Arkadaşlar hepinize merhaba. Adım Sena. 32 yaşındayım. 2 yıllık evliyim. Eşimle evlendiğimizden beri hiç korunmadığımız halde gebelik oluşmadı. İlk evlendiğimizde adetlerim genelde düzenliydi. En fazla 10 gün oynuyordu. Ama 4. aydan sonra adetlerim düzensizleşti. 2 ay üst üste adet görmediğim oldu. Kan tahlili yaptıdım. Prolaktin hormonum yüksekmiş. Haziran ayında yaptırdğım tahlilde Çıkan değer 16,9. Ekimde yaptıdığım tahlilde 28,41 çıktı. Doktorum bu değerin yüksek olmasının hamileliğime engel olduğunu söyleyerek bana DOSTINEX marka bir ilaç verdi. Kullandım ama adetim yine gecikti. Adet görmeme yardımcı bir ilaç kullandım. bitince 2 gün sonra adet oldum (bugün).
Cuma günü yine test yaptıracağım. Değerler normale döndümü diye.
Eşimde sperm tahlili yaptırdı. Benim doktorum değerlerin biraz düşük olduğunu, kendi doktoru ise ortalama referans değerlerin alt sınırına yakın olduğunu, çocuk olmasına engel teşkil etmediğini, sadece perhiz süresini 1-2 gün uzun tutmanın yeteceğini söylemiş.
Çocuk sahibi olmayı çok istiyoruz. Ama nerden nasıl başlasak bilemiyoruz. Maddi açıdan tüp bebek yaptırmak masraflı iş o sebeple boşa para harcamaktan korkuyoruz. Ya olmazsa diye. Bu konu hakkında çok araştırma yaptım. Sizlere de sormak istedim. Allah hepinize hayırlısını versin. Şimdiden ilgilenen herkese teşekkürler.
Cuma günü yine test yaptıracağım. Değerler normale döndümü diye.
Eşimde sperm tahlili yaptırdı. Benim doktorum değerlerin biraz düşük olduğunu, kendi doktoru ise ortalama referans değerlerin alt sınırına yakın olduğunu, çocuk olmasına engel teşkil etmediğini, sadece perhiz süresini 1-2 gün uzun tutmanın yeteceğini söylemiş.
Çocuk sahibi olmayı çok istiyoruz. Ama nerden nasıl başlasak bilemiyoruz. Maddi açıdan tüp bebek yaptırmak masraflı iş o sebeple boşa para harcamaktan korkuyoruz. Ya olmazsa diye. Bu konu hakkında çok araştırma yaptım. Sizlere de sormak istedim. Allah hepinize hayırlısını versin. Şimdiden ilgilenen herkese teşekkürler.