Gebeliğe Hazırlık Prolaktin&Dostinex-Gebelik

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Elisalady

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2021
168
51
48
Merhaba, prolaktin hormonum 61 çıktı ,dostinex kullanmaya başladım.Reglimin bitmesine 3 gün var,gebelik planlıyoruz bu değer olması gereken değere düşer mi sizce , prolaktin yüksekliği ile hamile kalan var mı aranızda?
Bu durum beni üzüyor, lütfen deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz..

Merhaba, prolaktin hormonum 61 çıktı ,dostinex kullanmaya başladım.Reglimin bitmesine 3 gün var,gebelik planlıyoruz bu değer olması gereken değere düşer mi sizce , prolaktin yüksekliği ile hamile kalan var mı aranızda?
Arkadaşımın 250 civarıydı ona dostinex vermişti doktor içinde 8 adet vardı iki tane içmişti hamile olduğunu öğrendi adeti fazlasiyla gecikiyordu içerken mi öncesi mutlaka hamile kaldı bilmiyorum

Ben ise 159 değerim vardı 2 hafta kullandım 2 adet şuan 18 e düştü bı kaç aydır da yükselme olmadı

Arkadaşımın 250 civarıydı ona dostinex vermişti doktor içinde 8 adet vardı iki tane içmişti hamile olduğunu öğrendi adeti fazlasiyla gecikiyordu içerken mi öncesi mutlaka hamile kaldı bilmiyorum

Ben ise 159 değerim vardı 2 hafta kullandım 2 adet şuan 18 e düştü bı kaç aydır da yükselme olmadı
Çok teşekkür ederim 🙏 Umarım benimde düşer değerim de hamile kalırım.Allah isteyen herkese evlat nasip etsin 🙏

Kullanırken kalmadım
Ama şimdiye kadar aynı sebepten aynı ilaçla 2 kere tedavi gördüm
Tedaviniz süresinde olur mu gebelik bilmiyorum ama tedavi sonrasında oluyor gayet

Çok geç mi sürüyor tedavi süreci
2 ay filandı sanki emin değilim
Ama benim değerime göre kendi doktorumun verdiği dozla öyleydi
Sizinki belki daha farklıdır

Dostinexin bi zararı var mı bilmiyorum da herhanhi bi ilaç kullanırken gebelik düşünmek istemezdim

2 ay filandı sanki emin değilim
Ama benim değerime göre kendi doktorumun verdiği dozla öyleydi
Sizinki belki daha farklıdır

Dostinexin bi zararı var mı bilmiyorum da herhanhi bi ilaç kullanırken gebelik düşünmek istemezdim
Haklısınız aslinda doktorumla tekrar bu konuyu konuşucam zaten ,umarım tedavi süreci kısa olur 🙏

Gebelik var mı bakar misinz

Eklentiler

• Screenshot_2021-10-29-23-37-05-58.webp
    Screenshot_2021-10-29-23-37-05-58.webp
    6 KB · Görüntüleme: 46
  • Screenshot_2021-10-29-23-36-45-45.webp
    Screenshot_2021-10-29-23-36-45-45.webp
    5,4 KB · Görüntüleme: 52
Benimde 7-8 ay önce prolaktin hormonum yüksek çıktı 50 küsürlerde göğüsün aşırı şişmişti ve yara çıktı. 1 ay hap kullandım. Tekrar bastırdığımda normal değerdeydi. Şuan hamileyim zaten ve pko kistim olmasına rağmen çok takmayın böyle şeyleri kadınız her zaman hormonlarımız değişiklik gösterebilir.

Benimde 7-8 ay önce prolaktin hormonum yüksek çıktı 50 küsürlerde göğüsün aşırı şişmişti ve yara çıktı. 1 ay hap kullandım. Tekrar bastırdığımda normal değerdeydi. Şuan hamileyim zaten ve pko kistim olmasına rağmen çok takmayın böyle şeyleri kadınız her zaman hormonlarımız değişiklik gösterebilir.
Cok sevindim adınıza,Allah sağlıkla kucağınıza almayi nasip etsin inşallah 🙏
Gerçekten böyle prolaktin yüksekliği yaşayıp sonrasında hamile kalan annelerin cevaplarını okuyunca bana çok umut oluyor , çok teşekkür ederim 🙏

Cok sevindim adınıza,Allah sağlıkla kucağınıza almayi nasip etsin inşallah 🙏
Gerçekten böyle prolaktin yüksekliği yaşayıp sonrasında hamile kalan annelerin cevaplarını okuyunca bana çok umut oluyor , çok teşekkür ederim 🙏
6 seneden beri polikistik over kistim var 3-4 sene doğum kontrol hapları kullandım üstüne prolaktin hormonum yüksek çıktı. 1 kutu bitirdim ilacı 8 adet zaten sonradan herşey düzene oturuyo merak etmeyin. Fazla yüksek değil ona şükredin bende ilk başta ne olduğunu bilmiyodum sizin gibi endişelendim ama doktorum bu ne ki 200 lerde olan hastalarım şuan anne dedikten sonra tüm olumsuzlukları attım kafamdan. Olumsuz hiçbişey düşünmeyin🥰💗 Rabbim sizede en kısa zamanda nasip etsin sağlıklı bir evlat.🤲🏻

6 seneden beri polikistik over kistim var 3-4 sene doğum kontrol hapları kullandım üstüne prolaktin hormonum yüksek çıktı. 1 kutu bitirdim ilacı 8 adet zaten sonradan herşey düzene oturuyo merak etmeyin. Fazla yüksek değil ona şükredin bende ilk başta ne olduğunu bilmiyodum sizin gibi endişelendim ama doktorum bu ne ki 200 lerde olan hastalarım şuan anne dedikten sonra tüm olumsuzlukları attım kafamdan. Olumsuz hiçbişey düşünmeyin🥰💗 Rabbim sizede en kısa zamanda nasip etsin sağlıklı bir evlat.🤲🏻
İnşallah çok teşekkür ederim güzel dileğiniz için 🙏🥰 Rabbim anne olmak isteyen her kadına nasip etsin inşallah 🙏

Benim de gebelikten 1-2 ay önce 50-60 arası bir değer çıkmıştı. Çok yan etki yaptığı için sadece 1,5 adet hap kullanabilmiştim. Ama etki etti sanırım:)
Değeriniz yüksek değil inşallah bir an önce etki eder. Yalnız gebeliği görürseniz hemen bırakın

Back
X