• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Progesteron sonucum

Reglin 21.günü progesteron değerine bakıp sağlıklı yumurtlama geçirilip geçirilmediği anlaşılıyor. 10 ve üstü değerler iyi aşağısı yumurtlama döneminin çok sağlıklı yaşamadığını gösteriyor.
Canım ben pcosum 21. Günü doğru çıkması imkansiz bende mesela bak dün reglin 25. Günü pik gördüm bugünde pik görüp lh verdim kan testi ve 30.75 çıktı yani bugün zirve progestani ne zaman baktirmaliyim onu anlayamiyorjn

Canım ben pcosum 21. Günü doğru çıkması imkansiz bende mesela bak dün reglin 25. Günü pik gördüm bugünde pik görüp lh verdim kan testi ve 30.75 çıktı yani bugün zirve progestani ne zaman baktirmaliyim onu anlayamiyorjn
O zaman şöyle düşünülebilir. Pcos olmayanlarda 14.gün çatlıyor gibi düşünülüyor ve tam 1 hafta sonra progesteron değeri bakılıyor. Sende de bugün pik ise çatlamadan bir hafta sonra baktırabilirsin. Çünkü aslında çatlamadan 1 hafta sonra bakıyorlar. Ovulasyon testleri bu anlamda fayda sağlayabilir.

Hayırlı olsun bu progesterona ne zaman bakılması lazim dün pikti ovu testim bugün de pinti hatta hastaneye gitmiştim gitmişken lh baktırdım o da 30.75 yani pik olduğunu doğruladı bu testi ne zaman yaptirmaliyim ben pcosum o yüzden ovu testiyle takip ediyorum

Genelde adetin ilk gününü 1 sayıp 21. gün bakılıyor
Pcoslulara ovulasyon testi pek önerilmiyor çünkü pcoslularda lh hormonu normalden daha yüksek

Pcoslulara ovulasyon testi pek önerilmiyor çünkü pcoslularda lh hormonu normalden daha yüksek
O zaman doktor kontrolünde çatladığı görüldükten bir hafta sonra mı kan testinde bakılmalı progesterona?

O zaman şöyle düşünülebilir. Pcos olmayanlarda 14.gün çatlıyor gibi düşünülüyor ve tam 1 hafta sonra progesteron değeri bakılıyor. Sende de bugün pik ise çatlamadan bir hafta sonra baktırabilirsin. Çünkü aslında çatlamadan 1 hafta sonra bakıyorlar. Ovulasyon testleri bu anlamda fayda sağlayabilir.
Yani büyük ihtimalle yarın catlicak 9nda mi gideyim

Hayir benim hormonlarim da sorun yok ve lh testim gayet net belli oluyor normal günler silik pik olduğu gün kopkoyu benim usg de pcos gözüküyor

Hayir benim hormonlarim da sorun yok ve lh testim gayet net belli oluyor normal günler silik pik olduğu gün kopkoyu benim usg de pcos gözüküyor
O zaman dediğim gibi pikte kopkoyuyu gördükten sonra siliniyor ya işte o silindiği günden 1 hafta sonra gidilse olur

O zaman siz pcos değilsiniz
Sadece görüntü olarak varsa pcos olmuyor, pco oluyor
İkisi farklı şeyler

Back
X