progynex yumuşak kapsül ve jel arasındaki farklar

Zeytinyapragi

Guru
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2009
159
1
316
İstanbul
merhaba arkadaşlar,
ben progynex 200 mg yumuşak kapsül kullanıyorum. bunu kullananınız varmı acaba
jel ile arasındaki fark nedir?
bilen ve kullanan varsa nolur bana yardımcı olsun???????

canım bazı doktorlar hapını veriyor (ki tüp sonrası pozitif gelince iğneyi kesip bana onu vermişlerdi ama bebeğin kalbi durdu) aşılama sonrası da sonuca kadar jelini verdiler. frakını düşünme dr ne verdiyse onu kullan. inşş bebeğine kavuşursun

ben de teste kadar iğnesini kullandım. testten sonra yumuşak kapsül kullandım günde 3 tane ( fitil şeklinde) bence en rahatı bu. daha öncelerde jel falan kullanmıştım, iğne zaten mahvediyo, en güzeli bu kapsüller. şimdi 11. haftamdayım günde 1 taneye düşürdü doktorum haftaya da tamamen keseceğiz inşallah.

yumusak kapsülü ilk defa duyuyorum ben.. benim önce jeldi, kelimenin tam anlamıyla mahvetti beni, malum bölge şişti, doktora gittim transferin 3. günüydü, temizlediler içini.. sonrasında iğneye döndük, vuran hemşiremin ellerine sağlık ki acıtmadan yavaş yavaş vurdu hep, sonrasında morarmalar oldu tabi, maalesef sonucum negatig olunca kestik zaten ilaçları.. ben jel ve iğne arasında ne fark var hangisi daha etkili diye sormustum, ikisi de aynı yani muadil dediler, jeli kullanım kolaylığı sebebiyle tercih ediyorlar sanırım. yumusak kapsülü de ilk defa forumda okudum, vajinadan konulan bi fitil mi?

dün yumurtalarım toplandı, bana hem kapsül hem iğne yazdılar.. her akşam bir tane iğne vuruluyorum, günde üç defa ikişer adet kapsül kullanıyorum vajinal yoldan.. kapsülü jelle kıyaslayamam ama bence o kadar da kolay değil kullanım... iğneyi gidip hemşireye vurdurmak dışında hiç bir sorun yok... iğne benim canımı nerdeyse hiç acıtmıyor.. sadece kalçada iğne yerinde morluk oluştu vurulduktan sonra o kadar.. hele bugün vuran hemşire öyle rahat yaptı ki... iğne kalın uçlu normal şırınga olduğu halde ete girerken bile bir acı hissetmedim...
bence doktor ne diyorsa kullan gerisini merak etme... sonuçta işin uzmanı onlar..

Ben iki tedavidede günde 3 sefer 2. tane yuvarlak tablet kullandim.Kullanimi cok rahat fitil ve tampon gibi vaginaya yerlestiriliyor.Ama ben ikisindede cok siddetli mantar problemi yasadim.Geceleri uyuyamadigim oldu.Inanilmaz bir sikinti yani.Cünkü yerlestirdikten sonra akmaya basliyor ve tahris oluyor vagina.Böyle olunca bunun icin 6 gün fitil ve krem kullandim onlar biraz rahatlatti.Simdi doktorum yeni recetemi ve tedavi planimizi postalamis bu sefer jel ysmis receteye.Bende jeli merak ediyorum acaba kullanimi rahatmi.

arkadaşlar teşekkürler cevaplarınız için.açık sarı renkte yumuşak hapa benzer bişey kapsül.bana sabah-akşam 1er tane verdi. yani günde 2 tane.daha nezamana kadar devam edicem bilmiyorum.ama ben dışındaki çoğu arkadşıma jel verdiği için panik oldum.bazılarınız kapsülü duymamış bile.kullanımı kolay. ben çalışıyorum. jel biraz daha uğraştırıyor o yüzdenmi acaba bende kapsülü tercih etti anlamadım. bidahaki gittiğimde sorarım inşallah.
doktora sorana kadra kafamdaki soru işaretleri hala gitmeyecek ? :(

Ben o bahsettigin yumusak kapsulleri bungee nin de dedigi gibi mantar yapmasi sebebiyle yutarak kullandim ..

Tabii doktorumun bilgi dahilinde ..

Ayrica proynex igneyi de haftada 3 kez vuruldum ..

Biz elimizden geleni yaptir .. Takdir Rabbimin ..

Insallah güzelliklerle bizlere emeklerimizin karsiligini verirr ..

Back
X