prolaktin ve troid =(

ahsen su

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2015
1.629
965
merhaba arkadaşlar troid 6,24 serbest t4 1.06 çıktı prolaktin 39.7 5 yıllık evliyim henüz çocuğumuz olmadı doktorum çok yüksek olmadığını ilaçla düşürebileceğini söyledi ama nette troidi 2 nin üzerinde olanlar hamile kalamaz yazıyor yardımcı olur musunuz ne yapmalıyım

Merhaba bnde bi gebelik geçirdim ve sütü kesilmedi emzirme yi bıraktıktan sonra.ve 5 ay çocuk denedik ikinci için. Dr a gittim prolaktin yüksek çıktı ve TSH de zaten ikisi birbirine bağlantılı mis.Dr bna dostinex isimli ilaç verdi 2 hafta kullandım ve hemen hamile kaldım. Ki süpriz oldu bize de ve sevindik ins seninde kısa sürede olur kadın doğum a git

benimde prolaktin yuksek dostinex kullandim dusuruyor fakat bana bir kadin dogum doktoru hipofiz emari cektirmemi soyledi bilgin olsun sende cektir istersen

Benimde prolaktin 31 civarıydı haftada 2 tane dostinex kullandım 3 ay sonunda ilacı bıraktım oran sınırında altına düşmüştü ama hala hamile kalamadım 6 ay filan oldu. Size sormak istediğim bişey var prolaktin yüksekken göğüslerde değişim var mı ağrı acı sıcaklığın yükselmesi gibi ben o zamanı hatırlamıyorum ama böyle bişeyi daha önce böyle bişey yaşadığımı hatırlamıyorum.

Benimde prolaktin 31 civarıydı haftada 2 tane dostinex kullandım 3 ay sonunda ilacı bıraktım oran sınırında altına düşmüştü ama hala hamile kalamadım 6 ay filan oldu. Size sormak istediğim bişey var prolaktin yüksekken göğüslerde değişim var mı ağrı acı sıcaklığın yükselmesi gibi ben o zamanı hatırlamıyorum ama böyle bişeyi daha önce böyle bişey yaşadığımı hatırlamıyorum.

selam canım benim prolaktin 39 .7 doktor çok önemsemiyor çokta yüksek sayılmıyormuş çükü stress durumlarında bile yükselen bir hormonmuş peki tsh ye batırdınız mı prolaktini tsh yükseltebiliyor doktor sağlıklı gebelik için tsh 2 olmalı diyor aslında bende hiç belirti olmadı ne göğüs ağrısı ne süt gelmesi adet düzensizliği her şey normal

Merhaba bnde bi gebelik geçirdim ve sütü kesilmedi emzirme yi bıraktıktan sonra.ve 5 ay çocuk denedik ikinci için. Dr a gittim prolaktin yüksek çıktı ve TSH de zaten ikisi birbirine bağlantılı mis.Dr bna dostinex isimli ilaç verdi 2 hafta kullandım ve hemen hamile kaldım. Ki süpriz oldu bize de ve sevindik ins seninde kısa sürede olur kadın doğum a git
inşallah benimde öyle olur canım senin değerler kaçtı

selam canım benim prolaktin 39 .7 doktor çok önemsemiyor çokta yüksek sayılmıyormuş çükü stress durumlarında bile yükselen bir hormonmuş peki tsh ye batırdınız mı prolaktini tsh yükseltebiliyor doktor sağlıklı gebelik için tsh 2 olmalı diyor aslında bende hiç belirti olmadı ne göğüs ağrısı ne süt gelmesi adet düzensizliği her şey normal

Evet canım benim TSH normal seviyedeydi sadece prl 31 di ilaç kullandım düştü ve ilacı bıraktım. Umarım tekrar yükselmemiştir. Bende o zaman hiç bir belirti yaşamamıştım birkaç günlük adet gecikmesi haricinde.

Evet canım benim TSH normal seviyedeydi sadece prl 31 di ilaç kullandım düştü ve ilacı bıraktım. Umarım tekrar yükselmemiştir. Bende o zaman hiç bir belirti yaşamamıştım birkaç günlük adet gecikmesi haricinde.
bende oda yok ama böyle şeyleri konuşmayı pek sevmem ama isteksizlik var prolaktin yüksekliği sebep olabiliyor muş

ben 6.2 tsh değeri ile hamile kaldım

aaaa gerçekten mi peki prolaktin de yüksek miydi sizde şaşırdım peki sonra gebelikte mi düşürdünüz allah göstermesin gebelikte 2 nin üstünde olursa bebekte zeka sorunu oluyor diye duydum o yüzden korkuyorum hemen doktora gitmek istiyorum

prolaktın normaldi cnm ama tsh hamıle kaldığımda 6.2 idi.

eutrox diye bir ilaç var 75 mg ondan kullanıyorum 6.haftamdan itibaren ve o zamandan beri tsh değerim 1.9 oldu en çok 2 ye bile çıkmadı....

öyle tsh ı yüksek hamıle kalan çok var imkansız değil ama prolaktını bilmiyorum ne kdr etkilidir vs.

hamılelıkte tsh yuksek çıkarsa ilaç tedavisiyle düşüyor ve bebege bir şey olmuyor

Herkeste farklı belirtileri oluyor tam olarak bilemiyoruz hangisinin sebebi nedir diye maalesef en iyisi anlamlandırmamaya çalışmak tabi başarabilene

maalesef bu zor oluyor insanın içinde ki merak yiyip bitiriyor üstüne birde çocuk isteği eklendiyse sorma gitsin

maalesef bu zor oluyor insanın içinde ki merak yiyip bitiriyor üstüne birde çocuk isteği eklendiyse sorma gitsin
Seni çok iyi anlıyorum bunalımdayım resmen yine prl yükseldi bu ay da çocuğum olmayacak diye üzüntü içerisindeyim. Eşime dedim herhalde çocuğumuz olmayacak bizim ne olcak böyle o da tedavisine bakarız oyle de olmazsa hayatımızı yaşarız boşver diyo ama gerçekte onunda çok istediğini biliyorum. Ben üzülmeyeyim diye öyle söylüyor. Abisinin oğlu var 6 aylık dilinden düşürmüyor o her söyledikçe benim yaram kanıyor. Bu yarayla hayat yaşanmaz ki hep bir yanım eksik kalır. Tabi Allah eşimi hiç bir zaman başımdan eksik etmesin de çocukta evin neşesi hayatın olmazsa olmazı

canım tsh kaç çıkmıştı peki aşılama denemeyi düşünmez misin?

Tam olarak hatırlamıyorum ama normal seviyedeydi sadece prl yüksek yazıyordu ve doktor da öyle söylemişti. Daha erken diye düşünüyorum aşılama için yaşım Eylül'de tam 26 olacak böyle bekleyelim bakalım 1 ya da 2 sene daha diyorum. Hem de o süreçte ev borcumuzu filan hafifletmiş oluruz kredi ödüyoruz daha rahat olurum gerekirse işte çıkarım hamilelik sürecinde.

Seni çok iyi anlıyorum bunalımdayım resmen yine prl yükseldi bu ay da çocuğum olmayacak diye üzüntü içerisindeyim. Eşime dedim herhalde çocuğumuz olmayacak bizim ne olcak böyle o da tedavisine bakarız oyle de olmazsa hayatımızı yaşarız boşver diyo ama gerçekte onunda çok istediğini biliyorum. Ben üzülmeyeyim diye öyle söylüyor. Abisinin oğlu var 6 aylık dilinden düşürmüyor o her söyledikçe benim yaram kanıyor. Bu yarayla hayat yaşanmaz ki hep bir yanım eksik kalır. Tabi Allah eşimi hiç bir zaman başımdan eksik etmesin de çocukta evin neşesi hayatın olmazsa olmazı

öncelikle şunu söyleyim ben de bu duyguları çok yaşadım 5 yılım evliliğimde ve hala çocuğumuz olmadı iğne ilaç aşılama tüp bebek hariç her şeyi denedik ama olmadı 2.5 yıl hiçbir doktor hastane sorun bulamadı sebepsiz kısırlık dediler aman artık teknoloji gelişti para herşeyi çözer diyordum doktora gidiyordum hevesle hep aynı şeyi duyuyordum sorun olmaması bizim için daha büyük bir sorun oysa ben zaten herşey normal aşılamada tutar diye çok hevesliydim olmadı ve özeldeki doktorum polip olduğunu fark etti ameliyat oldum tüp bebek raporu almak için gittiğim üniversite hastanesin de de troid ve prolaktinimim yüksek olduğunu öğrendim garip ama sevindim çok şükür bir şey bulundu tedavisi var dedim her şey rabbimden farkında olmadan ne kadar çok isyan etmişim şimdi fark ediyorum rabbim sabredenlerle beraber hayırlı zaman da verecek inanıyorum eşime bende aynı şeyleri söylüyordum o da aynen beni eşiniz gibi teselli ediyordu bende biliyordum çok istediğini çokk ağladığım geceler oldu eşimin bana belli etmemek için içine attığı günler oldu ama anladım ki bir birimizi yıpratmak çözüm değil eğer bi sorun varsa allahın izniyle düzeltmek için ne gerekiyorsa yapıcam rabbim nasip ederse olur

İnşallah rabbim tüm bebek isteyenlere biran önce verir. Biz kuluz biliyorum Allah'ın vermesin de vermemesinde de bir hayır vardır ama gönül istiyor ve dediğiniz gibi çaresine bakmak lazım.. Ben güvenilir bir doktor bulamadım henüz bu zamana kadar şimdi de gitmeye çekiniyorum anlamazlar yanlış tedavi uygularlar vs. diye güvenim kırıldı çünkü

Bnim bir oğlum var 18 aylık iken emzirme yi bıraktık. Ve 8 ay geçti hala süt geliyordu süt yapacak birsey yediğim de göğüsleri doluyor. Du . Biz 5 ay 2. Bebek denedik olmadı halk arasında süt korur dediler Dr a gittim prolaktin 35 filan di. Troid de 4.62 idi Dr dostinex ve eug diye bi ilaç verdi dahiliye Dr u ve bn 2 hafta kullandım sürüm kesildi.ve ben hamile kalmışım ...

X