• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Progesteron acil bakar mısınız

Fikir sormuşsunuz fikir üretiyoruz ama siz kendinizi öyle bi şartlamışsınız ki fitilin sıkıntı olmadığına asla ikna olmayacaksınız o yüzden ilacı kullanmayın ve başka doktora gidin
Kendimi şartlamadım ben tarafından doğru olduğunu düşündüğüm kısmı açıklıyorum ben de bu işin uzmanı değilim tabi ama okuduğum kadarıyla rutin gidişatında bebek o hafta zaten görülmez diye bildiğim için söyledim sizin söylediğinize istinaden, şahsi algılamayın öyle bir amacım yok 💐

Bencede yok ama inşallah kötü bir şey olmadığı sürece kullanmak taraftarı değilim sadece inşallah Allah göstermesin öyle bir durum olmasın tabi ama doğacak bebek her türlü doğar düşecek olan her türlü düşer istediğimizi kullanalım tutamayız istediğimizi yapalım ayıramayız
orası öyle tabii ki. ama dediğim gibi ben ilacın bir yan etkisini vs görmedim. bebeğim de gayet sağlıklı doğdu

Kendimi şartlamadım ben tarafından doğru olduğunu düşündüğüm kısmı açıklıyorum ben de bu işin uzmanı değilim tabi ama okuduğum kadarıyla rutin gidişatında bebek o hafta zaten görülmez diye bildiğim için söyledim sizin söylediğinize istinaden, şahsi algılamayın öyle bir amacım yok 💐
Estağfirullah şahsi algıladığım için değil sadece inanılmaz derece de bu konuda strese girmişsiniz belki farkında değilsiniz ve emin olun bu stresiniz ilaçtan daha da sorun bebek için. Ayrıca bu rutin bi kan tahlili aslında bana da bakılmıştı progesteron ilk muayenede ve ben de fitil kullanıyorum progesteron iyi olduğu ve bi sıkıntı olmadığı halde

ilacı almanızın hiçbir sakıncası yok. ben 2.5 ay kadar kullandım. bi sorun yasamadım.

onun dısında her gebelikte ilk muayenede rutün progesteron bakılır. benim de 5+3te bakılmıştı ve 13 küsür çıkmıştı.

progestan (size verilen fitil) adı üstünde düsük önleyicidir. rutin verilen bir ilaç değil evet ama bebeğin tutunmasına katkı sağlar. rahimden dolayı oluşabilecek düsük riskini azaltır. yoksa zaten düsecek olan bebek progestanla da düsüyor.

doktorunuza güvenmiyorsanız baska doktora da sorun. benim de hafif regl sancım oluyordu. doktoruma söyledim ne olur ne olmaz biz progestan baslayalım dedi. 17.haftaya kadar da kullandım diye hatırlıyorum
5+3 de Yolk saçı görmüş müydünüz sadece kese miydi

Yaaaa çok soru sordum kusura bakmayın mide bulantısı yaşadınız mı acaba yaşadıysanız kaçıncı haflararda başladı
ne demek.. hiç sorun değil 🥰

bende mide bulantısı hiç olmadı. sadece bir kez 7.haftada bir kez de 17.haftada kustum. öyle birden bire kustum sadece mide bulantım hiç olmadı 🥰

sadece 25. hafta sonrasında bebek büyüdükçe mide yanmalarım oldu.

Peki ne zamana kadar kasık ağrılarınız devam etti 6. 7. Hafta içinde oluyor muydu
ilk 4.haftada falan oldu. sonra 8.haftada tekrar 3 gün kasık ağrım oldu. doktoruma söyleyince düsük önleyici basladı bana. tekrar olmadı ilaç kullandığım için de

Arkadaşalar iyi akşamlar bu ay 5 gün femara kullandım 5. Mayısta kontrole gittiğimde 22 mm tek yumurtam olduğunu söyledi doktor gün aşırı ilişki dedi sonraki gün akıntım ve çok kasık ağrım oldu çatlamış diye düşündüm doktor 8 mayıstan itibaren günde 2 defa progestan kullanmamı söyledi. Kasık ağrılarım ve şiddetli göğüs ağrım var bugün idrar testi yaptım negatif maleseff 😞 ama ağrılarım hala var bat 23 mayıs. Fikirlerinize ihtiyacım var 🙏

Back
X