Prolaktin değerim 357.1 ne oluyor?

beyazk

Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2013
23
2
16
35
Tüp bebek tedavisi için doktora ön görüşmeye gitmek için adetin 3. günü test yaptırdım prolaktin değerim 357.1 çıktı çok fazla değil mi?

serbest T3 : 2,82
Serbest t4-6 : 1,05
TSH : 1,96

ESTRADİOL : 42,9
PROLAKTİN : 357,1
FSH : 4,1
LH : 8,72

Tüp bebek tedavisi için doktora ön görüşmeye gitmek için adetin 3. günü test yaptırdım prolaktin değerim 357.1 çıktı çok fazla değil mi?

serbest T3 : 2,82
Serbest t4-6 : 1,05
TSH : 1,96

ESTRADİOL : 42,9
PROLAKTİN : 357,1
FSH : 4,1
LH : 8,72
Evet biraz fazla cikmis ama buyuk bir problem degil.normalde dostinex adli bir hapla deger normale donuyor ama tup bebek de hap vermeye gerek duyarmi bilmiyorum.bnmde bir zamnlar yuksekti hapla dusmustu.ama tup bebek tedavisinde hic tahlil yapmadilar demekii gerek gormuyolar

Sağol canım teşekkürler, daha öncede 34 felan olmuştu hap kullandım düştü ama bu sefer çok yüksek. Doktora henüz gitmedim haftaya gidicem ama başka bir doktora sorduk bu kadar yüksek olması normal değil dedi sadece hamileyken bu kadar yükselirmiş ama hamile değilim (keşke olsaydım :KK42: ) yada başka bir hastalık habercisi olabilir dedi testi tekrarlamamı istedi yarın tekrar test yaptıracağım belki hastanede karışıklık olmuştur.

Merak eden yada bu durumda olan diğer arkadaşlar için yazıyorum. Prolaktin hormonu hamilelik dışında bu kadar yüksek değer çıkıyorsa doktorlar beyin hipofiz bezi tümöründen şüpheleniyormuş ve testi tekrarlayıp beyin emarı istiyorlar. Çok şükür benim emar çektirmeye gerek kalmadan durum anlaşıldı. özel hastanede yaptırdığım yeni test sonucum 14,25 çıktı yani devlet hastanesinde yaptırdığım test yanlışmış... Doktorun tahmini laboratuvardaki makinenin tam olarak temizlenmediği ve bu yüzden karışıklık olmuş olabileceğini yönünde... Eğer sizin de prolaktin değeriniz bu kadar yüksek çıkıyorsa sakın ihmal etmeyin en kısa zamanda uzman bir doktorla görüşün arkadaşlar.

Back
X