Gebeliğe Hazırlık Prolaktin hormonu

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

dnmycl

Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2022
114
46
18
34
Hanımlar merhaba. Adetim gecikti 44 gün sonra adet olabildim. Daha önce hiç böyle gecikmemişti düzenli adet olurum. O arada kan verdim gebelik var mı diye negatif çıktı. 3 aydır deniyoruz. Kan sonucumda prolaktin 24,73 çıktı. Referans aralığı max 25 benim sınırda. Doktor dostinex verdi sizce kullanmalı mıyım bu değer için ?

Evet canım kullan. Ben de kullanıyorum ara ara. Hemen sıfıra indiriyor. Ondan sonra kolay hamile kalırsın

Evet canım kullan. Ben de kullanıyorum ara ara. Hemen sıfıra indiriyor. Ondan sonra kolay hamile kalırsın
Peki ilacı kullanırken gebe kalırsam sorun olur mu bebeğe ilaç ? Ve doktor haftada 1 kere kullan dedi. 8 hafta boyunca. Siz nasıl kullandınız ?

Merhaba. Bu hormon değerine göre degisio. Seninki sınırda bende 43 çıktı. Haftada iki kullanıyorum. Faydası var mı dersen bunu da ilaç bitince ogrencem bende.

Peki ilacı kullanırken gebe kalırsam sorun olur mu bebeğe ilaç ? Ve doktor haftada 1 kere kullan dedi. 8 hafta boyunca. Siz nasıl kullandınız ?
Haftada 2 yarım yarım kullandım ben. Ama benim kutumda iki tablet vardı. İlaçların dozu değişik olabiliyor. Yavaş yavaş düşer senin hormon seviyen de. Arkadaşım bunu kullanırken gebe kaldı, çocuğunda herhangi bir sorun yok :) çok etkili bir ilaç korkma, mutlaka iç :) çünkü yüksek prolaktin zaten gebeliğe engel

Prolaktin benimde sınırda doktora sordum o problem olmaz meme ucu uyarılınca bile artar demişti

Bugün adetimin son günü. Bitince soğan kürüne başlamayı düşünüyorum. Acaba ilaç alırken kötü bi etkisi olur mu ?

Back
X