcaz artık.. İçin rahat olsun kendine çok dıkkat et sureklı yat.. Bana hala dışarı yasak sadece lavaboya kalkabılıyorum maalesef. Umarım saglıcakla alırsın bebegını kucağına.

bende 28. haftaya kadar kullandım.bebeğin tutunmasını sağlıyor.tabii aynı zamanda progesteron hormonu salgıladığı için erken doğum riskini de ortadan kaldırıyor.kendini üzme.bu bir tedbirdir.önemli bişe olsa dr mutlaka paylaşır senle.geçmiş olsun

bana da aynı şekilde 14. haftamda verdi hiçbir açıklama yapmadan on günde bir 5 tane, yanında bir de kan pıhtılaşmasını önleyici coraspin diye bir ilaç daha vermişti..daha sonraki randevumuzda sorduğumda ise sadece önlem amaçlı verdiğini söyledi...

progestan rahim duvarını güçlendiriyor rahmin bebeği tutmak için daha güçlü oluyor ilk 3 ay düşük tehlikesi yüzünden kullandım

Back
X