• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sol memede ağrı

sedaalg

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1
Puanlar
1
Merhaba
1 ay önce bir akşam sol memede sızı ağrı arası bir şey başladı, korktum tabi sol taraf olunca aklıma her türlü şey geldi. Ertesi gün hemen genel cerraha gittim ultrason ile bakıldı 6mm ve 9mm olarak 2 adet hipoekoik solid lezyon çıktı, doktorum korkulacak bişey yok hayatına devam et 3 ay sonra da kontrole gel dedi. Ağrı için de fibrokistik meme yapısı kaynaklı olur dedi. Tabi ben başka şeylerden olabilir diye önce kardiyoloji, göğüs hastalıklarına ve dahiliye bölümüne giderek detaylı kontrol yaptırdım bişey çıkmadı. Prolaktin değerim önceki ay 39 çıkmıştı ama genel cerrahın istediği tahlilde 25 çıktı. Prolaktin de memedeki oluşumların içeriğini etkileyebiliyormuş. 1 ay geçti üzerinden ama o sızı ara ara yokluyor ve aklıma takılıyor, Regl döneminden bağımsız olarak kendini hatırlatıyor. Hastalık hastası oldum yarın da psikiyatri randevum var, benim gibi aynı sorunu yaşayan var mı çözüm bulan var mı acaba? İnsan derdi olunca başkasının tecrübesi var mı merak ediyor

Merhaba
1 ay önce bir akşam sol memede sızı ağrı arası bir şey başladı, korktum tabi sol taraf olunca aklıma her türlü şey geldi. Ertesi gün hemen genel cerraha gittim ultrason ile bakıldı 6mm ve 9mm olarak 2 adet hipoekoik solid lezyon çıktı, doktorum korkulacak bişey yok hayatına devam et 3 ay sonra da kontrole gel dedi. Ağrı için de fibrokistik meme yapısı kaynaklı olur dedi. Tabi ben başka şeylerden olabilir diye önce kardiyoloji, göğüs hastalıklarına ve dahiliye bölümüne giderek detaylı kontrol yaptırdım bişey çıkmadı. Prolaktin değerim önceki ay 39 çıkmıştı ama genel cerrahın istediği tahlilde 25 çıktı. Prolaktin de memedeki oluşumların içeriğini etkileyebiliyormuş. 1 ay geçti üzerinden ama o sızı ara ara yokluyor ve aklıma takılıyor, Regl döneminden bağımsız olarak kendini hatırlatıyor. Hastalık hastası oldum yarın da psikiyatri randevum var, benim gibi aynı sorunu yaşayan var mı çözüm bulan var mı acaba? İnsan derdi olunca başkasının tecrübesi var mı merak ediyor
Merhaba geçmiş olsun.benimde bazen ağrı sızı gibi olur.ilk doğumdan 2sene sonra olmuştu.fibrokistik demişlerdi .sizede aynısını demişler .bence zamanla gecicek

Merhaba geçmiş olsun.benimde bazen ağrı sızı gibi olur.ilk doğumdan 2sene sonra olmuştu.fibrokistik demişlerdi .sizede aynısını demişler .bence zamanla gecicek
31 yaşındayım ilk kez böyle oldu kızım 7 yaşında yani emzirme dönemim biteli çok oldu ama biraz stresli bi dönem geçirdim ona bağlıyorum ben de. Size de geçmiş olsun 💐

31 yaşındayım ilk kez böyle oldu kızım 7 yaşında yani emzirme dönemim biteli çok oldu ama biraz stresli bi dönem geçirdim ona bağlıyorum ben de. Size de geçmiş olsun 💐
Bense doğru düzgün emzirememistim bile.her 4kadindan birinde olabiliyor fibrokistik demişti doktorum.bide sag kolunuzu kullaniyosaniz.sol taraf pasif kaldığından daha çabuk etkileniyor diye düşünüyorum.lenf drenaj masajı yada egzersizlerini yaparsaniz belki iyi gelir🌼

Denerim egzersizleri, sizde de kist ya da solid var mı acaba

Merhaba
Geçmiş olsun canım ağrı sürekli miydi?bende de sağ meme de haftalardır ara ara yanma şeklinde ağrı oluyor tek tarafta olması beni korkutuyor doktora da gidemedim.agri olması kötü bir şey olmadığını gösterir yazıyor internette beni biraz rahatlattı senin ağrın geçti mi

Merhaba geçmiş olsun. Şu anda daha iyiyim benimki sürekli değildi ama gidip geliyordu, biraz da stres kaynaklıydı sanırım psikiyatri ilaç verdi kaygı kaynaklı ona başlayınca 2 hafta içinde azalma oldu 3-4 gündür hiç yok

Benim de sol meme aylardır ağrıyor malesef fibrokistler ağrı yapar normal dedi dr. Ama can sıkıcı gerçekten bir de bitkisel ilaç verdi fayds ettiği de yok malesef:(

1,5 ay sürdü benimki de fibrokistik meme dedi ondan ağrı olabilir dedi ama öncesinde hiç ağrı olmamıştı. 2 adet hipoekoik solid var 3 ay sonra takip istedi, solidler sol memede ve o meme ağrıyordu sadece, psikiyatrinin verdiği ilaca başladım 2. Haftasında ağrı geçti çok şükür.Stresli bir dönem geçirirken başladı ağrı belki psikolojik olabilir diye düşünüyorum. Bir de benim memede hiç hassasiyet yoktu dokununca falan yani içerde bir sızı gibiydi.

Benim de çok üzülüp ağladığım bir gecede başladı. Ama hiç geçmiyor gibi artık şifdetli olöadığı için sorun yok ama can sıkıyor tabi.

Benim de çok üzülüp ağladığım bir gecede başladı. Ama hiç geçmiyor gibi artık şifdetli olöadığı için sorun yok ama can sıkıyor tabi.
Evet can sıkıcı bir durum gerçekten ama yapılabilecek bir şey yok ne yazık ki psikolojik olabilir sizinki de

Evet can sıkıcı bir durum gerçekten ama yapılabilecek bir şey yok ne yazık ki psikolojik olabilir sizinki de
Valla psikolojim bozuldu meme düzelmedi benim de bir kaç ay sonra ultrasonum var bakalım artık ne diyexek doktor

Merak edip yapay zekaya sordum şöyle yazdı
1) Solid kitle

• İçinde sıvı değil, doku (katı yapı) vardır.
  • İyi huylu da olabilir (fibroadenom gibi), kötü huylu da olabilir.
  • Bu yüzden genelde ultrason + gerekirse mamografi / biyopsi ile netleştirilir.

2) Fibrokistik değişiklik

• Bu bir “kitle” değil, memenin hormonal değişimlere verdiği yaygın doku reaksiyonu.
  • İçinde kistler (içi sıvı dolu kesecikler) ve hassasiyet olur.
  • Özellikle adet öncesi ağrı, dolgunluk yapar.
  • Çok yaygındır ve çoğu zaman iyi huylu bir durumdur.

Kısaca:

• Solid = katı kitle (daha dikkatli değerlendirilir)
  • Fibrokistik = yaygın, hormonal ve genelde iyi huylu değişim

Back
X