PROLAKTİN Hormonu hakkında bilgisi olan :((

yusraa

kızım benim dünyamm
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2013
249
48
43
merhaba hanımlar aranıza yeni katıldım sayılır sizlere bişey danışacaktım ben 1 yıllık evliyim ikimizde çocuk istediği için hiç korunmadık dün hormon testi yaptırdım bugn eşim sonuçları almış doktora göstermiş değerlerim normal gözüküyor ama prolaktin hormonu yüksek çıkmış sınırda 5 ile 23 ng arası normal sayılırmış benimki 29 çıkmış pekbi bilgim yok sizlerede sorim dedim aranızda bilen varmı yada yüksek çıkıpta hamile kalan? :5: yardımmmm

Son düzenleme:
Çok yüksek bir değer değil. Benim de 30-40 arası çıkardı hep. Dostinex isimli bir ilaç var, kuvvetli bir ilaç. Doktor gözetiminde haftada 1 ya da yarım tablet kullanılıyor. 3-4 hafta gibi bir sürede istenen değere geliyor.

merhaba hanımlar aranıza yeni katıldım sayılır sizlere bişey danışacaktım ben 1 yıllık evliyim ikimizde çocuk istediği için hiç korunmadık dün hormon testi yaptırdım bugn eşim sonuçları almış doktora göstermiş değerlerim normal gözüküyor ama prolaktin hormonu yüksek çıkmış sınırda 5 ile 23 ng arası normal sayılırmış benimki 29 çıkmış pekbi bilgim yok sizlerede sorim dedim aranızda bilen varmı yada yüksek çıkıpta hamile kalan? :5: yardımmmm

evet bende yuksek cıkardı DOSTINEX yarım kullanıyordum benim 4 sene cocuğum olmadı.ama şunu de soyleyim bu hormon stres den cok etkilenıyr yani nekadar stres okadar yuksek.uzuntu stres onu yukseltıyor.gebe kalmayı engellemıyor ama geçıktırıyor.sen doktora girmişsın sana cok yuksek olsaydı doktor bu ilaçı yazardı.lütfen stres yapma.

Çok yüksek bir değer değil. Benim de 30-40 arası çıkardı hep. Dostinex isimli bir ilaç var, kuvvetli bir ilaç. Doktor gözetiminde haftada 1 ya da yarım tablet kullanılıyor. 3-4 hafta gibi bir sürede istenen değere geliyor.
umarım benmde en kısa surede geçer anne olmayı çok istiyormm...:emir_bebek:

evet bende yuksek cıkardı DOSTINEX yarım kullanıyordum benim 4 sene cocuğum olmadı.ama şunu de soyleyim bu hormon stres den cok etkilenıyr yani nekadar stres okadar yuksek.uzuntu stres onu yukseltıyor.gebe kalmayı engellemıyor ama geçıktırıyor.sen doktora girmişsın sana cok yuksek olsaydı doktor bu ilaçı yazardı.lütfen stres yapma.

evet stresten kaynaklanıyormuş ben testi dun yaptırdım sonuçlar bugundu ben gidemedim eşim gitti sonuçları almaya anormallik varmı diye sonuçları göstermiş eşimede test yapılcak ondan sonra tedaviye başlancak umarım en kısa sürede hamile kalabilirim bu arada saolun içim rahatladı..

Sıkı sütyen bile prolaktini yükseltir.

Genel tavsiye edilen sabah uyandıktan en fazla 30-45 dk sonra sütyen gitmeden yapılan ölçümdür.

Memelerine banyoda sıcak su tutma, sakın elleme, süt geliyor mu diye sıkma.

Ve 29 yüksek değil, adetlerin düzenliyse sorun olmayan bir rakam.

Sıkı sütyen bile prolaktini yükseltir.

Genel tavsiye edilen sabah uyandıktan en fazla 30-45 dk sonra sütyen gitmeden yapılan ölçümdür.

Memelerine banyoda sıcak su tutma, sakın elleme, süt geliyor mu diye sıkma.

Ve 29 yüksek değil, adetlerin düzenliyse sorun olmayan bir rakam.

yok zaten süt gelme felan bugun ögrendim sonuçları adetimde düzenli pek bi bilgimde yoktu bu konu hakkında biraz araştırınca korktum gebeliğe engel mi diye dediğiniz gibi çok yuksek değil normali 5-23 arasıymıs doktor sınırda demiş eşime sıkıntı olmaz umarım bu arada saolun cevabnz için...

benim 75 e kadar çıkmıştı değerim. süt hormonu bu gebe kalmayı engelleyebilir ama tek sorun prolaktinse ilaçla normal değere düşer merak etmeyin. stres çok etkiliyor bu hormonu maalesef.

benim de 55 lerde 16 hafta boyunca haftada bir tane dostinex kullanıyorum. Stres yapmamaya çalışıyorum. Umarım geçer sakinlik önemli :31:

Evet benim de yuksek ama troidden dolayi yuksekmis o yuzden onu dusurmeye calisti dokturm aylarca ilac ictim troid icin en son testte normal cikti bu ikisi de ama troidim kontrol altinda tutuluyor hala.

benim 75 e kadar çıkmıştı değerim. süt hormonu bu gebe kalmayı engelleyebilir ama tek sorun prolaktinse ilaçla normal değere düşer merak etmeyin. stres çok etkiliyor bu hormonu maalesef.

tek sorun bu gözüküyor stres etkiliyomuş evlendiğim ilk günden beri istiyorum çocuk belki çok kafaya taktım ondan ama elde değil ister istemez strese giriyor indan ama

benim de 55 lerde 16 hafta boyunca haftada bir tane dostinex kullanıyorum. Stres yapmamaya çalışıyorum. Umarım geçer sakinlik önemli :31:
umarım dediğiniz gibi sakinlik önemli bende ögrendğimden beri çok takmamaya çalişıyorum pazartesi tedaviye başlıcaz hayırlısı..

Evet benim de yuksek ama troidden dolayi yuksekmis o yuzden onu dusurmeye calisti dokturm aylarca ilac ictim troid icin en son testte normal cikti bu ikisi de ama troidim kontrol altinda tutuluyor hala.

hımm odamı etkilıyormuş bu hormonu umarım hepimiziki istenilen değere düşer

Canım benımde ploraktınım 35 ve hamıle kalamıyorum,ılk cocugumda ogrenmıstım yuksek oldugunu ve 1ay dostınex kullandım ve hap bıter bıtmez hamıle kaldım ama dusme tehlıkesı oldu ıkı defa 10 gun ve 7 gun hastanede yattım.sonradan ınternette okurken anladımkı dostınex kullanan kadınlardan bazıları dusuk yapmıs,ılacın arkadındada yazıyor zaten bıttıkten sonrakı ay dada korunmaya devam edın dıye.sagolsun dr um ıcerken korun demıstı ama ertesı ay korun dememıstı,cok sukur sag salım dogdu,simdi gene cocuk istiyoruz ama ploraktin gene ayni ve ilactan urktum acikcasi yorumlari okudukca,bugun tesadufen trt de saracoglu cıktı ve ploraktını yuksek olanlar aslan pencesı cayı ıcsın kesınlıkle duser dedı ,yarın hemen almayı dusunuyorum bı de yumurtlamak ıcın ıncır kürü yapsınlar dedı ,ıkısını de google yazarak bulabılırsın canım,ınsallah derdımıze care buluruz

ben evli olmadığım halde benim de prolaktin hormunu yüksek çıkmıştı nedenini pek anlayamadık açıkçası :) dostinex verdi bana da ağır bir ilça baş dönmesi ve uyku yapıyor. önümüzdeki ay ilaç bitince tekrar kontrole gidicem. bana da doktorumun dediği hamilelik durumun olmayacağına göre stresten yüksek çıkıyor dedi ki stresi bol bi insanımdır yani pinpirik ötesi olduğum söylenir herşeyi takarım kafaya çok kötü bir huy görüldüğü gibi herşeyi tetikliyor bu lanet stres...

Canım benımde ploraktınım 35 ve hamıle kalamıyorum,ılk cocugumda ogrenmıstım yuksek oldugunu ve 1ay dostınex kullandım ve hap bıter bıtmez hamıle kaldım ama dusme tehlıkesı oldu ıkı defa 10 gun ve 7 gun hastanede yattım.sonradan ınternette okurken anladımkı dostınex kullanan kadınlardan bazıları dusuk yapmıs,ılacın arkadındada yazıyor zaten bıttıkten sonrakı ay dada korunmaya devam edın dıye.sagolsun dr um ıcerken korun demıstı ama ertesı ay korun dememıstı,cok sukur sag salım dogdu,simdi gene cocuk istiyoruz ama ploraktin gene ayni ve ilactan urktum acikcasi yorumlari okudukca,bugun tesadufen trt de saracoglu cıktı ve ploraktını yuksek olanlar aslan pencesı cayı ıcsın kesınlıkle duser dedı ,yarın hemen almayı dusunuyorum bı de yumurtlamak ıcın ıncır kürü yapsınlar dedı ,ıkısını de google yazarak bulabılırsın canım,ınsallah derdımıze care buluruz[/QUO inşallah bende hap biter bitmez hamile kalırım sağolun bu arada aslan pençesini en kısa zamanda denicem ilacıda bi arastırım ama mecbur kullancam gibii :18:

ben evli olmadığım halde benim de prolaktin hormunu yüksek çıkmıştı nedenini pek anlayamadık açıkçası :) dostinex verdi bana da ağır bir ilça baş dönmesi ve uyku yapıyor. önümüzdeki ay ilaç bitince tekrar kontrole gidicem. bana da doktorumun dediği hamilelik durumun olmayacağına göre stresten yüksek çıkıyor dedi ki stresi bol bi insanımdır yani pinpirik ötesi olduğum söylenir herşeyi takarım kafaya çok kötü bir huy görüldüğü gibi herşeyi tetikliyor bu lanet stres...

aynen herşeyi tetikliyor bende en ufak şeyi kafaya takın bir insanım ve olumsuzluklardan çok çabuk etkilenirim hayırlısı bakalım nolcak stresten uzak durmaya çalışalım

Bende doktora adet görememe şikayetiyle gittim. Evli değilim. Kist çıktı ayrıca prolaktin çok yüksekti. Banada dostinexi verdi, kullanmaya başladıktan sonra adet görmeye başladım. Kistte kayboldu ortadan. Yalnız doktor sakın bırakma bu ilacı 1 sene kullanacaksın dedi. Haftada 2 adet kullanıyorum. Halen devam ilaca, bitince hormonlarım tekrar ölçülecek. Bu ilacı kullananlar hamile kalmamalı çünkü çocuğu da düşürüyormuş, hamile kalabilme şansım olduğuna çok sevindim. gerçi evli değilim daha ama. Korktum yine de ileride çocuğum olmazsa diye. İnş. olmaz ileride bir sıkıntı, kısmet artık.

Back
X