• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Prolaktin mi PKO ya sebep yoksa PKO mu prolaktini yükseltiyor...

adadnz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2010
7
0
86
İstanbul
Merhaba,
Ben 13 yaşından beri PKO hastasıyım. İlaç kullanmadan hiç regli olmadım. Son zamanlarda da (3-4 yıldır) ilaç kullansam bile reglilerim çok hafif geçiyor.
Prolaktinim sürekli yüksek.. Parlodel kullandım ama hiç düşmedi.
Prolaktin düştüğünde PKO düzelir mi? MR çektirdim temiz çıktı.
Şimdi süleymaniye tüp bebek merkesinde tedaviye başladım, ya aşılama ya da tüp bebek deneyeceğiz. Artık heyet hangisini onaylarsa...
Eşimin spermiogram tahlilleri de normal çıktı.
6 yıl önce HSG çektimiştim tüplerim açıktı. Bu c.tesi günü yeniden çektirmemi istediler çünkü enfeksiyonla tıkanma olabiliyormuş.
Aklımdan bebek isteiğimi atamayacak psikolojideyim.
Lütfen izlediğim yol doğru mu bana yardımcı olur musunuz? Çünkü gittiğimiz hastane devlet hastanesi ve yoğunluktan dolayı hastayı bilgilendirme sıfır. Sadece yapılacaklar listesi var elimizde, şu zaman bunu yap bu zaman bunu yap gibi... Ama neyi niçin yapıyoruz henüz bilmiyorum...

Merhaba,
Ben 13 yaşından beri PKO hastasıyım. İlaç kullanmadan hiç regli olmadım. Son zamanlarda da (3-4 yıldır) ilaç kullansam bile reglilerim çok hafif geçiyor.
Prolaktinim sürekli yüksek.. Parlodel kullandım ama hiç düşmedi.
Prolaktin düştüğünde PKO düzelir mi? MR çektirdim temiz çıktı.
Şimdi süleymaniye tüp bebek merkesinde tedaviye başladım, ya aşılama ya da tüp bebek deneyeceğiz. Artık heyet hangisini onaylarsa...
Eşimin spermiogram tahlilleri de normal çıktı.
6 yıl önce HSG çektimiştim tüplerim açıktı. Bu c.tesi günü yeniden çektirmemi istediler çünkü enfeksiyonla tıkanma olabiliyormuş.
Aklımdan bebek isteiğimi atamayacak psikolojideyim.
Lütfen izlediğim yol doğru mu bana yardımcı olur musunuz? Çünkü gittiğimiz hastane devlet hastanesi ve yoğunluktan dolayı hastayı bilgilendirme sıfır. Sadece yapılacaklar listesi var elimizde, şu zaman bunu yap bu zaman bunu yap gibi... Ama neyi niçin yapıyoruz henüz bilmiyorum...

merhaba, bu tip tedavi takiplerde hasta psikolojisinin de çok önemli olduğunu yoğunluk yaşanan yerlerde sağlıkçılar olarak ihmal ediyoruz. devlet hastanelerinin böyle bir sorunu var maalesef. izlenilen yolda ve yapılanlarda yanlışlık yok. ancak aşılama kararı verlirse bu tedavinin 2 en fazla 3 kez denedikten sonra ylların tüp bebeğe çıkacağını unutmayın. prolakrtin değerinizin düşmüş olması önemli aksi taktirde gebelik durumunda sorun yaşamanıza neden olabilir.

Cevabınız için çok teşekkür ederim. 20 Martta HSG filmi çektirdim. Bu defa tüplerim tıklalı çıktı. Tüplerin açılma şansı var mı? Henüz kendi dr uma gösteremedim randevum 3 mayısta, ama filmi çeken dr gecikmeden tüp bebek yapmalısınız dedi.
Tüpler tıkalıyken heyetin aşılama da ısrar etme ihtimali var mı? Yani tüpler tıkalıyken aşılamayla hamilelik şansı var mıdır?
Şımdiden teşekkürler...

Cevabınız için çok teşekkür ederim. 20 Martta HSG filmi çektirdim. Bu defa tüplerim tıklalı çıktı. Tüplerin açılma şansı var mı? Henüz kendi dr uma gösteremedim randevum 3 mayısta, ama filmi çeken dr gecikmeden tüp bebek yapmalısınız dedi.
Tüpler tıkalıyken heyetin aşılama da ısrar etme ihtimali var mı? Yani tüpler tıkalıyken aşılamayla hamilelik şansı var mıdır?
Şİmdiden teşekkürler...

merhaba tekrar. geçmiş olsun. tüplerin tıkalı olması aşılama tedavisinin iptalini ve direkt olarak tüp bebek uygulamasına geçilmesimi gerektirir. heyete gireceksen seni oyalamadan raporunu çıkartmak durumundalar tabii yasa gereği diğer uygunlukların da varsa; evlilik, sigortalılık süresi, yaş vs. bunları öğrenirsin. istanbuldasın anladığım kadarıyla, sana yardımcı olmak isterim. tüplerin nereden tıkandığı ve içinde sıvı birkip birikmediği de ayrıca önem taşır sıvı tutulması var ise hidrosalpenks denir ki tüp bebek öncesi kücük bir ameliyat gerektirir. eğer bana ulaşabilirsen detaylı da konusuruz sevgiler.

Yarın (01.04.2010) saat 17.0 de eşimle birlikte kliniğinizde size geliriz Dr hanım :) inşallah her şey güzel olur...

Dr. hanım size sormayı unuttuğum bir şey daha var. Tüp bebek ile mikroenjeksiyon arasındaki farkı biliyorum.
Anladığım kadarıyla mikroenjeksiyonda gebelik ihtimali daha yüksekmiş.
Daha az ilaç kullanılıyormuş, çünkü yumurta tamamen laboratuvar ortamında olgunlaştırılıp döllendiriliyormuş. Benim durumum için mikro enjeksiyon uygun mudur? Ve SSK mikroenjeksiyonu karşılıyor mu? Fiyat olarak daha mı yüksek?
Teşekkürler şimdiden...

Dr. hanım size sormayı unuttuğum bir şey daha var. Tüp bebek ile mikroenjeksiyon arasındaki farkı biliyorum.
Anladığım kadarıyla mikroenjeksiyonda gebelik ihtimali daha yüksekmiş.
Daha az ilaç kullanılıyormuş, çünkü yumurta tamamen laboratuvar ortamında olgunlaştırılıp döllendiriliyormuş. Benim durumum için mikro enjeksiyon uygun mudur? Ve SSK mikroenjeksiyonu karşılıyor mu? Fiyat olarak daha mı yüksek?
Teşekkürler şimdiden...

mikroenjeksiyon şu anda tüp bebek tedavilerinin %95 inde kullanılan tekniğin adıdır. yani ayrı bir işlem ve ücretlendirme söz konusu olamaz. ssk eğer size tüp bebek raporu verecekse zaten bu işlem uygulanacak kafanız karışmasın. anlamı laboratuvar ortamında tektek spermlerin özel iğne ve yöntemlerle yumurta içine bırakılmasıdır.

Back
X