Progesteron yumurtlama hormonu. Her ay yumurtlama olmayabilir. Polistik over olabilir.Herkese merhaba. Bir arkadaşımla ilgili soru sormak istiyordum. Arkadaşım benimle yaşıt 21 yaşında ve yüzündeki sivilceleri ile ilgili hormon testi yaptırdı. Progrsteron Sonucunun çok düşük çıktığını söyledi. Tam değer vermemekle birlikte 0.2 civarlarında olduğunu söyledi. Adetinin 2. Günü yaptırmış. Morali çok bozuk. Kısırlıktan korkuyor. Onun adına sormak istedim bu değerler çok mu kötü ve ne yapmamız gerekir
Yok değil. Tek bununla çocuk olmaz denilemez ki. Bir çok hormon var. Ona da bakılır falan.Değeri söylemem diyor ama 0.2 nin altında diyor. Dediğinizi anladım ama bu bir tehlike midir ilerde çocuk olma konusunda.
Adet döneminde progesteron hormonu zaten en düşük seviyelerinde olur. Önemli olan 21. Gününde yapılan progesteron tahlili eğer o 1 in altında çıkarsa problem vardır.Değeri söylemem diyor ama 0.2 nin altında diyor. Dediğinizi anladım ama bu bir tehlike midir ilerde çocuk olma konusunda.
Ben ondan gizli yazdım o kimseyle paylaşma demiştiCok enteresan, yeni uye arkadasi adina yaziyor. Keske bi zahmet kendisi uye olsaydi da, aciiiik acik yazsaydi sorunu
Burdan bir nick alip yazinca kimse kim oldugunu anlamazdi ki. Hem kimseyle paylasma dediyse siz neden dert edinip uye olup konu actiniz?Ben ondan gizli yazdım o kimseyle paylaşma demişti
Canim progestron testi adettin oldugunde yapilmaz yumurlama olduktan sonra bazen kadinlarda 14gun bazi kadinlarda 21 gun olmalidir bende adetimin 3 gunun yaptidigimda 0.2 cikmisti sonraki ay afetimin 21 gunu yaptirdim 18.4 cikti yumurtlama olmustu polikistik overim yani 21 gunu tekrarla testiBaşka düşüncesi olan varsa yazabilir mi çok korkuyoruz
Yani şuan 0.2 nin altında olması sorun değildir değil mi?Canim progestron testi adettin oldugunde yapilmaz yumurlama olduktan sonra bazen kadinlarda 14gun bazi kadinlarda 21 gun olmalidir bende adetimin 3 gunun yaptidigimda 0.2 cikmisti sonraki ay afetimin 21 gunu yaptirdim 18.4 cikti yumurtlama olmustu polikistik overim yani 21 gunu tekrarla testi
Evet sorun degil adet oldugunda yumurtlamiyorsun cunkuYani şuan 0.2 nin altında olması sorun değildir değil mi?
Adetin 21. Gününde yapılan progestron tahlili 5in üstünde çıkıosa bildiğim kadarıyla sıkıntı yok diye biliyorum. 5ten düşük çıkarsa yumurtlama problemi vardır diye biliyorm yumurtlamaya yardımcı tedaviler uygulanıyor.Peki diyelim o değerlerin altında çıktı bunun tedavisi var mıdır yoksa kesin kısır mıdır?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?