Prolaktinle Hamile Kalanlar Yardiminiza Ihtiyacim Var Ne Yapmaliyiiiim lLütfen Acil

bade_bade

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2008
378
0
96
İstanbul
merahba prolaktin testi geçen ay 25 ti bu ay 37.5 olmuş bu arada labaratuvarın referans üst sınırı 35 yani sadece 2.5 puan yukarıda değerim.

ilaç kullanıp kullanmamakta kararsızım kenddi dr um ilaç kullanmayalım bu sorun olacak bir değer değil bir daha ki ay dahada yükselirse ilaç kullanırken korunman gerek diyor.

onun dışında buay yumurta takibi yaptırmak için farklı bir dr a gidicektim oda hemen ilca başlıycaz ama korunmak yok ilaç kullanırken gebelik oluşucak gebelik oluşunca ilacı kesicez diyor

ne yapıcağımı bilemiyorum bu ilaçları kullanarak hamile kalmak sakıncalı olabilir diye korkuyorum çünkü kendi dr um ilaç kullanırken korunmam gerektiğini soyledi bu durumu yaşayan varsa ne yaptı yada bilgisi olan varsa sevinirim.

(5 ay once hamile kalmıştım aralıkta kürtaj oldum yine doğa yolla hamilelik olacak)

Canim Benim Proaktinim 40 Enson Bakdirdigimda Ama Doktor Normal Dedi Bir Sorun Olmaz Dediler Ama Yinede Bilemem.

sağol emel çok şaşkınım iki kaybım var şimdi bu ilacı kullanıp hamile kalırsam ve bu ilaç yüzünden bebeğime bir zarar gelirse diye korkyorum hiç ilaç kullanmasam hamilelik oluşmasında sorun olabilir yani oluşmaya bilir hangi dr dinlemeli ne yapmalı çok zor bir karar oucakbenneyaptımki

dr un ne ilaç önerdi bilmiyorum ama benım prolaktınım 30,06 cıktı. labaratuar ust sınırı 25. yanı çok yuksek değil ama ilaç kullanmam gerekıyor. parlodel verdı dr um hergun yarın yarım içiyorum. bana taa keseyı gorene kadar bunu kullanacaksın dedı. bu ay gebelık olmazsa dr ile tekrar gorusecegız.ilk ay gebelık olasılıgı çok vermedı dr ama 2. ay buyuk ıhtımal dedı.

telefonda görüştüm canım hangisini vericek bilmiyorum ama senin içtiğin en zararsız olanıymış diğerleri bebek için zararlı olabiliyormuş

merhaba canım öncelikle prolaktinden bahsedeyim sana gerçi araştırmışsındır biliyorsundur prolaktin hormonu fazla salgılandığında vucut kendini loğasa döneminde sanıyor yani bu prolaktin illetti fazla salgılandığı sürece hamilelik çok çok zor.

benim 1 yıl önce 35 lerdeydi prolaktinim hemen ilaç tedavisine başladım ve 3 ayda 2 ye düştü tatlım bu arada ilaç kullanırken korunma diye birşey yok canım. ilaçı incelersen hamileliğe yardımcı oluyor üstelik. dr um da bana korunma önermemişti zaten. prolaktin normal seviyeye düştükten 2 ay sonra hamile kaldım.

canım anlattığına göre 2. gittiğin dr daha uygun davranmış bence. Geçmiş olsun tatlım

çok teşekkür ederim peki siz hangi hapı kullandınız ve kaç mg günde kaçtane yazarmısınız lütfen değerlerimizde yakın mükayese etmek istiyorum

bende parlodel kullandım canım günde 1 tane, yanlız dikkat et çok iştah açıyor :)

Son düzenleme:
bade sana ufak bi öneri kafanda bunu çok buyutme. yuksek bıle sayılmaz. çözümü çok kolay. ama sen kafanda bunu kurdukca o yukslecek. çünkü stres en buyuk düşmanı. stres arttıkca prolaktın yukselecek. çok yukselırse yumurtlamayı bıle etkıleyecek. o yuzden dr un ıle konus ılacı kullan. yanında ben adaçayıda alıyorum. ama yumurtlayana kadar içiyorum. adacayı süt hormonlarını yavaslatıyor. prolaktıunde zaten süt hormonu

slm canım öncelikle gecmiş olsun ben de bu sorun yok ama teyzemd evardı yani dogal yolla hamile kaldi şimdi 3 cocugu var halen gögsünü sıktıgında süt gibi sıvı geliyo yani bilemiyorrum allahın taktiri dicem onunki oldugun agöre seninkide olur inş. bol sans canım allah sana ve hepimize hayırlı bebeişler versin ha bide benim teyzem onu takıp dr bile gitmemeişti :))))) herhalde takmayanlarınki kolaylıkla oluyo nediyelim

ya canımm bende d eprolaktin yüksek normal hastahane değeri 20 benimki 40 doktor dostinex ilacını verdi bana korunmana gerek yok dedi ama ilacın kağıdında bu ilaç kullanılırken korunulmalı ilacı bıraktıktan bir ay sonra gebelik düşünülmeli dedi bende de bir sürü soru işareti oluştu ama prolaktin yüksekken hamile kalan var yine bu sitede bride diye bir arkadaş bana çok yardımcı olmuştu o ilaç kullanar hamile kalmış sanırım şu an hamile birde gülçiçek diye bir arkadaş vardı oda ilaç kullanarak hamile kalmıştı ben bu ilacı pazartesi perşembe 1 adet kullanıyorum ama bende baya bi yan etki yaptı en çok yan etki uyku hali bakalım nisan 3 de hastalanmam gerekiyor hastalanıcakmıyım ama sanırım hastalanıcam çünkü belirtiler başladı nisan 7 de ilaç bitiyo doktoru arıcam ona göre gidicem bakıcaz bakalım düştümü ama düştü çünkü göğüslerimden gelen süt durdu gelmiyo artık yine bir gelişme olursa yazarım sana

yastev teşekkür ederim ya sorma bu yan etkileri bende okudum birde ozellikle senin kullandığın o ilacı kullanırken benim dr kesinlikle korunulmalı dedi diğer ilaçta aynı durum soz konusu değilmiş ama onun bile riskleri varmış yani aslında bilemiyorum inan bu olay strese soktu beni bu prolaktine hiç baktırmasam düzelecekti kendi kendine ama baktırdımya işte bu stresle artarda hayırlısı nediyim

Selam kızlar biri benim ismimimi zikretti ne :)))

Eveeet bade bade senin prolaktinin yüksek bile sayılmaz, ilaç kullanmasanda olur bence...Benim ilaç kullandığım halde 35 e anca düşüyordu.Kullanmazsam 150 ye çıkıyordu,Bende adenom var ondan böle yüksek, sizin zikrettiğiniz ilaç yani dsotinexi ben 2,5 aylık olana kadar kullandım.Doktorum kullanmazsam bebeğin düşeceğini söyledi.Yineliyorum benim prolaktinim çok yüksek sizinkiyle alakası yok bu durumun.İçiniz ferah olsun.

Dostinexi kullan istersen, hamile kalır kalmaz bıraktırıyor doktorlar.Ama kullanmasanda olur gibi....
Benim doktorum bıraktırmadı çünkü bende adenom var...

Son düzenleme:
cnm bendede 4 ay önce prolaktin 42.0 çıktı ama normali 20.0 olması gerekiyomuş bende haftada 2 gün yarım yarım içtim 1 kapsülü ama korunmadık doktorum eğer bu arada gebelik olursa ilacı kesicez ozamana kadarda bi zrarı olmaz demişti ve 2 ay kullandım şimdi normal seviyede yani korkmana gerek yok çok güvendğim bir başka doktora daha danışmıştım oda aynılarını söylemişti kafaba takıcak bişey yok

bride sağol inan içime su serptin ya bu doktorlar beni delirtecek sonundananiknanik

sabırsız sen hangi ilacı kullandın canım ya parlodelimi kullandın birde 2.5 mg olanımı

cnm benim prolaktinim 25 le 28 arasında değişiodu ama göğüslerimden çok süt geliodu benim doktorum hemen ilaç yazdı dostinex kullandım ve korunmadık hiç bi zararı yokmuş dostinex kulanırken hamile kalanda çok bnm cok yüksek olmadığı halde ilaç verdi çünkü biran evvel değerler normale düşsünki hamilelik şansın yükselsin demişti doktorum işinde uzman bi doktor güveniyorum kendisinede ve 15 gün kullandım ilaçları normale döndüm hamile kaldımmı die merak ediosan ilaç bittikten sonra bi dış gebelik geçirdim şükür ameliyata gerek kalmadan kurtuldum kendiliğinden sonlandı....sende bence 1 doktora daha git normalden biraz yüksek prolaktin hamileliği etkileyebiliomuş .....ilaç kulanman gerekiyo sanırım

Merhaba bade
Benımde prolaktınım yuksektı 700 lerdeydı ve bende anedom vardı
2 yıl ugrastım prolaktınle ılac ıcınce dusuyor ılacı bırakınca tekrar yukselıyor
bende dustukten sonra ılacı bırakmadım yarım yarım almaya basladım ve ılac kullanırken hamıle kaldım
ozaman dr um kaan kocatepeydı bana eger hamılelık ısrtıyorsan dostınex degıl parlodel kullanıcaksın demıstı bende parlodelle hamıle kaldım
ama dostınexlede hamıle kalanlar var
ılac kullanırken korunmana gerek yok hamıle kalınca ılacı bırakıyosun bır problem olmuyor
sut hormonu yukseklıgı hamıle kalmaya engel o yuzden benım degerım dusuk ılac kullanmayayım deme mutlaka kullan sevıye dusunce hamıle kalacaksın Allah yardımcın olsun canım

benımde 44 cıktı doktorun gözüne sokuyodum nerdeyse fazla dıye :roflol: doktorda o cok önemlı degıl dedı diger hormonlar (FSH E2 ) uyum icinde dedı cok fazla sorun teskıl etmıyo heralde olsa söylerdı heralde

derram sana ilaç vermedimi canım doktor ya ama araştırdığım kadar ve drların demesine gore korunmuyorsanız parlodol kullanın diyorlar bende şaşırdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…