psikiyatriye gıden var mı

senin gitmen gereken yer psikiyatrist değil psikolog.psikiyatristler ruh hastalıklarıyla ilgilenir,senin psikolojik problemin var.terapi gerekir yani.ilaca falan ihtiyacın yok.sakın ilaç veren bir doktor olursa içmeye kalkma.bu tarz sorunlar terapiyle giderilir.iyi bir psikolog bulursan git.

selamlar,

canım niye bu kadar kafana takıyosun ben bu hallere düşecek kadınmıydım diye kafanda kurup durma olan olmuş artık başka evede taşınmışsın kaynanada yok artık yanında eşinde seni anlamış ee daha ne istiyorsun bence senin derdinin pskiyatr filan degil sen önce bi kendine güven niye başaramaysın neden olmasın iki dil biliyomuşsun hiç denedin mi çalışmayı yada iş aramayı hiç kaybettin mi ki kaybetmekten korkuyosun? belki kaybede kaybede ögreneceksin kazanmayı kendine güvenmeyi bana soru sorarlarsa cevap veremezsem demişsin bir cevap veremezsin iki veremezsin ama üçüncüde veririsin öncelikle yapmak istedigin şeyler için kendine bir şans ver dene kendini neler yapabilecegini yada yapamayacagını gör bakalım eger olmazsa piskologa gidersin öncelikle kendine güven yapabilecegine inan inanmak başarmanın yarısıdır :)

''Psikiyatri, insanların duygu, düşünce ve davranışlarındaki sapmaları tanımlayıp çok farklı tekniklerle tedavi ederek insanlara yardım eden bir tıp disiplinidir.''

''Psikoloji, davranışlar ve zihinsel süreçler ile birlikte bunların altında yatan nedenleri inceleyen bilim dalıdır.''

Şimdi bu iki bilimsel dal ilk görüşmede sizi tedavi edemez. Tedavi edilebilmeniz için
tedavi olmayı gerektiren bir rahatsızlığa sahip olmanız gerekir. Örneğin anksiyeteniz
vardır, size beynin salgılarını etkileyecek bir ilaç verir doktorunuz ve takip eder sizdeki
durumu. Ama sizin gelin- kaynana probleminiz, bunu aklınıza takmanız tıbbi bir rahatsızlık
değildir. Bunlar sizin karakterinizin ortaya çıkardığı problemlerdir. Bunları bir doktor
değiştiremez. Doktor ya da psikolog sizin karakterinize müdahale edemez. Bunları ya
uzun süreli terapilerle iki bu hizmeti devlet hastanesi vermez, ya da yaşam koçlarının
tavsiyeleri ile aşabilirsiniz. Tıbbi takviyeler bir çözüm olmaz. Keza çekingenliğiniz de
aynı şekilde. Bunlar kişisel gelişim yöntemleri ile aşılabilecek problemler. Sizin odağınızı
değiştirmeniz ve farklı aktivitelere yönelip önceliği kendinize vermeniz, zihinsel olarak
sizi rahatlatacaktır bana göre.

Ben psikolog veya psikiyatrist değilim bu arada, bunlar sadece tavsiyemdir. İlginizi ve
önceliğinizi 'kendiniz' yaparsanız rahatlayacağınıza inanıyorum.

ne biçim psikiyatriymiş o öyle resmen psikolojini bozup yollamış...bende gittim bundan 9 ay önce sinirlerimi kontrol altında tutamıyordum benim sorunum annemle eşimin geçmişte arasında olan sorunları ve eşimin bunu sürekli gündeme taşıyıp bana söylemesiydi tam anlamıyla delirmiştim ve eşim uyurken tek gözü açık uyuyordu o dereceydim artık:) doktora girerken eşim gülerek senin bişeyin yok içindeki psikopat uyandı sadece dedi bak ilaçlık bişeyin yok dedi girdim 5 dak.sonra 2 tane ağır ilaç yazılı reçeteyi gösterince eşimin o suratını unutamam hiç hatta annesine evde beni öldürcek diye korkuyorum falan dediğini bilirim,ilaçlar ağırdı üst komşum sadece birini kullanıyodu bütün gün uykudan kendini alamıyordu bense zaten gece uyuyamadığım için akşam verilen ilacı içtiğimde 36 saate yakın gözlerim fal taşı gibi açık dolanıyodum ortada 1 ay kullandım bebek düşündüğüm için bıraktım,kadın doğum doktorum kullanmıycaksın herkesin sorunları var dedi bence insan önce kendini dinlemeli bence eğer kendine yetemiyorsa gitmeli doktora sizin özel bir muayenede bir doktora gidip içinizi dökmeniz gerek bence zaten ılımlı bir doktor duruma göre ilaca başvuruyor devlet hastanesi 5 dakikada ya ilac verip yolluyor yada postalıyor direk dinlemeden tabi istisnalar hariç...

Son düzenleme:
Back
X