• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Proje yardımı...

nur35nur

Hayat kısa, kuşlar uçuyor...
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2012
7.006
14.212
498
Herkese selamlar.. Bir proje hazirliyoruz burdan da sevgili bayanlarin dertlerini,tavsiyelerini degerlendirmek istedim. Otobuslerde ayakta yolculuk yaparken yasadiginiz sıkıntılar nelerdir? Ozellikle tutunma aparatlariyla vs yasadiginiz sıkıntılar nelerdir?

1. Tutunma aparatlarının hiç hijyenik olmaması, düzenli aralıklarla değiştirilmemesi
  2. Sabit tutacaklı otobüslerde tutacakların sanki ayakta hepi topu 3 kişi duracakmışçasına 1 metre aralıklarla yerleştirilmesi
  3. Kimi otobüslerde otobüsün arka koridorunun eğimli olmasının ayakta durmayı zorlaştırması
  4. "Camlara dönerek geçelim" anonsları yüzünden arkamızdakiyle popo popoya gelmemiz ama bunun projeye faydası olmayabilir. :)

Tutunma aparatıyla olan sıkıntım şu ki..
O sabıt dursun,gerekırse ben kıpraşiim..ikimiz bir hareket edince aramızda güven sorunu oluşuyor..ınsan kendını koltuk başına atıveriyor mecbur..

(tabi ben en son 2 sene önce bındım..simdi aparat ne alemde bilmiyorum)

utk, post: 37584288, member: 625955"]
  1. Tutunma aparatlarının hiç hijyenik olmaması, düzenli aralıklarla değiştirilmemesi
  2. Sabit tutacaklı otobüslerde tutacaki ayakta hepi topu 3 kişi duracakmışçasına 1 metre aralıklarla erleştirilmesi
  3. Kimi otobüslerde otobüsün arka koridorunun eğimli olmasının ayakta durmayı zorlaştırması
  4. "Camlara dönerek geçelim" anonsları yüzünden arkamızdakiyle popo popoya gelmemiz ama bunun projeye faydası olmayabilir. :)
[/QUOTE]
Canim tesekkur ederim zahmet edip maddeler halinde yazmissin.. Yazdiginiz herseyi kurumuma bildirip yeni bir sistem getirmek amacimiz.. Fikirleriniz cok degerli.. Cama donup yolculuk tum bayanlarin ortak sikayeti galiba:

3Senedir otobüs kullanamadım hiç...

Bütün koltukları kaldırsınlar, daha çok yolcu sığar böylece. Hatta tutunma aparatı da kalmasın, sardalya konservesi gibi sıkışırsak kimse düşmez.

Şaka bir yana. Hareketli tutunma zımbırtıları gerçekten sinir bozucu. Onun dışında hiç fikrim yok.

Hijyenik olmamasi. Kırık olmasi. 10 kisiye 1 tane düşüyor olmasi. Milletin tam kafasinin ustunde durmasi.
Ha ben onlari tercih etmiyordum. Cok şükür artık otobuslere ihtiyacim kalmadi. Kalsa bile oturdugum yerin otobusu hep boş...

Arkadaslar simdiden tasarim icin fikirleriniz cidden bana yol acti. Yasadiginiz sıkıntılar varsa yada onerileriniz yazarsaniz cok mutlu olurum. Bu bir yenilestirme ve gelistirme projesi.. Fikir bildiren herkese tesekkurler msjlarinizi sikayetler basliginda iletecegim

Bu en onemli mühendislik hatasi galiba.
Normalde otobüs fazla tercih etmiyorum ama binmek gerekiyor ara sıra,boyum kısa ayakta yolculuk ettiğim takdirde aparatlara yetişemiyorum,cama doğru yapışıyorum tabi arkamdaki duranla popomuz denk geliyor:KK53:
Aslında En önemliside engelli vatandaşlarımız benim gözümde onlar için birşeyler yapılmalı otobüslerde yada dolmuşlarda otobüslerde ön koltuklar engelliler için ayrılmış ama hep sağlıklı insanlar oturuyor,engelliler geldiler mi yer bile vermeye tenezzül etmiyorlar ya birisi bağıracak kalkın orası engelli vatandaşlara ait diye yada şöför kaldıracak,yine bizler ayaktada yolculuk edebiliyoruz ama engelli vatandaşlarımız için yolculuk etmek bayağı bir sıkıntı oluyor eğer bir proje yapılacaksa önce engelli insanlar için yapılmalı toplu taşıma araçlarında.:KK43:

Back
X