Psikiyatriste gittim ve sonuc....

Uniqueangel

Bi kahve alayım sade olsun...
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2014
665
739
36
Daha onceki konumu okuyanlar bilir bosanmak icin ailemin yanina gelmistim. Bugun psikiyatriste gittim ewliligimi esimi kendimi anlattim. Bana dedigi ben sana bosan yada bosanma diyemem ona sen karar vereceksin ama degerlendirme olarak esin seni sindirmis ve sana es olarak deger vermiyor. Sende kaygi bozuklugu ozguven eksikligi yaratmis. Esin takintili ve kisilik ve duygu problemi var dedi. Sen cok altlarda kalmissin o senden yukarda dedi. Cocugun icin sagliksiz bi ortam dedi. Bana ilac verdi 1 ay sonra tekrar gel dedi. Kizlar napayim sizce kesin bosanmalimiyim. Kendime cok uzuldum ben okadar guclu cesaretli bi kizdimki ewlenmeden once ozguvenim cok yuksekti. Simdi halime bakin. 3.5 yillik bi ewlilik anca bukadar psikoloji bozabilir :KK43:

eşinle konuş bu konuyu önce baktın olmuyor ozaman boşan işte..ama kesinlikle karar sana ait olmalı..sen ölç tart eşini evliliğini..ilaçlarını ihmal etme umaraım herşey düzelir..

Daha onceki konumu okuyanlar bilir bosanmak icin ailemin yanina gelmistim. Bugun psikiyatriste gittim ewliligimi esimi kendimi anlattim. Bana dedigi ben sana bosan yada bosanma diyemem ona sen karar vereceksin ama degerlendirme olarak esin seni sindirmis ve sana es olarak deger vermiyor. Sende kaygi bozuklugu ozguven eksikligi yaratmis. Esin takintili ve kisilik ve duygu problemi var dedi. Sen cok altlarda kalmissin o senden yukarda dedi. Cocugun icin sagliksiz bi ortam dedi. Bana ilac verdi 1 ay sonra tekrar gel dedi. Kizlar napayim sizce kesin bosanmalimiyim. Kendime cok uzuldum ben okadar guclu cesaretli bi kizdimki ewlenmeden once ozguvenim cok yuksekti. Simdi halime bakin. 3.5 yillik bi ewlilik anca bukadar psikoloji bozabilir :KK43:

Psikolojik siddet var yani, anladigim kadariyla.
Bosanmali misiniz bilemem ama zor bir durum.
Peki o karari verdiginizde pisman miydiniz, rahatlamis miydiniz?
Duygularinizi bir tartin.

Tabii ki akliniza gelmistir ancak esinizle terapiste gitme imkaniniz varsa esiniz de yanasiyorsa son care deneyebilirsiniz pisman olmamak adina.

Hakkinizda hayirlisi olsun.

Aynı Dr. 'a esiniz gidip iliskinizi anlatsaydi sizce eşinize sizin için ne Derdi?
Iliskilerde birbirimize ayna tutariz.
Aynadaki goruntunuzden esinizi sorumlu tutuyorsunuz ya peki adam kendi aynasindaki görüntüden hoşnut olsa sonuç böyle mi Olurdu?

Eşin takıntılıysa kötü,
Ne gibi takintilari var ve bunlar seni nasil etkiliyor?
Esim surekli beni elestiren kafasinda yarattigi bayan kiligina girmemi isteyen biri. Kadinlarin cinsellik temizlik coxuk disinda hicbir ise yaramadigini kadinlarin basit akilsiz varliklar oldugunu savunan ve dayagin cennetten cikma olduguna inanan biri. Asla beni oven hic bisey soylememistir surekli elestirir. Asla dinlemez beni ciddi derecede egoist iskolik. Ve oglumun ona benzemesini aslaistemiyorum. Oglum icin bunkarari vermek istiyorum. Beni etkilemezmi hayatimi etkiledi

Çok kötüymüş. birkaç sene oncesine kadar ben de eşimin cok elestirel oldugunu düşünüyordum.
Uzmana gitmedim ama bazı şeyleri kafamda büyüttüğümü diğer şeylerin de konuşarak halledilebileceğini anladım.
Tabi seneler sonra.
Neyse insallah senin icin de hayirlisi olur

Aynı Dr. 'a esiniz gidip iliskinizi anlatsaydi sizce eşinize sizin için ne Derdi?
Iliskilerde birbirimize ayna tutariz.
Aynadaki goruntunuzden esinizi sorumlu tutuyorsunuz ya peki adam kendi aynasindaki görüntüden hoşnut olsa sonuç böyle mi Olurdu?

son cümlenizde ne demek istediniz anlayamadım

Esim surekli beni elestiren kafasinda yarattigi bayan kiligina girmemi isteyen biri. Kadinlarin cinsellik temizlik coxuk disinda hicbir ise yaramadigini kadinlarin basit akilsiz varliklar oldugunu savunan ve dayagin cennetten cikma olduguna inanan biri. Asla beni oven hic bisey soylememistir surekli elestirir. Asla dinlemez beni ciddi derecede egoist iskolik. Ve oglumun ona benzemesini aslaistemiyorum. Oglum icin bunkarari vermek istiyorum. Beni etkilemezmi hayatimi etkiledi

Ilk mesajiniza bir de esinizle gidin terapiste belki hatasını anlar diyecektim kiii ikinci mesaji okuyunca fikrim değişti. Esiniz cok igrenc bi dusunce yapisina sahip ve cok büyük ihtimal duzelmez degismez. Madem psikolog da acikca soylemese de bosanmanizdan yana hem kendiniz hem cocugunuz icin bosanin. size deger veren biri cikar elbet karşınıza. .

Ama böyle bir adamla yaşamak resmen işkence :KK43:

Böyle düşüncelere sahip bir insana asla yanımda tahammül edemezdim, bence sen ondan çok fazla üstünsünki ona şimdiye dek katlanmışsın

Bazı seylerı ertelemek sadece senin canını yakar

Neden hayatına kendine çok değer vererek ve başkalarınında sana çok deger vermesini sağlayarak başlamıyorsun

Yoluna başındasın bambaşka bir hayat kurabilirsin

Unutma en iyi dostun sensin

Kendine yapabildiğinin en iyisini yap

Tabi oğlun içine mutsuz anne mutsuz çocuktur

Ona muhtaç değilsin aksine o sana muhtaç

ilac filan almayin canim, bir de psikologa gidin.
ilacla insanin duygulari dusunceleri nasil degisir yahu?

aile terapisi almaniz ve esinizin ayrica terapi almasi daha uygun olur kanimca. her sorunu bosanma ile cozebileceginize inanmayin; oyle olsa sonsuza kadar evlenip bosanip yine evlenip yine bosanir dururduk.

esiniz ne diyor bosanma isteginize?

Son düzenleme:

Su yukarida yazdiklarina baktimda esinin psikolojisi tam iyi degil diye düsünüyorum. Bir kere dayak cennetten cikma dedigine göre siddet yanlisi bir adam. Cocuklugunda kendi ailesi arasinda siddet icinde büyümüs biri mi bilmiyorum, ama ciddi problem var böyle bir düsünce yapisinda olan insan saglikli olamaz. Psikolog degilim ama az cok okuduklarimizdan, psikologlarin konusmalarindan ögreniyoruz bunlari. Bence psikologa beraber gidin. Psikolog cok dogru demis, esin seni bastirmis aslinda kendi problemli, problemlerini farkli yollardan senin üzerine yükleyerek seni ezmeye calismis, böylelikle kendini rahatlatiyor.
Benim esimde de vardi, sürekli elestiri, sürekli laf sokma, sürekli sen yapamazsinlar. Kompleksli oldugundan yaptigini anladim sonralari, cünkü esimden daha egitimliyim, maddi anlamda evime daha cok katki sagliyorum vs vs. Ondan bir cok konuda hem fiziksel hem ahlak olarak daha üstün oldugumu biliyorum. Esim yaklasIk 2 -2.5 sene böyleydi, bende ozamanlar saftiriktim, anca kalbim kirilirdi aglardim. Tartisirdimda ama belli ki haddi ni tam bildirmemisim. Sesimi yükseltim, onun icindeki kanayan yarasina tuz bastigimda, kompleksinden böyle yapiyorsun dedigimde, gercekleri yüzüne yüzüne vurdugumda yavas yavas anladi. Cok agir laflar ettim ben esime, ama haketti, hic bir Zaman haketmedigi bir lafi söylemedim. Fakat her erkek buna dayanamaz bunuda göz ardi etme, sen böyle yap demiyorum esini tanimiyorum, siddet uygulamaya müsaitse biraz daha hafif sekilde söyle gercekleri, esimin bana siddet uygulamayacagini bildigim icin bu kadar rahat söyledim ben. Onun sadece psikolojik baskisi coktu. Simdi düzeldi biraz. Sizde düzelirsiniz belki. Baska ne kötü huylari var?

Psikolog ve psikiyatrist arkadaşları olan biri olarak yazıyorum.Psikolog dinler akıl verir olması gereken düşüncelere sevkeder.Diğeri ise sadece dinler ve ilaç verir.İkisinden aynı anda destek almanız gerek.

eşinle de gidin o doktora.
belki faydası olur ve toparlanabilirsiniz.

X